Digidexo.com

Trygge bruksområder for Tea Tree Oil

Tea tree olje, eller Melaluca alternifolia, er lys gul i fargen med en skarp lukt. Det er i samme familie som eukalyptus og nellik. Oljen er innkjøpt av dampende bladene på tea tree; etter at de har helt visnet, blir oljen presset fra bladene.

Aromaterapi

Tea tree olje er medisinsk duft er rapportert å ha en stimulerende effekt. Puste i duften fremmer årvåkenhet og en sunn følelse. I tillegg puste i tea tree olje kan bidra til å åpne opp tette bihuler. Prøv å legge til et par dråper til din luftfukter.

Skin

Tea tree olje er effektive i behandling av mange former for hudirritasjon, fra kviser til eksem til utslett. Sine soppdrepende egenskaper gjør det nyttig i behandling av fotsopp. Du kan også legge til et par dråper av oljen til din favoritt shampoo for å hjelpe bli kvitt flass eller hindre hodelus.

På grunn av sine antiseptiske egenskaper, kan du bruke tea tree olje for å rense mindre kutt og skrubbsår. Tea tree olje er noen ganger lagt til en transportør massasje olje, for å skape en massasje olje som er bra for tørr, irritert hud. Du kan også gni tea tree olje på leddgikt ledd for smertelindring.

Mouth

Hvis en sår hals er din sykdom, prøve å legge et par dråper tea tree olje til noen varmt vann eller te og gurgle med det. Dette vil også desinfisere eventuelle munnsår eller kutt du måtte ha.

Kjæledyr

Tea tree olje kan brukes som en loppe og tick frastøtende for kjæledyr. Hvis du ikke finner en sjampo som allerede har tea tree olje i det, bare legge til et par dråper til shampoo kjæledyret ditt og bruke som instruert. Oljen vil også bidra til å holde pesky kjæledyr lukt i sjakk.

Betraktninger

Avslutte bruken umiddelbart hvis du lider noen allergisk reactionsl. Tea tree olje har en ekstremt lav toksisitet, så dette er en av de eneste oljer du kan bruke ryddig, eller ufortynnet, i små mengder direkte på huden. Når det er sagt, tea tree olje er fortsatt effektive når fortynnet så mye som 100: 1, og du bør tynnes hvert program litt. Selv om tea tree olje er trygt som gurglevann og munnvann, ikke svelges store mengder olje.