Digidexo.com

Pseudofolliculitis barbae Symptomer

Pseudofollikulitt barbae er en vanlig tilstand som oppstår vanligvis som et resultat av barbering. Menn og kvinner er både utsatt for pseudofolliculitis barbae, og det kan slå hvor som helst på kroppen som er barbert på en jevnlig basis.

Identifikasjon

Pseudofolliculitis barbae er en smertefull og pinlig. I tillegg til barbering, kan det være forårsaket av plukker håret fra en hvilken som helst del av kroppen. Det forekommer oftest etter ansiktet barbering, men det kan også oppstå etter barbering av kjønnshår området. Håret som forsøker å vokse etter barbering krøller inn i hårsekken, og fører til en sikkerhetskopi av fluid som skaper et utslett og små hvite-ledet støt på huden. Skrape berørte området vil legge betennelse til infeksjon som allerede er oppstått.

Surface Tilstand

De vanligste symptomer på pseudofollikulitt barbae er et rødt utslett som dannes ved foten av de berørte follikkel, som også kan resultere i puss blir sluppet ut av follikkelen og tørking på huden. En samling av flere berørte follikler vil føre til et rødt utslett skal vises. Området berørt er kløende, og det kan også føle seg øm og varm.

Deep Tilstand

Noen ganger pseudofolliculitis barbae kan stamme som en infeksjon dypt i hårsekken seg selv, i motsetning til å være en blokkering på hudnivå av hårsekken. Med disse dypere forhold symptomene er store blemmer som vises på huden, og bryte åpne, forårsaker pus til å bli utgitt på huden. Disse dype forekomster av pseudofolliculitis barbae kan etterlate synlige arr etter blemmene har grodd.

Staph Infeksjon

I noen tilfeller pseudofollikulitt barbae er et resultat av en mindre staph infeksjon. Staph bakterier er alltid til stede på den menneskelige hud, men den bare bevirker problemer når det er innført i kroppen gjennom kutt eller sår. Barbering fører slike kutt, og noen ganger staph virus kan komme inn i hårsekkene og føre til en form for pseudofolliculitis barbae kjent som frisør kløe.

Relief

Kremer som kan redusere betennelser og ubehag før støt og utslett subside kan lindre tilstanden. Dessuten kan pinsett fjerne de berørte follikler. For det meste, vil pseudofolliculitis barbae løse seg selv, men i mer alvorlige og gjentakende tilfeller kan det være lurt å vurdere laser kirurgi for å fjerne hårsekkene permanent.