Digidexo.com

hukommelsestap årsak

Plutselige hukommelsestap Årsaker

Plutselige hukommelsestap Årsaker


Hvis du finner deg selv å ha problemer med å huske hvor du forlot dagligvarer etter en tur, eller til og med navnene på de naboene som bor rett over gata fra deg (og har i år), kan det oppstå et tilfelle av plutselig hukommelsestap, som kan føre til svært frustrerende effekter.

Aldringsprosessen

Aldringsprosessen er en vanlig årsak bak plutselig hukommelsestap. Aldring fører til tap av hukommelse på grunn av en rekke faktorer. Disse faktorene inkluderer det faktum at eldre hjerner er ikke like i stand til å suge opp næringsstoffer som forbedrer hjernen, redusert blodtilførsel (som kan endre de kognitive ferdigheter), forverring av hippocampus (som er den delen av hjernen som gir tilgang til minner ) og de fallende nivåer av proteiner og hormoner som stimulerer neural vekst og beskytter hjerneceller.

High Blood Pressure

Folk som lider av høyt blodtrykk (også kjent som hypertensjon) kan også oppleve plutselig hukommelsestap. Blodtrykk som er unormalt høy kan selektivt ødelegge viktige deler av sentrum av hjernen, noe som kan utløse små slag som kan føre til både adferdsendringer og alvorlig hukommelsestap.

Hodeskade

Skade eller traume mot hodet kan også påføre plutselig tap av hukommelse. Sterke krefter som brudd eller gå dypt inn i skallen kan føre til alvorlig hjerneskade på grunn av aggressive sjokkbølger som sendes gjennom hjernen saken. Et eksempel på en situasjon som kan føre til direkte hjernetraume er når hodet treffer styring av et hjul hardt i en bilulykke.

Infeksjoner

Infeksjoner i hjernen kan også føre til plutselig hukommelsestap. Disse infeksjonene påføre inflammasjon av membranen rundt hjernen, slik som i sykdoms meningitt, som er en kronisk sykdom som er karakterisert ved plutselige og ofte kortvarig hukommelsestap.

Blood

Problemer knyttet til blodet kan også påføre plutselig hukommelsestap. Disse hukommelsessendrende problemer inkluderer både avbrudd i tilførselen av blod til hjernen og utilstrekkelige nivåer av oksygen i blodet.

Søvnmangel

Ikke får nok søvn om natten over lengre tid er en årsak til plutselig hukommelsestap. Alvorlig søvnmangel kan ha negative effekter på evnen av hjernen til å produsere og beholde splitter nye minner. Dette er på grunn av nøkkel endokrine og metabolske forstyrrelser som kan emulere aldringsprosessen og sitt toll på minnet.

Sykdommer som forårsaker hukommelsestap

Sykdommer som forårsaker hukommelsestap


Det er noen sykdommer som kan forårsake hukommelsestap, men det finnes også flere mindre årsaker til hukommelsestap. Med alvorlige sykdommer som Alzheimers, Parkinsons og demens, kan andre symptomer skje langs hukommelsestap. Tester kan utføres av en lege for å sikre en korrekt diagnose av pasienten.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom kan manifestere seg forskjellig i ulike individer. Sykdommen starter vanligvis med merkbar hukommelsestap, som kan forveksles som en del av den naturlige aldringsprosessen. En lege kan utføre kognitive tester for å diagnostisere Alzheimers sykdom og kan be om en hjerneskanning for en endelig bekreftelse av diagnosen. Alzheimers sykdom kan også føre til forvirring, humørsvingninger, talevansker og langsiktige minne tap.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom påvirker hukommelse og er en degenerativ sykdom som også påvirker nervesystemet og forårsaker problemer med individuelle bevegelser og kommunikasjonsevner.
De første tegn på Parkinsons sykdom kan være et skjelv av en hånd eller når bevegelse blir tregere eller stopper jevnlig. Det finnes medisiner som kan hjelpe med noen av de symptomer eller bivirkninger av Parkinsons sykdom.

Huntingtons sykdom

Huntingtons sykdom er en degenerativ sykdom som ødelegger nerveceller i hjernen. Minne tap er bare ett av symptomene på Huntingtons sykdom. Andre symptomer kan være ukontrollerte bevegelser, balanse problemer og regelmessig forekommende emosjonelle svingninger. Huntingtons sykdom kan være arvelig, men sjansene for at er lave.

