Digidexo.com

Hva er symptomene på myelodysplastisk syndrom?

I myelodysplastiske syndromer, ellers kjent som myelodysplasi, stamcellene dannet fra en persons benmarg ikke nødvendigvis å utvikle eller funksjonen som de skal, som fører til en mangel på friske celler i blodet, og forårsaker en rekke symptomer som tyder på tilstedeværelsen av denne spesielle forstyrrelse.

Fatigue

Siden myelodysplastisk syndrom i utgangspunktet påvirke kvaliteten på blodet ditt, vil du ofte oppleve trøtthet og utmattelse når leve med denne tilstanden.

Blåmerker

Mange mennesker med myelodysplastisk syndrom vil også lider av en nesten økt følsomhet for blåmerker, og selv blødning; Dette kan se ut som små, røde prikker under huden.

Blekhet

En person som lider av myelodysplastisk syndrom kan ofte vises mye blekere enn normalt. Dette skyldes i stor grad den blodfattig naturen av tilstanden.

Kortpustethet

Mange ganger, vil en person med myelodysplastisk syndrom også lider av pustebesvær, siden blodcellene er ikke så sunt som de var tidligere.

Vekttap

En annen ganske vanlig symptom på myelodysplastisk syndrom er uforklarlig vekttap.

Infeksjoner

En person som lider av myelodysplastiske syndromer vil være langt mer utsatt for infeksjoner på grunn av mangel på hvite blodlegemer og antistoffer som er nødvendige for å avverge sykdom.