Digidexo.com

nyresvikt vannlating

Nursing Care Plan for kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt (CRF) oppstår når nyrene kan ikke tilstrekkelig utvise avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Sykdommen prosessen er langsom, samler over flere måneder eller år. Til slutt, nyrene blitt så skadet at de ikke klarer å skille ut avfall eller regulere kroppens delikat væskebalanse, noe som fører til siste stadium nyresvikt. En sykepleie plan for CRF omfatter en løpende vurdering av pasienten, overvåking ernæring og redusere risikoen for infeksjon.

Assessment

De fleste pasienter med kronisk nyresvikt vil måtte gjennomgå hemodialyse eller en nyretransplantasjon. Sykepleie for disse to prosedyrene involverer regelmessig vurdering. En sykepleie plan for kronisk nyresvikt vil inkludere å spørre pasienten om urinmengde eller noen problemer med vannlating. Fargen og mengden av urin bør også vurderes, med noen unormal misfarging straks rapportert til legen. Pasienten bør også vurderes for og spurte om noen vekt svingninger eller ødem i ekstremiteter. Medisinsk historie, vitale tegn, hud turgor, og bevissthetsnivå eller mental klarhet bør også vurderes. Hvis pasienten er i postoperativ tilstand, bør vitale tegn vurderes hver to til fire timer, eller som anvist av lege.

Ubalansert ernæring

En sykepleie plan for pasienter med kronisk nyresvikt vil mest sannsynlig inneholde sykepleie diagnose av ubalansert ernæring. Ubalansen i ernæring er relatert til urinemia og restriksjoner på hva pasienten får lov til å spise. Inntak kan være mindre enn det som er nødvendig for å opprettholde ernæring balanse. Sykepleie plan vil bruke sykepleien som overvåking inntak og utgang og administrere antiemetika, hvis bestilt. Små måltider og næringsrik snacks bør også bli gitt og oppmuntret. Munn omsorg før spising kan bidra til å forbedre pasientens appetitt og smakssans. Dersom ubalansen i ernæring blir mer alvorlig, kanskje total parenteral ernæring (TPN) bli nødvendig. Den TPN området bør overvåkes regelmessig, samt alle andre IV linjer.

Infeksjon

Pasienter med kronisk nyresvikt er i faresonen for smitte knyttet til et svekket immunsystem. En sykepleie planen bør inkludere bruk av standardregler og håndvask teknikker. Den hvite blodlegemer bør også overvåkes fordi det vil bidra til å indikere om en infeksjon er til stede. Intravenøse linjer gir også en annen inngang for skadelige mikroorganismer. IV linjer, områder og vitale tegn bør vurderes hver fire til seks timer for infeksjon, rødhet eller unormalt. Oppmuntre ambulation, posisjonsendringer, hoste og dype pusteøvelser så snart pasienten er i stand fordi de vil bidra til å hindre luftveisinfeksjoner.

Siste stadier av nyresvikt

Siste stadier av nyresvikt


Nyrene er ansvarlig for filtrering og eliminere avfallsstoffer i kroppen. I de siste stadier av nyresvikt, nyrene er ikke lenger i stand til å utføre denne funksjonen. Dette kan føre til andre komplikasjoner i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, de siste stadier av nyresvikt krever rask og konsekvent behandling for å sikre en sjanse til å overleve.

Funksjon

Mennesker har to nyrer, og mens optimal ytelse er med to nyrer, kan mennesker leve med bare én fungerende nyre. Nyrene opprettholde balansen av væske, elektrolytter og avfallsprodukter i kroppen. Ved å filtrere og skille ut disse elementene, er riktig kroppsfunksjoner opprettholdes. Når nyrene er skadet, kan farlige nivåer av disse elementene bygges opp i kroppen. Når nyresvikt oppstår, er medisinsk intervensjon er nødvendig for å hjelpe kroppen i å utføre disse funksjonene.

Risiko

Risikofaktorer for nyresvikt omfatter høy alder, kroniske infeksjoner, immunologiske sykdommer, nyre-eller leversykdom, diabetes og høyt blodtrykk. Riktig diagnose og behandling av disse risikofaktorene ved å følge instruksjonene fra legen kan lindre noe av risikoen som er brakt videre av disse forholdene.

Symptomer

Symptomene på nyresvikt ligne andre komplikasjoner og kan lett gå ubemerket hen. Hvis risikofaktorer for nyresvikt eksisterer, er det viktig at nyrefunksjonen overvåkes som en del av rutinemessige fysiske undersøkelser. De viktigste symptomene på nyresvikt kan inkludere redusert vannlating, beslag, forvirring og trøtthet. Ettersom fluidet bygger seg i kroppen, kan ekstrem hevelse bli lagt merke til, særlig i ekstremiteter. I de siste stadier, kan perikarditt også bli diagnostisert som overflødig væske steder økende press på hjertemuskelen.

Behandling

Mens nyreskader og svikt kan være reversible med rask behandling, når pasienten har nådd de siste stadier av nyresvikt, er skaden sannsynligvis permanent. For pasienter i de siste stadier av nyresvikt, må dialyse startes før en donor nyre kan være plassert for transplantasjon. Etter dialyse blir startet for sluttstadium nyre-svikt, er dette en permanent behandling plan inntil en transplantasjon kan fullføres. De fleste pasienter gjennomgår dialyse tre til fire ganger per uke.

Forebygging

Hvis du er i fare for nyresvikt, anbefaler Mayo Clinic unngå alkohol og narkotika, inkludert over-the-counter narkotika. Regelmessig misbruk av disse stoffene kan skade nyrene og til slutt føre til nyresvikt. Dette inkluderer å unngå overdreven bruk av paracetamol, aspirin og ibuprofen.

Fysiske tegn på avansert nyresvikt

Avansert nyre eller nyresvikt er den siste fasen av kronisk nyresykdom, nødvendiggjør dialyse eller nyretransplantasjon. Mange er ikke klar over at et problem har utviklet før den fysiske manifestasjonen av avansert nyresvikt. Med kunnskap om varselsymptomer og tidlig behandling, men kan du være i stand til å unngå de mest alvorlige konsekvensene av denne sykdommen.

Origin

Selv om kronisk nyresykdom (CKD) kan utvikle blant alle demografi, folk med ubehandlet hypertensjon, diabetes, fedme og en familiehistorie med nyresykdom er høyest risiko. Frekvensen av CKD er også forhøyet blant indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og eldre.

CKD oppstår når en person lider av en gradvis og vanligvis permanent tap av nyrefunksjon over tid. Nyrene er over-beskattet, og er ute av stand til på riktig måte å behandle flytende avfall og utføre andre viktige funksjoner, inkludert regulering av nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet.

Topp 10 fysiske tegn

De vanligste fysiske tegn på avansert nyresvikt er hevelse, endringer i vannlating, tretthet og anemi, oppkast og kvalme, kortpustethet, smerter i ben og rygg, svimmelhet og konsentrasjonsvansker, frysninger, dårlig eller "metallisk ånde og kløe og utslett.