Demens

Selv demens ikke er en sykdom i seg selv, kan det være forårsaket av sykdom. Demens er en alvorlig lidelse som kan føre til hukommelsestap og manglende evne til å kontrollere tanker. Alzheimers sykdom og hjertesykdom som resulterer i en slaglengde kan være årsakene til demens og tap av hukommelse. Demens kan også forårsake problemer med tale, problemløsning og oppmerksomhet span nedgang.

Lyme sykdom

Lyme sykdom kan påvirke nervesystemet, og som overføres til mennesker og andre dyr gjennom bitt av B. burgdorferi tick. Lyme kan produsere langt eller kort hukommelsestap samt stivhet, lammende, humørsvingninger og hodepine. Det finnes behandlinger tilgjengelig gjennom legen din, og hvis det er diagnostisert tidlig nok, kan det hende du ikke lider langsiktige symptomer. De første tegn på Lyme sykdom er vanligvis et utslett rundt bitt området.

Seksuelt overførbare sykdommer

Syfilis, er hiv, herpes og CMV seksuelt overførbare sykdommer (SOS) som kan føre til kort og lang sikt minne tap. Selv om mange kjønnssykdommer ikke har en kur ennå, det finnes medisiner tilgjengelig gjennom legen din som kan hjelpe med visse symptomer og / eller bivirkninger. Det finnes tester tilgjengelig for alle kjente seksuelt overførbare sykdommer, og det finnes hjelpesentre tilgjengelig på nettet.

Lidelser som forårsaker hukommelsestap

Lidelser som forårsaker hukommelsestap


Hukommelsestap påvirker nesten alle av oss på et tidspunkt i livet. Det er en normal del av aldring, men ulike lidelser kan også bidra til denne tilstanden, for eksempel alkoholisme, narkotikamisbruk, hjerneinfeksjoner, hjernebetennelse, hodeskade, tinninglappen hjernekirurgi og beslag. Snakk med legen din hvis du lider av hukommelsestap. Denne måten han kan undersøke årsaken til tilstanden din og utelukke eventuelle farlige, underliggende helseproblemer.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en sykdom i hjernen markert med hukommelsestap. Det utvikler etter hvert problemer med resonnement, planlegging, persepsjon og språk. Sjansen for å utvikle Alzheimers øker med alderen, men denne sykdommen er ikke en del av den normale aldringsprosessen og påvirker ikke alle. Alzheimers er den største årsaken til demens i USA. Denne sykdommen er svært vanskelig på familiemedlemmer av pasienten, som kan glemme navn og ansikter og som til slutt trenger nesten total omsorg.

Hjernesvulster

Hjernesvulster kan føre til hukommelsestap, avhengig av hvor svulsten ligger. Kortsiktig hukommelsestap er den vanligste typen hukommelsestap assosiert med denne tilstanden. Deler av hjernen hvor svulster påvirker hukommelsen er frontallappen, corpus callosum og den tredje ventrikkel. Dessuten kan kirurgi for å fjerne hjernesvulst resultere i redusert minnefunksjon.

Stress og depresjon

Stress og depresjon kan både føre til hukommelsestap. Imidlertid er hukommelsestap fra disse forholdene forebygges og behandles, som folk kan minske sjansene for å utvikle hukommelsestap ved å søke behandling. Ifølge Dr. Robert Wilson, professor i nevrologiske Sciences og psykologi ved Rush University Medical Center, det er en klar sammenheng mellom depresjon og Alzheimers, en kjent årsak til hukommelsestap og demens. Selv om Alzheimers er ikke kureres, bør pasientens depresjon tas opp, da det kan forverre pasientens hukommelsestap.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er forårsaket av forverringen i neuronene i den delen av hjernen som kalles substantia nigra. Det påvirker folk stort sett over en alder av 60, men kan dukke opp i mennesker så unge som 35. Parkinsons sykdom er hovedsakelig kjent for å forårsake problemer med motorikken, men kan også føre til kognitive symptomer. Omtrent 25 prosent av personer som lider av denne sykdommen utvikler demens, som er en tilstand preget av hukommelsestap så alvorlig at det forstyrrer normale, hverdagslige aktiviteter. Depresjon bidrar til hukommelsestap og er et vanlig symptom hos pasienter med Parkinsons sykdom.

Stroke

Slagpasienter ofte lider av hukommelsestap, blant mange andre nevrologiske problemer. Når du har et hjerneslag, du mister nerveceller i hjernen. Tapet av disse nervecellene skaper hukommelsestap. Vaskulær demens er en tilstand som er forårsaket av hjerneskader fra slag. Personer med vaskulær demens kan gå seg vill i kjente steder, har problemer med å huske ord og glemme familiemedlemmenes navn.

