Digidexo.com

Hvordan Test for genital warts

Kjønnsvorter, også kalt condyloma acuminata, er en av de mange seksuelt overførbare sykdommer (SOS) som eksisterer i dag. Faktisk er det mest vanlig overført STD, og ​​den har ingen kur. Warts er forårsaket av et virus som heter humant papillomavirus (HPV). Denne sykdommen rammer både menn og kvinner. En lege kan de fleste skikkelig teste den enkelte for genital warts, men en enkel hjemme observasjon kan identifisere om den enkelte har genital warts.

Bruksanvisning

•  Se etter plagsom kløe sensasjon i nærheten av kjønnsorganer eller anus. Dette er den vanligste tegn på at du kan ha genital warts. Noen ganger personer som har genital warts kanskje ikke vet at de har kjønnsvorter, for de føler ingen kløe eller irritasjon.

Observer genital området for eventuelle opphøyde lesjoner eller blomkål som humper. Se nøye for vorter kan være skjult blant hår og genital deler. Også, hvis du er utsatt for å fange forkjølelse og har en samlet svakt immunsystem, kan genital warts være problemet.

Gå til legen din til slik at hun kan utføre en visuell inspeksjon av kjønnsorganene, ved hjelp av en eddiksyre å bleke noen vorter. Når syren er plassert på warts, bruker legen et spesielt mikroskop kalles en colposcope å vise dem.

Få en celleprøve gjort. En celleprøve kan bidra til å oppdage unormale celler og tidlige tegn på livmorhalskreft, som er noen ganger forårsaket av HPV.

Når bekreftet med genital warts, søker medisinsk behandling. Selv om genital warts er uhelbredelig, kan behandlinger gitt av legen din hjelpe klare utbrudd når de oppstår. Dette er ikke alltid nødvendig som noen kjønnsvorter forsvinne uten behandling.

Hint

  • Genital warts er svært smittsom, og derfor ikke berøre dem. For å hindre spredning genital warts til en annen person, unngå å ha sex når du har et utbrudd. Genital warts kan også forekomme i munnen.