Hevelse

Vann fyller kroppen når nyrene, ute av stand til å skikkelig behandle væsker, føre bena, ankler og ansikt til å hovne opp. Du kan legge merke til problemer med å få sko på som normalt passform og hevelser rundt øynene, spesielt om morgenen. Denne tilstanden --- kjent som ødem --- er en av de viktigste fysiske tegn på avansert nyresvikt.

Urinering

Du kan merke en endring i vannlating mønstre, inkludert et økt behov for å urinere i løpet av natten, selv om dette kan også være et symptom på prostata, blære og andre helsemessige bekymringer. Noen ganger strømmen av urin vil være mye større enn vanlig, mens andre ganger det som føles som et akutt behov for å urinere kan resultere i ikke mer enn noen få dråper. Urinen kan være sprudlende eller skummende, skyet, blek eller blandet med spor av blod. Noen mennesker vil se fargen mørkere når tyngre konsentrasjoner av blod er til stede.

Tretthet og anemi

Nyrene produserer et hormon som kalles erytropoietin som oppmuntrer kroppen til å bygge oksygenbærende røde blodceller. Som nyrene svikte, vil transport av oksygen behersket, forårsaker hjernen og muskler til dekket, og anemi kan resultere. Svimmelhet og mangel på konsentrasjon er biprodukter av hjernens manglende evne til å fungere skikkelig med reduserte oksygennivåer. Kortpustethet er også knyttet til både anemi og en opphoping av væske i lungene, og frysninger og en følelse av å være kald er flere symptomer på blodmangel.

Metallic Breath

En fysisk tegn på avansert nyresvikt kan omfatte en metallisk smak i munnen ledsaget av pust som lukter ammoniakk. Dette er et symptom på økt avfall, kalt uremia, i blodet. Dette kan være ledsaget av et tap av matlyst, og matvarer kan smake forskjellig og noen individer kan føle tilbøyelig til å unngå inntak av kjøtt.

Andre tegn

Tørr hud, utslett og tunge kløe er tegn på overdreven avfall som sirkulerer i blodet. Du kan oppleve en konstant kløe sensasjon som føles som om den går til beinet. Forhøyede nivåer av toksiner i kroppen også forårsake kvalme og oppkast som systemet beveger panisk å fjerne akkumulerte giftstoff. Økte smerter i bena, flankene eller ryggen kan være knyttet til ødelagte nyrer og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse som kalles polycystisk nyresykdom.

Hva er nyresvikt?

Nyresvikt: hva det er og hva som forårsaker det

Nyresvikt eller nyresvikt, er tapet av nyrene evne til å fjerne overflødig væske, elektrolytter og avfall fra blodet. Nyresvikt er farlig fordi når nyrene slutter å fungere, farlige nivåer av væske, avfall og elektrolytter bygge opp i kroppen din.

Det finnes to typer leie svikt: akutte og kroniske. Akutt nyresvikt er vanligvis forårsaket av en plutselig avbrudd av blod til nyrene, enten fra en skade eller komplikasjoner under operasjonen. Giftig overbelastning kan også føre til nyresvikt, som kan komplikasjoner fra svangerskapet, urinveisobstruksjon og autoimmun nyresykdom. Akutt nyresvikt utgjør en betydelig trussel mot liv og trenger umiddelbar behandling. Etter den underliggende årsaken er identifisert og behandlet, nyrene vanligvis begynne å jobbe igjen. Hvis de ikke gjør det, kan det hende du trenger dialyse eller nyretransplantasjon. Dialyse er en måte til å fjerne giftige stoffer fra blodet når nyrene ikke lenger er i stand til å gjøre dette.

Kronisk nyresvikt kan føre til akutt nyresvikt eller det kan utvikle seg over tid fra noen sykdommer som påvirker nyrene. De to største synderne er diabetes og høyt blodtrykk.

Symptomer på nyresvikt

De mest talende tegn på akutt nyresvikt inkluderer redusert urinmengde; dreven vannlating om natten; hevelse i ben, føtter eller ankler (forårsaket av væskeretensjon); blodig avføring; tretthet; kvalme eller oppkast; en metallisk smak i munnen; kortpustethet og forvirring. I alvorlige tilfeller kan anfall inntreffer.

Symptomer på kronisk nyresvikt inkluderer tretthet, kløe og utilsiktet vekttap, men i noen tilfeller er det ingen symptomer før sykdommen har vesentlig kommet. Senere symptomer inkluderer å miste følelse i ekstremiteter, blod i avføringen, redusert årvåkenhet og i alvorlige tilfeller kramper.

Behandling

Behandling av akutt nyresvikt begynner med å identifisere årsaken, vanligvis gjennom en nyre eller mage ultralyd. Blod-og urinprøver kan også gi hint om den underliggende årsaken til nyresvikt. I sjeldne tilfeller kan en lege utføre en biopsi (fjerne en liten prøve av nyrevevet) og sende det til et laboratorium for mikroskopisk undersøkelse.

Når årsaken er bestemt, er det første skrittet for å behandle skade eller sykdom som opprinnelig skadet nyrene. Etter adressering den underliggende årsaken, vil behandlingsplanen fokus på å forhindre overflødig væske, elektrolytter og avfall fra samler mens nyrene helbrede. Leger vil vanligvis be deg om å begrense væskeinntaket og følge en diett høy i karbohydrater og lite protein og kalium. De kan også be deg om å gjennomgå midlertidig dialyse for å fjerne væske og giftstoffer mens nyrene dine krefter - som de uunngåelig gjør i de fleste tilfeller.

Kronisk nyresvikt behandles med sikte på å bremse sykdommen fremgang. Inntaket av fluider, så vel som salter og andre elektrolytter er begrenset til å forsinke oppbygging av avfall i kroppen; blodoverføringer kan bli kalt for å kontrollere blodmangel. Til slutt sykdommen kan utvikle seg til et punkt der dialyse eller nyretransplantasjon er det eneste alternativet.

Tegn og symptomer på kronisk nyresvikt

Tegn og symptomer på kronisk nyresvikt


Kronisk nyresvikt, eller CRF, rammer om lag 2 av 1000 mennesker i USA. CRF involverer nyrene, to små organer på hver side av ryggraden, hvis oppgave er å behandle avfall, urin og elektrolytter fra blodet. Preexisting helsemessige forhold er ofte årsaken.

Fakta

CRF oppstår når nyrene slutter å fungere normalt, forårsaker avfall og vann til å bygge seg opp i kroppen. Sykdommen utvikler seg over tid, gjerne over flere år, og fører til at nyrene til å krympe og arr. Symptomer på CRF kan ikke være tydelig før over 70 prosent av nyrene 'funksjoner er tapt. CRF fortsetter å bli progressivt verre, og mens symptomene kan kontrolleres, kan sykdommen ikke helbredes.

Symptomer

To av de tidlige symptomer på CRF er et tap av matlyst og svakhet. Ifølge Baylor College of Medicine, kan ytterligere symptomer inkluderer hyppig vannlating, blek og kløende hud som lett får blåmerker, kortpustethet, konstant hikke, rykninger i musklene, en følelse av prikking og stikking, eller leggkramper. CRF kan påvirke alle organsystemer, inkludert lunge, hjerte, nevrologiske og gastrointestinale system.