Årsaker til hukommelsestap hos eldre

Årsaker til hukommelsestap hos eldre


Temaet for hukommelsestap hos eldre ofte fører til spekulasjoner om kilden. Hukommelsestap forbundet med aldringsprosessen normalt begynner med en bevissthet om å være glemsom og utvikler seg gradvis. De endringer i minnet utvikles som en følge av avtagende nervecelle-aktivitet i hjernen. Hukommelsesproblemer kan fortsatt mild med ingen endring i evnen til å håndtere dagliglivets funksjoner. Av og til, hukommelsestap forverres som følge av sykdommer, skader, betingelser eller medisiner - og krever intervensjon med terapi og medisiner.

Karsykdommer

Vaskulære lidelser, så som aterosklerose, arteriosklerose og koronarsykdom, kan minske strømmen av oksygenert blod til hjernen, forårsaker nervecelleskade og hukommelsestap. Når hukommelsestap forstyrrer normale daglige aktiviteter, er det referert til som demens. Det kan være en konsekvens av sykdommer og tilstander som endrer blodårene og nerver i hjernen, slik som slag, Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, Huntingtons chorea eller voksen hydrocefalus. Symptomer på demens inkluderer hukommelsestap, redusert mobilitet og tanke behandling, korte perioder og utilstrekkelige daglige levende ferdigheter.

Medisiner

Noen medisiner har bivirkninger som endrer hukommelsen og føre til forvirring, glemsomhet og vanskeligheter læring. Andre medikamenter kan forårsake interaksjoner med medisiner diett og resultere i symptomer som ligner demens. Legemidler som kan endre hukommelsen inkluderer smertestillende medikamenter, beroligende midler, statiner, blodtrykket medisiner, antidepressiva, over-the-counter medisiner og urte kosttilskudd. Ikke alle er påvirket av medisiner bivirkninger. Forbruk av alkohol med medisiner kan øke bivirkninger, interaksjoner og bivirkninger og forverre hukommelsestap.

Vitaminmangel

Vitamin B12-mangel, utbredt hos eldre, kan det føre til problemer med hukommelse. Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller og for å opprettholde nerver. Denne mangel forekommer som et resultat av dårlig diettinntak av vitamin B12 og dårlig absorpsjon i tynntarmen. Noen eldre mennesker ta et stort antall medisiner, kalt polypharmacy, noe som kan forstyrre produksjonen av intrinsisk faktor i magen, et protein som er nødvendig for absorpsjon av vitamin B12.

Andre årsaker

Hukommelsestap kan utvikle med rykkende stadier av AIDS og HIV, forårsaket av betennelse i hjernen eller hjernebetennelse. Depresjon, stress, angst og psykiske lidelser kan føre til forvirring og glemsomhet, men testing for nevrologiske og psykiske lidelser kan eliminere disse forholdene som en kilde. Hodeskader fra fall, som er vanlig hos eldre, kan det føre til problemer med hukommelsen. Rådfør deg med legen din, selv med et mindre fall, hvis minnet blir et problem.

Mild Cognitive Impairment

En annen vanlig lidelse hos eldre, kalt mild kognitiv svikt, har den primære symptomer på mild hukommelsestap. De med sykdommen fortsetter å fungere godt med daglige aktiviteter, krever litt ekstra tid til å hente frem minner og opprettholde evnen til å lære nye ferdigheter. Problemer med alvorlig hukommelsestap eller utvikling av demens er ikke forbundet med mild kognitiv svekkelse.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

Årsaker til Short-Term Minneproblemer

Årsaker til Short-Term Minneproblemer


Korttidshukommelsen refererer til nylig oppstått informasjon i motsetning til lange siden minner. Kortsiktige hukommelsesproblemer er ofte forbundet med aldring, men faktisk er det mange mulige årsaker. Kortsiktige hukommelsesproblemer er å bli tatt på alvor når de påvirker hverdagen din, eller involvere ting du har kjent hvordan å gjøre i lang tid, som hvordan å komme til din datters hjem eller hvordan du gjør din favoritt chili.

Medisiner eller narkotika

Kortsiktige minne tap kan oppstå på grunn av alkohol eller illegale rusmidler eller som en bivirkning av reseptbelagte legemidler. Legemidler som barbiturater og benzodiazepiner har memory effekter. Selv en rekke over-the-counter medisiner er forbundet med hukommelsestap. Legemidler som kan knyttes til hukommelsesproblemer inkluderer anti-spasmodics, syrenøytraliserende, antihistaminer, antidepressiva, muskelavslappende og antipsykotika. Narkotika eller alkohol rus er mye mer sannsynlig å forårsake minneproblemer enn moderat eller begrenset bruk.

