Digidexo.com

Hjem rette for en stor mage

En stor mage kan bety mange ting. Å finne en løsning for et slikt problem kan bare gjøres på riktig måte ved først å identifisere den underliggende årsaken til tilstanden. En stor mage kan resultere fra oppblåsthet grunn gass, fedme, eller et symptom på et annet problem som forårsaker svelling i magen.

Oppblåsthet fra gass

Hvis magen din bloats kort tid etter å ha spist og tilstanden er midlertidig så er det mest sannsynlig gassrelatert. Gass kan forårsake magesekken til å forstørre og det kan føre til mild til moderat smerte og forårsake raping.

Det er mange måter å avhjelpe gass hjemme uten å se legen. Den enkleste er å endre måten du spiser. Tygg sakte og ta deg god tid med et måltid for å oppmuntre riktig fordøyelsen og hindre unødvendig svelger luft. Å spise et par kjeks før et stort måltid kan bedre forberede og roe magen for å unngå gass, ifølge healthguidance.org.

Nipper veldig kald melk og la det pels og berolige magen når det opplever fordøyelsesbesvær kan hjelpe raskt lindre luftsmerter og oppblåsthet, og bruk av ingefær te (kokende ingefær rot i vann) er en gammel favoritt som en urte kur for gass .

Fedme

Hvis magen din er forstørret fordi du har blitt overvektig, er svaret enkelt. Du må gå ned i vekt. Avhengig av kroppstype, noen overvektige mennesker bærer sin vekt under livet i baken og beina, mens andre bærer det høyt i magen og brystet. Hver type fedme har sine komplikasjoner. Å gjenvinne en flat mage og forbedre din generelle helse, et balansert kosthold som inneholder anbefalte porsjoner med frukt, grønnsaker, magert kjøtt og korn i tillegg til aerobic og muskelbyggende trening er den eneste sikre veien til suksess.
Øvelser som tvinger deg til å bruke den uegnede stammen av kroppen din, slik som crunches, pilates og kjerneøvelser med en fitness ball, vil hjelpe deg å styrke og tone magemusklene, ifølge Mayo Clinic.

Hevelse

Hvis verken gass eller fedme ser ut til å være årsaken til din forstørret mage, er det mulig du har en annen medisinsk tilstand som kan trenge å bli sjekket ut av lege. Noen årsaker til en forstørret mage inkluderer matallergier, brokk, graviditet, malabsorpsjon, diabetiker gastroparese, blindtarmbetennelse og bukspyttkjertelen eller galleblæren sykdom. Alle disse krever medisinsk behandling, ifølge wrongdiagnosis.com.

Men er det noen årsaker som du kan være i stand til å bøte hjemme når du finner ut hva problemet er.

Premenstruelt syndrom, forstoppelse og laktoseintoleranse kan alle forårsake mage oppblåsthet og kan alle bli lettet med hjem rettsmidler.

Oppblåsthet forårsaket av PMS er forankret i vann oppbevaring. For å lindre dette ubehaget kutte ned på salt mat og drikk rikelig med vann for å skylle ut systemet. Mer vann vil også hjelpe med forstoppelse, så vil forbruket av fullkorn og fiber.

Laktoseintoleranse, derimot, betyr at du er nødt til å unngå matvarer med laktose (melkesukker) og samtidig opprettholde nok kalsium for generelle ernæringsmessige behov.