Stadier

The Baylor College of Medicine forklarer at nyresvikt går gjennom tre stadier: akutt nyresvikt, kronisk nyresvikt og end-stage nyresvikt. Når CRF utvikler seg til siste stadium nyresvikt, pasienter vanligvis har dialysebehandling eller gjennomgå en nyretransplantasjon. Selv nyresvikt kan være reversibel, er CRF typisk permanent og gjør slutt føre til end-stage nyresvikt.

Årsaker

Det kan være vanskelig å finne årsaken til CRF, men det er mest vanlig diabetes eller hypertensjon. CRF er også ofte sett hos pasienter med myelomatose, en type kreft som begynner i plasmaceller. Hyperkalsemi (høye nivåer av kalsium) og anemi (lavt antall røde blodlegemer) er også risikofaktorer for utvikling CRF.

Behandling

Målene for CRF behandlingen er å bremse nedgangen i nyrene ved å kontrollere symptomer på sykdommen. Medisinering kan være foreskrevet for å kontrollere høyt blodtrykk eller andre eksisterende tilstander som diabetes. Pasienter trenger å begrense deres protein og salt inntak for å gjøre ting enklere på nyrene. Dialyse er en behandlingsmetode som filtrerer blodet gjennom en kunstig nyre maskin, som gjør arbeidet at nyrene ikke lenger er i stand til å gjøre. Endelig kan en nyretransplantasjon fra en levende eller avdøde donor også forlenge livet til en person med CRF etter fem år eller mer.

Tegn på nyresvikt hos mennesker

Nyresvikt oppstår når nyrene ikke lenger er i stand til å fjerne avfallsstoffer og væske fra blodet. Nyresvikt kan skje over en periode på dager, måneder eller år, ifølge American Academy of Family Physicians.

Typer

Akutt nyresvikt er ofte forårsaket av en annen medisinsk tilstand, slik som en skade på nyrene eller blæren utløpsobstruksjon. Det utvikler ofte raskt, og er mulig å behandle. The Mayo Clinic sier at kronisk nyresvikt utvikler seg ofte langsomt og ikke oppdages før nyrene har nesten helt mislykket.

Risikofaktorer

Personer som har diabetes, høyt blodtrykk, en forstørret prostata, nyresykdommer, rhabdomyolyse, leversykdom, prostata kreft og / eller kronisk glomerulonefritt har en økt risiko for å utvikle nyresvikt.

Symptomer

I tidlige stadier av nyresvikt, folk har ofte ingen symptomer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, de ofte opplever en kortpustethet, høyt blodtrykk, redusert vannlating, anemi, hodepine, smerter i ryggen eller siden, muskelkramper, kvalme, oppkast, hevelse i bena eller føtter, muskelkramper, blodig avføring , beslag og / eller endringer i kroppsvekt.

Diagnose

Urinprøver blir ofte brukt til å vise om pasienter har økte nivåer av protein i urinen, som kan signalisere nyresvikt. Blodprøver, for eksempel kreatinin nivå og blod urea nitrogen tester, kan vise om folk har økte nivåer av avfallsstoffer i blodet.

Behandling

Leger ofte foreskrive medisiner, for eksempel ACE-hemmere, for å regulere blodtrykket hos mennesker som lider av nyresvikt, ifølge MedlinePlus. Dialyse er en prosedyre som bruker filtre for å fjerne avfallsstoffer fra blodet hos pasienter med nyresvikt.

Hvordan er akutt nyresvikt behandlet?

Hva er akutt nyresvikt?

Akutt nyresvikt (ARF) refererer til en ganske plutselig angrep på nyrene der de blir skadet over en periode på noen få dager eller uker. Når det skjer, kan nyrene ikke lenger filtrere ut avfallsstoffer og giftstoffer, og begynner å miste elektrolytter. Ifølge HealthCommunities.com sin Nefrologi Channel, er det tre typer av ARF: prerenal, da utilstrekkelig blodsirkulasjon forlater nyrene ikke klarer å fungere; postrenal, når normal urin flyt er hindret og bygger opp trykket i nyrene; og iboende akutt nyresvikt, når en underliggende tilstand eller sykdom, eller en opphoping av giftstoffer, forårsaker skade på nyrene.

Hvordan er akutt nyresvikt behandlet?

ARF er lettere å diagnostisere enn motparten, kronisk nyresvikt (CFF), fordi det er en merkbar endring i blod urea nitrogen (BUN) nivåer samt raske endringer i mengden kreatinin i blod. Uavhengig av type, ARF skjer vanligvis etter en alvorlig traume som dehydrering, en bilulykke eller et slag, så det er noe medisinske fagfolk bør være klar over, og følge nøye med.

Målet med behandlingen for ARF er å stoppe ytterligere skade nyrene, reversere dagens skade og eventuelt løse den underliggende tilstand og komplikasjoner som forårsaket feilen. Ifølge National Institutes of Health, ett skritt av behandlingsprosessen kan inkludere å endre kostholdet; øke karbohydrater og redusere kalium, salt og protein. Dette reduserer mengden arbeid nyrene dine har å gjøre.

Avhengig av hva som forårsaket din akutt nyresvikt, kan behandlingen omfatte antibiotika for å hindre smitte, til diuretika øke vannlating eller dialyse for å hjelpe nyrene skylle ut giftstoffer.

Symptomer på akutt nyresvikt

Ifølge Merck Manuals Online Professional Library, symptomene på ARF inkluderer en markert tap av appetitt eller ønske om å spise, kvalme og oppkast, svakhet og tretthet, mørk urin og blodig eller tjæreaktig avføring. Ettersom tilstanden utvikler seg, kan du også oppleve brystsmerter (spesielt når du legger deg), kramper, forvirring, ekstrem tretthet og svakhet og feber.

Hvis akutt nyresvikt Er Ubehandlet

Dersom ARF ikke er adressert i tid, kan omfanget av skader på nyrer bli irreversible, og føre til CRF. Kronisk eller langvarig, kan nyresvikt bli forsinket, men ikke stoppet. Akutt nyresvikt er en potensielt livstruende tilstand, som uten umiddelbar behandling kan føre til død, skade på hjertet eller nervesystemet, umiddelbar progresjon i sluttstadiet nyresvikt eller skade på andre organsystemer fra oppbygging av giftstoffer i blodet , ifølge Merck Manuals Online Professional Library.

Er akutt nyresvikt Permanent?

Ifølge National Institutes of Health, når det underliggende problemet er løst for å hindre ytterligere skade nyrene, og riktig terapi og behandling har blitt administrert, vil nyrene begynner å fungere normalt igjen, og du kan gjenoppta normale aktiviteter. Basert på skadeomfanget og hvorfor, behandling og helbredelse kan ta alt fra noen uker til flere måneder.

Hva er symptomene på akutt nyresvikt?

Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig slutter å virke riktig, forårsaker en opphopning av avfall og mineraler i kroppen din. Ubehandlet, akutt nyresvikt kan forårsake død eller permanent nyreskader, noe som gjør det viktig å gjenkjenne symptomer på tilstanden.