Traume eller infeksjon

Hjerneskade kan føre til kortsiktige hukommelsesproblemer, om skaden fører til midlertidig eller permanent skade. Så kan hjernen infeksjoner på grunn av ting som for eksempel Lyme sykdom, HIV / AIDS eller syfilis, eller vekster som svulster, eller hjernebetennelse. Selv en mild hjernerystelse kan føre til at noen kortsiktige problemer med minnet. Migrene kan også være en årsak.

Sykdommer

Kortsiktige hukommelsesproblemer er knyttet til sykdommer som epilepsi, spesielt når det ikke er godt kontrollert. Andre sykdommer som kan skape problemer med minnet inkluderer Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom eller multippel sklerose. Psykiske lidelser som depresjon, bipolar lidelse og schizofreni kan bidra til minneproblemer som kan dissosiativ lidelse. Alzheimers sykdom og demens er selvfølgelig sterkt knyttet til hukommelsesproblemer.

Andre årsaker

Enhver hendelse som fører til at hjernen til å bli fratatt oksygen, slik som anestesi komplikasjoner, puste eller hjerte stoppet, kan føre til hukommelsestap. Hjernekirurgi kan også lage minne vanskeligheter. Visse typer kreft behandlinger, for eksempel hjernen stråling, kjemoterapi og benmargstransplantasjoner, er innblandet i problemer med hukommelsen. ECT, eller elektrokonvulsiv terapi, særlig hvis de brukes på lang sikt, kan også lage kortsiktige problemer med hukommelsen. Forbigående iskemiske anfall og hjerte bypass kirurgi er også gjerningsmennene. Selv vitaminmangel kan føre til minneproblemer, spesielt lav B-12.

Årsaker til korttidshukommelsen tap

Årsaker til korttidshukommelsen tap


Korttidshukommelsen er definert som hjernens system for midlertidig lagring av informasjon slik at den kan bruke den for umiddelbare oppgaver, for eksempel læring, forståelse og resonnement. Informasjon er vanligvis holdt her i ca 20 sekunder før den er enten lagres eller forkastes. Ofte glemsel i alderdommen kan tilskrives forringelse av korttidshukommelsen, men dette er ikke den eneste grunnen. Det kan være en bivirkning av noe eller en tilstand av seg selv. Det er flere årsaker til denne tilstanden.

Fakta

Det har vært i debatt for noen tid i det medisinske miljøet om ikke hukommelsestap stammer fra alderdom eller fra de ulike andre helsemessige komplikasjoner som alderdom pådrar. Ingen vet egentlig sikkert. De vanligste kjente årsaker til kortsiktig hukommelsestap er Alzheimers sykdom, depresjon og angst, lavt blodsukker, alkohol og narkotika misbruk, skade, og østrogensvingninger i overgangsalderen.

Typer

Det finnes to typer hukommelsestap - kort sikt og lang sikt. Kortsiktig er den vanligste. Kvinner under svangerskapet opplever noen ganger anfall av glemsomhet, eller kortsiktig hukommelsestap, men som alle kortsiktig hukommelsestap, vil den returnere når babyen er født. Kortsiktig hukommelsestap er vanligvis en midlertidig tilstand.

Betraktninger

Tap av korttidshukommelsen om det er midlertidig eller permanent kan alvorlig svekke evnen til å lære ny informasjon. Det kan også føre til alvorlige problemer i evnen til å fungere i samfunnet dag til dag. Kortsiktig hukommelsestap er ofte den første indikasjonen på utbruddet av Alzheimers sykdom og bør sjekkes ut umiddelbart når problemet er lagt merke til.

Forebygging / løsning

Mens det er ingen kjent teppe kur for kortsiktig hukommelsestap, det finnes måter å behandle årsaken hvis det er kjent og måter å hindre det hvis mulig. Det er viktig å varsle legen din så snart symptomer som for eksempel glemsomhet, øresus og øre smerter. Kortsiktig hukommelsestap kan være en indikasjon på andre problemer som bør umiddelbart opp. Ideer for å styrke ens minne for forebygging av kortsiktig hukommelsestap inkluderer bruk av repetisjon, får en god natts søvn, og holde tankene opptatt.

