Digidexo.com

Hva er bivirkningene av Endometrisk ablasjon?

Hva er bivirkningene av Endometrisk ablasjon?


Endometrial ablasjon er en poliklinisk prosedyre som benytter ulike metoder for å brenne og ødelegge endometrievev. Prosedyren er ofte brukt til å lindre kraftige blødninger, men er mindre alvorlig enn hysterektomier, som var valget prosedyren før.

Betydning

Den gjennomsnittlige kvinnen taper 2 oz. av blod i hele hennes periode. Menoragi, som er overdreven menstruasjonsblødning, forekommer i én av fem kvinner. Endometrial ablasjon er den vanligste medisinske prosedyren brukes til å bøte på disse situasjonene.

Typer

Det er seks fremgangsmåter som kan brukes for å utføre den enodometrial ablasjon. Hvilken av de seks fremgangsmåter utføres avhenger av medisinske profesjonelle og behovene til pasienten. Enten gjennom radiofrekvens, væske eller mesh, alle prosedyrer søke å brenne endometrievev ved å skrive inn gjennom skjeden, og etterlater ingen snitt.

Bivirkninger

De vanligste bivirkninger til endometrial ablasjon er kramper. Selv om smerten kan vare i noen dager, er det lik de opplevde under vanlig menstruasjon. Noen pasienter kan oppleve en blod-farget, vannaktig utflod som kan vare i noen uker. Noen pasienter opplever følelser av kvalme, men de fleste av disse bivirkningene forsvinne i løpet av få dager.

Recovery Time Frame

Fordi endometrial ablasjon er en no-skalpell prosedyre, er utvinning tid bare ca 2 timer. Smertedempende medisiner er vanligvis bruker for å lette ubehag. Den poliklinisk prosedyre sjelden tar mer enn en time, og vanligvis pasienter blir holdt for et par timer som en forholdsregel.

Advarsel

Det er alvorlig risiko som bør vurderes. Selv om det sjeldent, er det mulig å oppleve brannsår til områder eksponert gjennom hele fremgangsmåten som vulva og tarmer. Embolisms er alltid en mulighet, og er ekstremt farlig. Selv svangerskap ikke er sannsynlig etter inngrepet, kan det forekomme. Pålitelig prevensjon er indikert.

Betraktninger

Endometrial ablasjon er vanligvis betraktet for pre-menopausale kvinner, men det blir stadig mer vanlig for kvinne som er ferdig med barnefødsel, eller som ikke har tenkt å få barn. Det er best å ha en gynekologisk konsultasjon for å vurdere prosedyren tilgjengelighet.