Typer symptomer

Vanlige symptomer på akutt nyresvikt inkludere hevelse i ekstremiteter, redusert hyppigheten av vannlating, mørk urin, tretthet, forvirring, kvalme, oppkast, muskelkramper, tap av matlyst, en metallisk smak i munnen og en urin-lignende lukt på pusten eller hud, melder New York Universitys Langs Medical Center.

Time Frame

Symptomene på akutt nyresvikt begynner plutselig og gradvis forverres i løpet av dager til to uker, forklarer det amerikanske National Library of Medicine. I noen tilfeller er det ingen symptomer når tilstanden begynner.

Funksjoner

Fordi akutt nyresvikt er ofte et resultat av andre sykdommer eller tilstander, som nyre sykdom eller skade, mange pasienter feil symptomene på nyresvikt for de av medisinsk tilstand som forårsaker feilen. Dette kan føre til en forsinkelse i behandlingen, advarer Mayo Clinic.

Risiko

Som akutt nyresvikt utvikler seg, sine symptomene blir mer alvorlige, og det er en risiko for kramper eller koma, advarer Langsone Medical Center.

Betraktninger

Hver gang mengden urin du produserer bremser eller du slutte å produsere urin helt, varsle lege da disse er de mest vanlige tegn på akutt nyresvikt, tyder det amerikanske National Library of Medicine.

Nyresvikt og peritoneal dialyse

Nyresvikt forekommer i en rekke dyr, og for en rekke årsaker. Det er vanligvis forårsaket av skaden gjort med skade eller medisiner, og det er et bredt spekter av behandlingstilbud. Et slikt alternativ er peritoneal dialyse.

Nyresvikt

Nyresvikt, eller nyresykdom, oppstår når en persons nyrer stenge ned eller slutte å virke korrekt. Fordi nyrer er kroppens filter, ansvarlig for å sende giftstoffer og overflødig væske til urinveiene, fører dette til blod toksisitet. Nyrene også frigjøre hormonet erytropoietin, noe som utløser av røde blodceller, slik at skade på nyrene resulterer direkte i mangel på røde blodceller.

Årsaker

Nyresvikt oppstår når blodtilførselen til nyrene blir avbrutt på grunn av fuktighet, medisiner eller skade. Medisiner som anti-inflammatoriske og jod-holdige løsninger kan direkte skade nyrene. Svulster, diabetes, høyt blodtrykk, nyrestein og prostata sykdom kan alle ta på nyresvikt.

Symptomer

Tegn på nyresvikt begynne med økt tørste og vannlating som kroppen søker alternative metoder for å skylle ut giftstoffer. Disse skiltene videre til blod i urinen, urin som lukter spesielt stygg, tretthet, depresjon og hevelse i armer og ben og mageområdet.

Behandlinger

Personer med lidelser som diabetes og høyt blodtrykk, noe som fører til nyresvikt, rådes til å hindre nyreskader ved å leve begrenset livsstil. Ifølge MedicineNet.com, når nyrene er skadet, består behandlingen av å hindre ytterligere skade og styring av staten nyrene så mye som mulig. Eventuelle underliggende sykdommer er behandlet, og en tidsplan for dialyse arbeider for å hjelpe nyrefunksjon.

Peritoneal dialyse

Dialyse er et program hvor blod beveger seg ut av kroppen, gjennom et filtreringssystem og tilbake i kroppen. Filtreringsmaskinen både erstatter og støtter sunn nyrefunksjon. Ifølge MedicineNet.com, "peritoneal dialyse bruker slimhinnen i bukhulen som dialysefilter." En kirurg plasserer et kateter i bukveggen og deretter injiserer dialysevæske inn i bukhulen. Løsningen er fortsatt i magen og filtrerer blodet i flere timer før det er drenert. Denne prosessen blir gjentatt periodisk, i henhold til pasientens individuelle behov, og er en langsiktig løsning på problemet.

Ulike Symptomer på nyresvikt

Jobben av nyrene er å fjerne overskudd av salt og væske fra kroppen og eliminere avfall fra blodet. Når nyrene er syke og ikke lenger fungerer som de skal, de begynner å svikte. To typer nyresykdom finnes: akutt og kronisk. Akutt sykdom er plutselige svikt i nyrene med hurtig innsettende symptomer, mens en rekke medisinske tilstander føre til kronisk nyresykdom, som blir gradvis verre over tid, ifølge National Institutes of Health. Til slutt, både akutt og kronisk nyresykdom føre til nyresvikt.

Ødem

Ødem, eller hevelse, utvikler ofte i hele kroppen som et resultat av nyresvikt, ifølge University of Maryland Medical Center. Hevelsen utvikler fordi kroppen beholder væske når nyrene ikke fungerer normalt. Hevelse kan utvikle seg i føtter og ankler eller generaliseres i hele kroppen.

Tap av appetitt

Folk opplever nyresvikt ofte opplever et tap av matlyst som avfall begynne å bygge opp i kroppen fordi organene ikke fungerer som de skal, ifølge medicinenet. Apati og tretthet kan også utvikle seg når dette skjer.

Urinering Endringer

Folk opplever nyresvikt kan også oppleve en rekke endringer i sine normale vannlating vaner, ifølge University of Maryland Medical Center. For eksempel, noen mennesker urinere mindre enn vanlig eller opphøre urinering helt. Andre kan oppleve overdreven vannlating om natten.

Rapid Breathing

Som nyrene svikter, kan de ikke regulere mengden av syre i kroppen, i henhold til medicinenet. Dette kan føre til rask pust fordi lungene prøve å gjøre dette arbeidet ved å eliminere karbondioksid. I tillegg, kan væsken akkumuleres i lungene, forårsaker hurtig pust og muligens kongestiv hjertesvikt.

Pain

Nyresvikt kan også føre til smerter i flankene, ifølge University of Maryland Medical Center. Smerte er vanligvis følte nær nyrene, i ryggen regionen mellom hoftene og brystkassen.

Gastrointestinale betingelser

Nyresvikt kan føre til en rekke gastrointestinale tilstander, inkludert kvalme og oppkast og blodig diaré, ifølge MayoClinic.com. Anfall av kvalme og oppkast kan vare i flere dager.

Svakhet

Når nyrene begynner å svikte, folk oppleve svakhet og tretthet fordi anemi utvikler, ifølge medicinenet. Anemi, som er en forutsetning at resultatene fra et lavt antall røde blodlegemer, utvikler fordi nyrene ikke er stimulerende benmarg produksjon.

Tap av Feeling

Mennesker hvor nyrene svikter kan også oppleve et tap av følelse, oftest i hender og føtter, ifølge University of Maryland Medical Center.