Potensiell

ABT-431 er et eksperimentelt legemiddel testes nå for effektiviteten i bekjempelsen ikke bare hukommelsestap, men Parkinsons sykdom i tillegg. Med videre forskning kan det ha en sjanse til å gjøre det til markedet i løpet av de neste årene, men på dette punktet, det har ennå ikke testet på mennesker. Hvis ABT-431 kan vise seg å stimulere D-1 reseptorer som man håper, vil det ikke være lenge før en kur for kortsiktig hukommelsestap er tilgjengelig.

Årsaker til Memory tap

Årsaker til Memory tap


Det er mange årsaker til hukommelsestap. Disse er knyttet til både psykiske og fysiske problemer.

Depresjon

Den hyppigste årsaken til hukommelsestap - depresjon - kan forverres hvis problemet ikke behandles raskt og riktig.

Stress

Stress er også en vanlig årsak til hukommelsestap, men minnet blir raskt effektiv igjen etter den stressende hendelse er avsluttet.

Medisinering

Hukommelsestap er ofte en bivirkning av å ta noen medisiner, særlig barbiturater og benzodiazepiner.

Alzheimers sykdom

Hukommelsestap er utbredt i mennesker som lider av Alzheimers sykdom. Dette, avhengig av scenen, kan variere sterkt i alvorlighetsgrad.

Alkoholisme

Alkoholisme tærer på nervesystemet og også har en stor innvirkning på hukommelsen, både på tidspunktet for drikking og på lang sikt.

Hodeskader

Blunt traumer led i en ulykke noen ganger fører til hukommelsestap, noe som kan være midlertidig eller permanent, avhengig av alvorlighetsgrad. Hjerneskader, for eksempel, kan føre til permanent hukommelsestap.

Nevrodegenerative sykdommer

Nevrodegenerative sykdommer påvirker hukommelsen negativt ved å ødelegge synapse respons mellom nerveceller.

Årsaker til Kaliummangel

Kalium er en elektrolytt det kroppen trenger for å utføre elektriske funksjoner som regulerer stoffskiftet og hjerte-og nervesystemet. Mineralet er også viktig fordi det holder kroppens syre-base nivåer balansert. Kaliummangel kan forstyrre riktig funksjon av organer, muskler og celler. Det er flere årsaker til underskuddet.

Dårlig kosthold

En diett fattig på kalium kan bidra til en mangel i kroppen din. Lengre perioder med lav kalium i kosten kan skape hypokalemi, en tilstand der til tross for hva du spiser, kroppen er ikke i stand til å opprettholde nødvendige daglige kaliumnivå. Tilstanden kan føre til tretthet, hukommelsestap, angst og søvnløshet. De fleste naturlige matvarer inneholder selv en liten mengde av kalium; imidlertid visse matvarer som for eksempel frukt, grønnsaker, melk og noen kjøtt har høye prosenter av mineralet. Spist i balanse, disse matvarene hindre kaliumnivået blir for lavt eller for høyt. For å unngå hypokalemi og andre helsemessige problemer relatert til kaliummangel, spise en balansert kosthold rikt på fisk, spesielt laks, torsk og flyndre. Soyaprodukter, brokkoli, tomater, bananer, aprikos og yoghurt er også gode mat stifter som hindrer kaliummangel. Forbruker mye lakris og skråtobakk som inneholder glycyrrhetinic syre kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium.

Diuretika og Diaré

Vann piller eller diuretika spyle kalium ut av cellene. Forbruker diuretika anses å være en av de viktigste årsakene til hypokalemi. Dersom du tar vanndrivende, ta kontakt med din lege for å få blodet ditt kontrolleres for å sikre at kaliumnivået ikke har falt for lavt. Diaré eliminerer kalium og andre vitaminer og mineraler fra kroppen som er en grunn til at folk føler seg svak og utmattet mens de har tilstanden. Ved hjelp av avføringsmidler kan også redusere kaliumnivå.

Kidney Diseases

Nyre-relaterte sykdommer som Liddle, Bartter og Cushings syndrom svekke kroppens evne til å opprettholde tilstrekkelig kaliumnivå. Sykdommene er vanligvis på grunn av genetikk og ofte begynner i barndommen. Blodprøver og nyre biopsier kan avsløre sykdommen. Hvis du har opplevd nyresvikt og er på dialyse, bør du rådføre deg med lege før du øker kalium inntak så høye nivåer av kalium kan ha en negativ innvirkning på nyrene.

Medisinering

Foruten diuretika, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, medisiner som tiazid, natrium penicillin, kortikosteroider og adrenalin hormoner kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium. Ioneutvekslende, medisiner ofte brukes til lavere kolesterol og insulin, kan også føre til kaliummangel.