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt


Nyresvikt eller nedsatt funksjon av nyrene, måles ved nivået av kreatinin i blodet. Jo høyere kreatinin, er det verre nyrene fungerer. Når nyrene svikter, kan de ikke klarer væskebalanse, elektrolytter, blodtrykk og hormonproduksjon. Antallet mennesker i USA lever med noen grad av nyresvikt har økt fra 10 prosent til 13 prosent siden 1999 ifølge Dr. Theodore Post, nefrologi redaktør av Uptodate.com. Det er ingen sikker kur for nyresvikt, men det er noen ting du kan gjøre for å støtte nyre helse og som gir best sjanse for bedring. Heldigvis, nyrene har enorm reserve og kan holde deg fra å ha symptomer selv når du arbeider på 25 prosent kapasitet.

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt

•  Spør legen din om en henvisning til en nefrolog, eller nyre spesialist, er tilrådelig. Du bør ta med en liste over alle medisiner du tar med legen din, selv de kjøpes over disk eller foreskrevet av en annen lege, og ta kontakt med legen din før du tar noen nye medisiner. Unngå over-the-counter anti-inflammatorisk smertestillende medikamenter.

overvåke blodtrykket som anbefalt av legen din med en nøyaktig blodtrykksmansjett. Dine leger vil ønske å holde blodtrykket under 135/85 mm Hg i henhold til Harrisons Principles of Internal Medicine. Ta blodtrykk medisiner nøyaktig som foreskrevet.

•  Drikk riktig mengde væske som anbefalt av legen din. Unngå væske som fungerer som et diuretikum, så som store mengder alkohol og koffeinholdige drikker. Dehydrering er skadelig for nyrene.

Spør legen din om kolesterolsenkende medisiner er riktig for deg. Informasjon publisert i Uptodate.com av Dr. Post antyder "statiner", en type kolesterol medisiner, kan være nyttig. Også be legen din om å ta en type blodtrykksmedisin som kalles en "ACE-hemmer" fordi dette kan ha viktige effekter på nyrene.

Planlegg regelmessige kontroller med legen din for å sjekke protein nivåer i urinen, blodtrykk, blod surhet og kaliumnivå.

6. Slutte å røyke. Røyking kan skade nyrene.

Hint

  • For personer med mer alvorlig nyresvikt, kan en lav-protein diett bli anbefalt av sin lege.
  • Menn med prostataforstørrelse bør være spesielt oppmerksom på eventuelle endringer i vannlating fordi prostata kan blokkere urinstrømmen forårsaker skade på nyrene hvis ikke løst raskt.
  • Husk at medisiner legen foreskriver kan ha bivirkninger, Oppfølging med legen din regelmessig for å sørge for at medisiner fungerer som de skal.

Forskjellen mellom nyresvikt og Nyresvikt

Forskjellen mellom nyresvikt og Nyresvikt


Anslagsvis 26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresykdom, ifølge National Kidney Foundation. Diabetes, høyt blodtrykk og familiehistorie er de ledende risikofaktorer. Leger bruker urinanalyse, blodprøver, ultralyd, røntgen og biopsi for å diagnostisere nyresykdom og forhold som kan føre til nyresvikt. Tidlig oppdagelse og behandling kan ofte holde nyresvikt fra eskalere til akutt nyresvikt.

Nedsatt Systemoversikt

Din nyresystemet består av to nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Urinlederne er rør som leverer urin fra nyrene til blæren, som holder urin før det slippes gjennom urinrøret røret. Nyrene fjerner avfallsstoffer og narkotika, balanse kroppens væskenivåer, kontroll av røde blodlegemer, produsere en form av vitamin D og slipp blodtrykksregulerende hormoner. Disse knyttneve størrelse organer filtrere ca 200 liter væske hver 24. time.

Nyresvikt - Etappe 1 og 2

Nyresvikt oppstår når når nyrene 'filtrering evner avta. Leger bruker en glomerulusfiltrasjonshastighet å definere nyrer effektivitet i å filtrere blodet og fjerne avfall. Dette GFR er beregnet ved hjelp av serum kreatinin verdi, sammen med alder, kjønn, kroppsstørrelse og rase. Kreatinin er en kjemisk molekyl i blodet som er filtrert av nyrene og måles ved en blodprøve.

The National Kidney Foundation har etablert fem stadier av nyresykdom og insuffisiens. Trinn 1 består av minimal nyresykdom, med et GFR på 90 prosent eller bedre. Stage 2 indikerer mild nyresykdom og en GFR området 60 prosent til 89 prosent.

Pasienten kan oppleve ingen eller få symptomer i tidlige stadier. Tidlig stadium nyreinsuffisiens behandles med kosten endringer slik som en lavere proteindiett. Pasientenes leger overvåke sine sykdommer og kan foreskrive medisiner for å behandle eventuelle medvirkende faktorer som høyt blodtrykk og diabetes.

Avansert Kronisk nyresvikt - Etappe 3 og 4

Stages 3 og 4 herald en eskalerende insuffisiens. GFR varierer fra 30 prosent til 59 prosent i Stage 3, og fra 15 prosent til 29 prosent i Stage 4.

Pasienter i disse fasene kan oppleve høyt blodtrykk, tretthet, øye poser, hånd og føtter hevelse og smerter i korsryggen. Fargen, mengden og hyppigheten av urin kan endre seg.

Doctor noen ganger plassere disse pasientene på en høy-kalori diett lav på protein, kalium, natrium og fosfor. De kan foreskrive høyt blodtrykk medisiner, medisiner og kosttilskudd som kalsium.

Akutt nyresvikt - Trinn 5

Pasienter med GFR mindre enn 15 prosent er i fase 5, end-stage nyresvikt. Nyresvikt for dem kan skje over noen timer eller dager, og det er preget av en akutt tap av nyrene evne til å filtrere blodet og fjerne avfallsstoffer. Visse vilkår, blant annet høy alder, hjertesvikt, leversykdom, og blodkar blokkeringer, øke risikoen for akutt nyresvikt.

Symptomer inkluderer anemi, hodepine, tretthet og svakhet, senket mental årvåkenhet, tørste, muskelkramper, diaré, kløende hud og øyne, natt-tid vannlating, hud tone endringer, økt hevelse, urin utgang endringer, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse eller vanskeligheter puste.

Akutt nyresvikt behandles med hemo-dialyse eller peritoneal dialyse hjemme eller på et sykehus eller klinikk. Dialyse bruker kjemikalier og maskiner for å gjenskape funksjonene nyrene. En nyretransplantasjon kan erstatte en eller begge skadet nyrer.

Ubehandlet svikt kan føre til døden. Imidlertid kan akutt svikt reverseres med vellykket løsning av den underliggende sykdommen som fører til svikt.

Diett som bidrar til kronisk nyresvikt

The National Kidney Foundation definerer kronisk nyresvikt som skader på nyre som reduserer dens evne til å fungere. En dårlig nyre unnlater å fjerne overflødig væske, elektrolytter og annet avfall fra blodet ved vannlating. Nyresvikt kan opprette en opphopning av giftstoffer i kroppen din, noe som kan være svært farlig.

Høye cholestrol dietter

Hjertesykdom og nyresykdom er ofte knyttet sammen av høye kolesterolverdier. Dette er grunnen til at mennesker med nyresvikt har sitt kolesterol overvåkes regelmessig. En diett som er høy i kolesterol, spesielt LDL, eller low-density lipoproteiner, i betydelig grad kan bidra til nyresvikt. Dette vil inkludere å spise en høy konsentrasjon av stekt mat, iskrem og mat med høyt hydrogenert fett, som peanøttsmør.

Høy-protein dietter

Det er to typer av proteiner i maten: animalsk protein, som er referert til som høy verdi protein og vegetabilsk protein, som er referert til som lav-verdi-protein. En overskytende mengde av høy-nivå protein i kosten kan føre til en opphopning av urea, som kan overarbeid nyrene og forårsake nyresvikt. Opprettholde diett balansert i både høy-nivå og lavt nivå proteiner kan bidra til å beskytte nyrene.

Høy-natrium diett

En forhøyet natrium inntak kan også føre til nyresykdom. Matvarene høyeste i natrium er ferdigmat, som frosne måltider og hermetikk, og gravet mat som bacon eller biff.

Dehydrering

Unnlate å drikke en tilstrekkelig mengde vann er en annen årsak til nyresvikt. En mangel på væske i kroppen kan føre til både urin og nyreinfeksjoner. Disse type infeksjoner kan være svært smertefullt og kan føre til nyresvikt hvis ikke riktig behandlet.

Betraktninger

Matinntaket er ikke de eneste årsakene til kronisk nyresvikt. Ifølge den National Kidney Foundation, høyt blodtrykk og diabetes er de viktigste årsakene. Hvis du har noen av disse forholdene, er det viktig å overvåke disse betingelsene nøye og ta alle dine foreskrevet medisiner.

Hvordan å behandle overdreven vannlating

Den medisinske termen for overdreven vannlating er polyuri. En person har polyuri når de tisser i store mengder i løpet av dagen. Det kan være flere årsaker til denne sykdommen som for eksempel å drikke for mye vann, tar i for mye salt, diabetes, nyresvikt, og sigdcelleanemi. Kun legen kan avgjøre om årsaken er en sykdom. I mellomtiden er det skritt du kan ta som er proaktiv og vil hjelpe deg å behandle denne sykdommen.

Bruksanvisning

•  Få en avbildning test. Denne testen injiserer et fargestoff i kroppen din. Urinen din vil øke og medisinske fagfolk vil trolig har du samler det i en periode på 24 timer. Dette kan bekrefte om det er noen bakenforliggende årsaker til overdreven vannlating, slik at du vet bedre hvordan du behandler den.

Hold en daglig journal. Hold styr daglig av hvor mye du drikker, hvor mye du tisser, og hvor mye du veier. Denne dagboken vil gi legene den informasjonen de trenger for å velge riktig behandling for deg. Kontroller at du tar notater på hva fargen på urinen er, og hvis det er noe blod i urinen.

Ta medisiner som Enablex. Dette stoffet behandler en overaktiv blære, slik at du kan ikke trenger å gå på do så ofte.

Hvis du har overdreven vannlating som fører til inkontinens du vil ønske å øve Kegel øvelser. Denne øvelsen kontrakt muskler og gjør dem sterkere. Du kan også bruke voksen pads eller bleier i undertøy for å beskytte deg fra pinlige lekkasjer.

Consult en herbalist. Det er mange ingredienser i naturen som kan hjelpe med overdreven vannlating. Naturmedisinere er opplært til å vite hvilke du bør prøve og til hvilken doser. Disse urtene vil ikke skade deg eller gi deg bivirkninger som medisin gjør. De er trygge og også vanligvis fremme helse i andre deler av kroppen også.

Hint

  • Ikke la din forlegenhet stoppe deg fra å søke legehjelp. Mange ganger er det er bakenforliggende årsaker, og noen av dem kan være alvorlige.

Hva regnes Overdreven vannlating?

Overdreven vannlating, eller polyuri, kan påvirke menn og kvinner begge. Det blir mer vanlig jo eldre du er. Hvis du opplever overdreven vannlating, kan legen din hjelpe avgjøre grunnen.

Normal vannlating

Normal vannlating hos voksne er 1400 ml urin passert i løpet av en dag.

Overdreven Urinering

Ifølge National Institutes of Health, passerer mer enn 2,5 liter urin i løpet av en dag regnes som overdreven vannlating.

Nighttime Polyuri

Overdreven vannlating kan også oppstå om natten, som fører deg til å stå opp flere ganger i løpet av natten for å late vannet, ifølge Cleveland Clinic.

Årsaker

Overdreven vannlating kan være forårsaket av å drikke for mange væsker, ta diuretika, diabetes eller nyresvikt.

Behandlinger

Hvis overdreven vannlating er forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand, og deretter behandle tilstanden kan lette symptomene på polyuri. Hvis du er forbruker for mange væsker, redusere hvor mye du drikker kan hjelpe.

Typer av homeopatisk medisin for nyresvikt

Nyresvikt er en vanlig og farlig sykdom med konsekvenser som påvirker alle andre organer i kroppen. Milde mangler i nyrefunksjonen kan være uten symptomer, men når sykdommen fremskritt, kan det føre til mange alvorlige symptomer som anfall, vevsødeleggelse, gastrointestinal blødning og koma. Komplett nyresvikt krever rutine dialyse før transplantasjon operasjonen kan utføres. Homøopatisk medisin har hatt suksess i behandling av nyresykdom - en sykdom som mainstream medisin gir ingen kur.

Fakta

Ifølge National Kidney Foundation, mer enn 26 millioner amerikanere har enten nyresykdom eller står i fare for å utvikle nyresykdom. Ubehandlet nyresykdom fører til kronisk nyresvikt (CRF), også kjent som kronisk nyresvikt. Imidlertid kan den underliggende årsaken til nyresykdom variere. Hypertensjon og diabetes er vanlige bidragsytere, men genetikk, kronisk infeksjon, lupus og nyrestein er andre årsaker til nyresykdom.

I Encyclopedia of Homeopathy, bemerker Dr. Andrew Locke, "Homøopater mener at god helse kommer fra en likevekt mellom sinn og kropp, som blir vedlikeholdt av en" vital kraft "som regulerer kroppens selvhelbredende evner."

I motsetning til homeopati, ikke moderne, konvensjonell medisin ikke kurere nyresvikt. Narkotika, nyretransplantasjoner og nyre dialyse prosedyrer er ikke definitive botemidler. Narkotika bare forsinke fullstendig fiasko mens dialyse og transplantasjon bare fungere som erstatning for normal sunn funksjon av nyrene. Homeopati har imidlertid medisiner som behandler skadede nyrer. Medisinene stimulere kroppens immunsystem til å reparere nyrene.

Fremgangsmåter for behandling

Der på to dominerende tilnærminger til homeopatisk medisin: den klassiske og komplekset. Den klassiske homøopatisk tilnærming behandler sykdommer med et enkelt middel som samsvarer med pasientens "iboende konstitusjonelle type og symptombilde." På den annen side, homøopatisk utøvere anvender generelt komplekse tilnærming, ved hjelp av flere løsninger for å behandle alvorlige plager og symptomer assosiert med nyresvikt.