Betraktninger

Ubalanserte nivåer av kalium kan føre til alvorlige helsemessige forhold. Spiseforstyrrelser som anorexia nervosa og bulimi force vitaminer og mineraler ut av kroppen og kan bidra til kaliummangel. Overdreven utendørs trening, spesielt i de varmeste tider av dagen, får deg til å svette voldsomt. Kombinert, de to gjør det vanskelig for kroppen å opprettholde sunne nivåer av kalium. For å motvirke tap, bør du vurdere å trene innendørs eller under tidlig morgenen eller kvelden, og drikke rikelig med væske som inneholder vitaminer og mineraler.

Hukommelsestap skyldes anestesi

Hukommelsestap skyldes anestesi


En av bivirkningene fra noen generelle anestesi brukes til sedate deg for kirurgi kan være hukommelsestap som oppleves postoperativt. Referert til som postoperativ kognitiv dysfunksjon (POCD) av anestesileger og kirurger, kan det vare i mer enn et år eller det kan bøte mye raskere. I noen tilfeller har leger funnet svekket hukommelse til å fortsette inn i alderdommen. Til dags dato er det ingen kjent måte å reversere hukommelsestap, annet enn at det å løse på egen hånd.

Indusert Bevisstløshet

Narkose er forskjellig fra en lokalbedøvelse i at heller enn å bli injisert i et bestemt sted for å dempe den, med narkose du er kjemisk indusert inn i en bevisstløs tilstand. Dette oppnås ved at du enten puste inn damp inn gjennom en maske eller ha anestesi injisert i armen eller en IV (et rør som går direkte inn i en blodåre slik medisiner kan injiseres lettere). I virkeligheten er din anestesilegen faktisk lage kontrollert hukommelsestap, så du trenger ikke huske operasjonen. Når operasjonen er over, stopper din anestesilege medisinen, og du gradvis våkner.

Post operativ kognitiv dysfunksjon (POCD)

Mer utbredt blant eldre (personer over 60) som har anestesi-assistert kirurgi, kan POCD manifestere seg som forvirring postoperativt og har blitt dokumentert som oppstår til 44 prosent av alle eldre pasienter som gjennomgår hofteprotesekirurgi under narkose. Ifølge Society for ambulerende Anestesi (SAMBA), er det anslått at for alle operasjoner som involverer anestesi, er en 26 prosent svekkelse i hukommelse og kognitive evner ikke uvanlig én uke etter op. Når pasienter ble evaluert tre måneder post-op, 10 prosent reduksjon i kognisjon og hukommelse ble dokumentert.

Anestesidybde

En av de ansvar for ditt anestesilegen er å overvåke dybden av anestesi at du blir gitt for å hindre din blir overbelastet med medisin. Som anestesilegen begynner prosessen med å fremkalle bevisstløshet, går tankene dine gjennom flere stadier av evne som du går dypere. "Tell baklengs fra 100," er et vanlig uttrykk i operasjonssaler fordi som du går under, din evne til å behandle informasjon og beholde den forsvinner. Forresten, de fleste får til ca 97 og deretter de er ute. Det er noen teorier at å opprettholde kirurgisk anestesi og ikke slik at en pasient å gå så dypt inn i bevisstløshet kan bidra til å demme POCD.

Twilight Sleep

Mer hensiktsmessig kjent som regional anestesi eller bevisst sedasjon, er skumrings søvn brukes når en prosedyre er mindre invasiv, for eksempel plastisk kirurgi eller sette et brukket bein. Mange av de samme medikamenter som brukes i generell anestesi blir brukt til skumrings søvn, bare i mindre doser. Med skumrings søvn, oppstår selektiv hukommelsestap. Med andre ord, har du sannsynligvis ikke vil huske prosedyren, selv om du er i stand til å snakke og svare på spørsmål mens under medisinering. Brukes primært til å slappe av en pasient og fjerne angst, skumrings søvn fortsatt kan forårsake POCD i noen mennesker fordi de samme medisiner brukes.

Recovery

Anekdotiske bevis tyder på at riktig ernæring og mosjon post-op kan minske symptomene på anestesi-relatert hukommelsestap. Kosttilskudd som ginko-biloba har vært nevnt som minne boosters, selv om det ikke er US Food and Drug Administration bevis som støtter den påstanden. Hvis du føler at du opplever betydelig hukommelsestap etter operasjonen, snakk med legen din for å se om det er noe som han kan anbefale å hjelpe deg.