Dr. Harshad Raval, MD Homeopati, i Gujarat, behandler India kronisk nyresvikt ved bruk av dette komplekset homøopatisk tilnærming. Hans valg av virkemidler avhenger av grundige medisinske tester og grundig pasient analyse, tar hensyn til en rekke variabler, inkludert men ikke begrenset til pasientens medisinske bakgrunn, symptomer, personlighet og mentale tilstand.

Rettsmidler for nyresvikt

Homeopatiske medisiner - referert til som rettsmidler - som behandler nyresvikt varierer avhengig av pasienten og rubrikkene (forhold) forbundet med rette. Det er imidlertid noen vanlige rettsmidler som homøopatiske leger bruker ofte fordi de rettsmidler 'rubrikkene adresse kardinal symptomer på nyresvikt.

Følgende er noen av de vanligste legemidlene og rubrikkene de dekker som er assosiert med nyresvikt: Ammonium carb er rubrikkene er hyppig og smertefull vannlating, hvit, blodig, sparsom, grumset eller illeluktende urin, mental treghet og trøtthet. Apis Mel rubrikkene er generelle ødem eller hevelse, nyrebetennelse og undertrykkelse av urin. Arsen alb sin rubrikkene er vanskelig urinering, uremi, nefritt, sparsom og brenning eller ufrivillig vannlating.

Aurum Met rubrikkene er smertefulle oppbevaring av urin og urin med slimete som sediment. Belladonna er rubrikken er betente nyrer. Berberis 'rubrikkene er hypertensjon, nyre (nyre) steiner, mørk gul eller grønn urin og nervesmerter som kommer fra nyrene. Cannabis ind sin rubrikken er urinveisinfeksjoner. Cantharsis 'rubrikkene er ømhet i nyre områder, renal kolikk og nefritt (nyrebetennelse). Chelidonium er rubrikkene er hyppige natt vannlating, rikelig urinering og blek hvit urin. Cicuta sin rubrikkene er hyppig vannlating, kraftfull vannlating, oppbevaring av urin og kramper. Colocynthis 'rubrikken er kramper i nyrene.

Cuprum Aas sin rubrikkene er dårlig nyrefunksjon, smertefull vannlating og misfarget urin. Cuprum møtte sin rubrikkene er sengevæting, undertrykkelse av urin, klart vannaktig urin, hyppig vannlating av illeluktende, seig urin og skyting smerter i urinrøret. Glonoine sin rubrikkene er hyppige natt vannlating og nyrebetennelse. Helonia sin rubrikkene er nyrebetennelse, albumenous (hvit) urin, anemi, irritabilitet og sløvhet. Juniper rubrikkene er væskeansamlinger og tyngde i nyrene regionen. Kali carb sin rubrikken er nyrestein, og det er generelt middel for sykdommer i nyrene.

Opium er rubrikkene er uremi (en form for blodforgiftning), generell ødem, svart avføring, hvit urin, undertrykkelse av urin, hevelse i brystet, slimete urin, uremisk kramper og treghet i kroppen. Fosfor 'rubrikkene er nyre hevelse, ekstrem tretthet, uremi og grumset urin med sediment. Plantina sin rubrikkene er røde skyet urin og treg, men hyppig vannlating. Sanicula sin rubrikkene er blære irritasjon, nyrestein og nyrebetennelse. Solidago er rubrikkene er nyrer føler oppblåst, ømme nyrer og problemer med vannlating. Terebinthum sin rubrikkene blir misfarget urin, nyrebetennelse og urinveisbetennelse. Urea 's rubrikkene er generelle ødem (hevelse på grunn av væskeansamlinger) og svakhet.

Dr. AS Chatterjee, en homøopatisk lege i Calcutta, India, har funnet ut at urea er en av de beste medisinene som brukes i behandling av nyresvikt, mens Dr. Rajneesh Kumar Sharma av Homeo Cure og forskningssenter i Uttaranchal, sier India at toppen løsninger for behandling av denne sykdommen er opium og APIer mel.

Fordeler med Homeopati

Alle stadier av nyresvikt kan ha nytte av homeopati, og med ende stadium nyresvikt når dialyse er overhengende. Også har homøopatisk medisin fordeler etter en nyretransplantasjon drift ved å redusere sjansene for donor avvisning. Avhengig av alvorlighetsgraden av nyresvikt, kan homeopatiske medisiner fremme nyre oppreisning. Dette betyr at vellykket behandling av nyresvikt med homeopati kan eliminere behovet for livslang behandling som konvensjonell medisin krever.

Kostnaden for homøopatiske midler er bare en brøkdel av prisen for allopathic medisin (ikke-homøopatiske medisiner som farmasøytiske legemidler). Dette gjør homøopatiske midler et levedyktig valg i behandling av nyresykdom av seg selv eller sammen med konvensjonell medisin.

Resultater av homeopatisk medisin

Før 1980-tallet, kliniske studier testing fordelene av homøopatiske midler var sjeldne. Fortsatt i dag, er vitenskapelig forskning i et omfang som kan sammenlignes med store farmasøytiske testing sjeldne. Derfor er de angitte krav fra homeopatisk medisin i behandling av nyresvikt har ikke blitt mye bevist i henhold til standard vitenskapelig studie.

Imidlertid har små prøvelser og utfallet basis praksis, slik som de av Dr. Harshad Raval og Dr. Rajneesh Kumar Sharma, viste verifiserbar utbytte av homeopatiske midler som brukes i behandling av nyresvikt. I sin januar 2009 artikkelen «New Hope for nyresvikt eller nyre Pasient i Behandling av Homeopati," Dr. Harshad Raval rapporterer at i de 10 årene før 2009, hadde sin praksis sett mer enn 2200 nyresvikt tilfeller. Langsiktig pasienten oppfølging av disse pasientene har vist at 25 til 40 prosent av pasientene ble kurert.

Medisinsk Advarsel

Nyresvikt er en kompleks sykdom assosiert med mange sykdommer og sykdommer. For eksempel, hypertensjon ofte følger med nyresvikt. The National Kidney foundation stater, "Hypertensjon fører CKD [kronisk nyresykdom] og CKD forårsaker hypertensjon." Dette gjør nyresykdom en farlig tilstand som må behandles av en kvalifisert medisinsk faglig. Pasientene må selv ikke foreskrive virkemidler i et forsøk på selv godbit. Dette er syk anbefales. En trenet homøopatisk lege skal fastsette hvilke rettsmidler for å behandle nyresvikt etter riktig diagnose og grundig pasient analyse.

Med homeopatisk medisin som med allopathic medisin, kosthold er en integrert del av behandling av nyresvikt. Pasienter som lider av denne tilstand, må følge en streng diett reduserende natrium og protein og styring av kalium, kalsium og fosfor. Den foreskrevne diett omfatter også et høyt kaloriinntak sammen med vitaminer og essensielle aminosyrer.

Økt hyppighet av vannlating er definert som hva?

Økt hyppighet av vannlating er definert som hva?


Hvis du finner deg selv å måtte urinere ofte hver dag, kan du bli plaget med en av flere urin medisinske tilstander.