Årsaker til Hormonell ubalanse

Hormonelle ubalanser er forbundet med overgangsalderen, med menstruasjonssykluser og med skjoldbrusk lidelser. Symptomer oppstår når kroppen produserer enten for mye eller for lite av et eller flere av de mange hormoner som er nødvendige for god helse. Hormonforstyrrende effekter er mer utbredt blant kvinner enn menn, og er mer sannsynlig hos kvinner over 40 år.

Funksjon

Symptomene på hormonell ubalanse spenner fra tretthet og irritabilitet til infertilitet.
Når kvinner begynner overgangsalder, produserer kroppen mindre østrogen, forårsaker en stans i eggproduksjon. Menopausale kvinner er infertile. Denne nedgangen i østrogen fører til en ubalanse. Menopausale kvinner kan oppleve hetetokter, nattesvette, irritabilitet og tretthet.
I yngre kvinner, kan en hormonell ubalanse skyldes tidlig eggstokksvikt, eller tidlig debut menopause. Dette resulterer i vanskeligheter med å bli gravid, uregelmessig menstruasjon, tretthet og irritabilitet.
Skjoldbrusk lidelser også føre til hormonelle ubalanser. Når skjoldbruskkjertelen overproduces og øker hormonnivået det kalles hypertyreose. Når skjoldbruskkjertelen i henhold produserer, kalles det hypotyreose. Hver av disse forstyrrelser kan bli funnet i både menn og kvinner, og hos barn så vel.

Funksjoner

Tretthet og irritabilitet er de mer uttalte symptomer på hormonelle ubalanser. Andre symptomer inkluderer tørr hud, hårtap, overdreven vektøkning eller tap, depresjon og vaginal tørrhet. Kognitive ferdigheter kan også lide, inkludert kortsiktig hukommelsestap.
I tilfelle av skjoldbruskkjertel lidelser, hormonelle ubalanser kan også resultere i mangel på konsentrasjon og en manglende evne til å oppnå eller gå ned i vekt. Hos barn kan skjoldbrusk lidelse manifestere seg som kortvoksthet eller atferdsmessige problemer.

Identifikasjon

En enkel blodtest kan brukes til å bestemme hormonnivåer.
Ved mistanke om overgangsalder, er en blodprøve som brukes til å bestemme nivået av FSH eller follikkelstimulerende hormonet. Blodprøver er også brukt til å avgjøre tidlig eggstokksvikt. En lege vil se etter nivåer av østradiol, en form av østrogen.
Skjoldbruskkjertelen produserer ikke bare reproduktive hormoner, men veksthormoner også, blant andre. En blodprøve avgjør tyroksin og thyrotrophin nivåer.

Effekter

Hormonell ubalanse på grunn av skjoldbruskforstyrrelser blir behandlet med en daglig dose av syntetisk eller naturlig hormon som forårsaker skjoldbrusk til å produsere den nødvendige mengde av hormoner. Dosen er vanligvis i tablettform.
Tidlig eggstokksvikt kan behandles med hormonbehandling. Dette gjør at kvinner som lider av denne tilstanden for å opprettholde et sunt reproduktive systemet før de når naturlig overgangsalder.
Enten menopause er en sykdom eller en naturlig syklus av livet kan være et poeng av contention. Menopause kan ikke kureres; menopausale kvinner vil ikke begynne å produsere egg igjen fordi behandlingen har hevet sine østrogennivå. Hvilken behandling gjør er lindre alvorlige symptomer på grunn av overgangsalder.

Betraktninger

Behandling for hormonelle ubalanser avhenger da av årsaken til ubalansen. Ingen tvil om en feil skjoldbruskkjertelen bør behandles; skjoldbruskkjertelen er et viktig organ til det endokrine systemet. Det er mer på spill enn evnen til å reprodusere. Det endokrine system er kommandosentral for de andre systemene i kroppen.
Ubalanser av østrogen og progesteron og andre reproduktive hormoner hos unge kvinner og menn trenger adressering også. Venstre ukontrollert, kan symptomene blir alvorlige, noe som resulterer ikke bare i infertilitet, men fedme og depresjon i tillegg. Ubalansen kan også alvorlig påvirke kognitive ferdigheter og minne.

Årsaker til Thyroidism

Den skjoldbrusk er en liten kjertel som ligger like under adamseplet på halsen. Det er ansvarlig for å justere stoffskiftet ved å slippe en riktig balanse av thyreoideahormoner. Når noe skjer med forstyrre balansen, resulterer det i enten for mye eller for lite hormon slippes ut i kroppen.