Frekvens

Måtte urinere oftere enn du vanligvis gjør kan være et tegn på hyppig vannlating. Å måtte urinere plutselig sammen med en sterk trang til å frigjøre ditt blære innholdet kan være et tegn på påtrengende vannlating.

Nokturi

Nokturi er når du må tisse ofte om natten. Denne tilstanden rammer vanligvis eldre menn.

Infeksjon

Et økt behov for å urinere kan også være forårsaket av en urinveisinfeksjon. Betennelse i urin organer kan redusere blæren evne til å holde urin, noe som resulterer i økt behov for å urinere.

Polyuri

Polyuri er en økning i volumet av urin du slipper hver dag. Voksne normalt la ut mindre enn 2,5 liter urin hver dag; har penger på konto som regnes som overdreven og kan føre til at du må urinere oftere.

Årsaker

Andre årsaker til økt behov for å urinere inkluderer: graviditet, prostatitt, vanndrivende medisiner, drikker for mye før sengetid, forbruker store mengder koffein eller alkohol, sigdcelleanemi, nyresvikt eller, hvis du er en diabetiker, for mye glukose eller salt i kosten.

Tegn på Nyresvikt

Tegn på Nyresvikt


Nyresvikt er dårlig funksjon i nyrene, og kan være mild eller alvorlig. Det er mulig å ha mild nyresvikt uten å vite det. Nyreinsuffisiens kan være forårsaket av noen sykdommer, så som diabetes og hypertensjon. Noen medisiner kan også føre til denne lidelsen.

Urin

Noen store tegn på nyresvikt er endringer i urinen. Det kan bli mørkere eller lysere i fargen og endre i hyppighet og mengde.

Tidlige stadier

De tidlige stadier av nyresvikt kan gi forskjellige symptomer. De inkluderer høyt blodtrykk, protein i urinen, anemi, tretthet, hevelse i føtter og hender, tretthet, ryggsmerter (smerter i midten og nedre rygg), nedsatt fordøyelse, hevelser rundt øynene, veldig tørr hud og flankesmerter (smerter i dine lender).

Nyresvikt kan lett gå ubemerket i den tidlige fasen, men blodprøver kan vise noe unormalt. Hvis legene finner et høyt nivå av serum kreatinin, kan du ha nedsatt nyrefunksjon. En urin analyse kan også vise om det er et problem. Hvis legene finne blod eller protein i urinen, så det kan være nyresvikt.

Avanserte Stages

De avanserte stadier av nyresvikt kan ha tidlig stadium symptomer pluss andre, inkludert lett blåmerker, oppkast, kvalme, lett blødning fra mindre kutt, dramatiske tap av apatitt (vanligvis fordi maten begynner å smake forskjellige), vannlating problemer om natten, muskel kramper, diaré, overdreven tørste, kløe, muskler som har rykninger ukontrollert, ekstrem nummenhet, fertilitetsproblemer, problemer med å puste, tyngre eller lettere menstruasjonssykluser, mentale endringer og humørsvingninger, kramper, nedsatt fysisk styrke, foul pust, mental forvirring og vanskeligheter med å falle eller bor sover.

Årsaker til økt vannlating om natten

Årsaker til økt vannlating om natten


De fleste mennesker kan sove i seks til åtte timer før du trenger å bruke badet. Men noen ganger, visse medisinske tilstander eller inge stoffer kan forårsake ubehag i blæren og gjør at du føler behov for å urinere ofte og raskt. Når dette hyppig, presserende behov for å urinere skjer om natten, kalles det nokturi. Selv om det er vanligvis ikke en grunn til alarm, kan det tyde på en alvorlig tilstand.

Mat, drikke og medisiner

Å drikke mye væske, spesielt koffeinholdige væsker som kaffe, te eller alkohol fører ofte hyppig vannlating. Visse medisiner som diuretika og litium kan også føre til nokturi. Les bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å finne ut om dette kan være årsaken.

Medisinske tilstander

Den hyppigste medisinske årsaken til nokturi er en urinveisinfeksjon (UVI). UVI kan også forårsake en brennende eller smertefull følelse når du tisser, overskyet urin og smerter i korsryggen under ribbeina. Andre vanlige årsaker til nokturi er diabetes, graviditet eller prostata forhold, herunder utvidelse og infeksjon i prostata.

Sjeldnere medisinske tilstander

Sjeldnere tilstander som interstitiell cystitt, hjertesykdom, slag, kan svulster i bekkenet, blærekreft og nyresvikt også føre til nokturi. Hvis du tror du kan ha en av disse forholdene, må du kontakte lege umiddelbart, da disse kan være livstruende.

Hjem rette for sjelden vannlating

Sjelden vannlating kan være et resultat av nyre eller blære problemer. Det kan også være forårsaket av rett og slett ikke konsumere nok væske. I begge tilfeller er det hjem rettsmidler som kan løse problemet. Hvis vannlating ikke skjer minst to ganger om dagen medisinsk behandling skal være prøvd.

Væsker og Diuretika

Sjelden vannlating kan være et tegn på dehydrering. Åtte glass vann, 8 gram hver, bør brukes hver dag. Mengden vann bør økes hvis personen er i varme forhold eller arbeider iherdig. Med store deler av kroppens vannet som brukes til å kjøle kroppen som svette ytterligere vann er nødvendig for å oppnå funksjonen med å fjerne giftstoffer fra kroppen.

Hvis nok vann blir konsumert, men vannlating er fortsatt sjeldent et vanndrivende kan være nødvendig. Diuretika, ved definisjon, er stoffer som øker strømmen av urin. Ifølge Phyllis Balch, forfatter av boken Resept for Nutritional Healing, bjørk og løvetann blader er naturlige diuretika. Te laget av disse bladene gi kroppen med væske og bidra til å fremme funksjon av nyrene i å produsere urin.

Andre rettsmidler

Ifølge nettstedet Wrongdiagnosis.com kronisk nyresykdom kan være en annen årsak til sjelden vannlating. En lav-protein diett er foreslått for personer med kronisk nyresykdom av National Library of Medicine. De foreslår også å redusere natrium som kan senke blodtrykket som vil bidra med væskeretensjon. Kalium bør også reduseres eller begrenses. Hvis nivået av kalium i blodet blir for høyt, på grunn av lavere nyrefunksjon og urinproduksjon, kan hjerteproblemer oppstå.

En vitamintilskudd kan anbefales avhengig av dietten til den enkelte og den type nyresykdom involvert.

Advarsler

I tilfelle av nyresvikt mengden av fluid kan den enkelte forbruker vil være tilsvarende den urinmengde i løpet av en 24 timers periode. Det er mange andre hensyn som skal gjøres ved bestemmelse av den mengde fluid en pasient med nyresvikt bør forbruker. En lege bør konsulteres i disse tilfellene.

Vannlating er det siste trinnet i prosessen med å fjerne avfall fra kroppen. Sjelden vannlating kan indikere en svikt i denne prosessen. Hvis man jobber med hydrering eller tar diuretika ikke forbedrer hyppighet av vannlating kan det tyde på mer alvorlige helseproblemer. Medisinske fagfolk bør konsulteres.