Typer skjoldbrusk forhold

Hypotyreose (føling) er en utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Hypertyreose (hyper) er en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Årsakene til hverandre er forskjellige, så er de symptomer. Hypotyreose kan forårsake treghet, vektøkning, tørr hud og hår, depresjon, hukommelsestap eller manglende evne til å tåle kulde. Dets motsetning, hypertyreose, kan forårsake utstående øyne, vekttap, en forstørret skjoldbruskkjertel, angst, rask puls og en manglende evne til å tåle varme.

Hypotyreose - Medisinske behandlinger

En struma (forstørret skjoldbruskkjertel), kan kreft eller andre tilstander som fører til pasientens skjoldbruskkjertelen som behandles ved stråling, kirurgi, radioaktivt jod eller medisiner. Disse behandlinger enten fjerne skjoldbruskkjertelen, reduseres den eller begrense dens evne til å produsere skjoldbruskkjertelhormoner. Det endelige resultatet kan være et tilfelle hvor thyroid ikke lenger kan produsere nok thyroid hormon.

Hypotyreose - Hashimotos sykdom

Den vanligste årsaken til hypotyreose er Hashimotos sykdom. I denne tilstanden, angrep av kroppens immunsystem i skjoldbruskkjertelen og skader dets evne til å produsere hormon. Den eksakte årsaken til Hashimotos sykdom er ikke kjent, skjønt teorier omfatter en genetisk overføring, bakterier, virus - eller en kombinasjon av disse faktorene.

Hypotyreose - hypofysen

Noen ganger er problemet med skjoldbrusk ikke ligger i skjoldbruskkjertelen seg selv, men i hypofysen, som ofte er relatert til en godartet svulst. Hypofysen er ansvarlig for å produsere thyroid-stimulerende hormon (TSH), og hvis den ikke gjør det, så skjoldbruskkjertelen ikke gjøre sin hormon.

Hypotyreose - Mangel på jod

Jod er nødvendig for å produsere skjoldbruskkjertelhormoner. Seafoods, planter fra land som er jod-rik, og iodized salt er gode kilder. Siden jod har lenge blitt lagt til bordsalt, er mangel på jod sjelden i avanserte land. Imidlertid ideficiencies oppstår regelmessig i visse deler av verden.

Hyperthroidism - Graves 'sykdom

I en tilstand som kalles Graves sykdom, antistoffer fra individets immunsystem angriper sin egen skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å produsere for mye hormon. Denne tilstanden rammer ca åtte ganger flere kvinner enn menn, og finnes oftest i midten alder, men sjelden etter 50. Graves 'sykdom er ofte arvelig, men årsakene er ikke godt kjent. Graves 'sykdom er farlig under graviditet hvis ikke overvåkes og behandles på riktig måte, og det kan sendes til barnet, som må behandles.

Hypertyreose - Betennelse

Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen som får den til å slippe lagret hormoner over hva som kreves. Det kan være en midlertidig tilstand av noen få uker. En annen versjon av det kan vises i kvinner etter fødselen, kalles postpartum thyreoiditt. Også dette løser normalt selv.

Informasjon om årsaker til hodepine

Informasjon om årsaker til hodepine


En hodepine er karakterisert ved smerte eller ubehag som oppstår i hodet, halsen eller hodebunnen. Hodepine kan vanligvis behandles gjennom livsstilsendringer, avspenningsteknikker og over-the-counter smertestillende.

Tension Hodepine

Den vanligste typen hodepine er en spenning hodepine, forårsaket av strammet musklene i nakke, skuldre, kjeve og hodebunn. Spenningshodepine kan skyldes stress, angst eller depresjon.

Migrene Hodepine

Migrene kjennetegnes av sterke smerter sammen med kvalme og synsforstyrrelser. Migrene kan utløses av stress, endringer i søvn, hodeskade, sterke lukter, brå lyder, angst eller lyse og blinkende lys.

Sinus Hodepine

Sinus hodepine medføre smerte i fronten av hodet og ansiktet. Sinus hodepine er forårsaket av betennelse i sinus passasjer og er ofte forbundet med sesongmessige allergier.

Sekundære hodepine lidelser

I sjeldne tilfeller kan hodepine være et symptom på en alvorlig underliggende lidelse. Hjernesvulster, slag, hjernerystelser, hjernehinnebetennelse og beslag kan alle forårsake hodepine.

Advarsel

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du har sløret tale, forvirring eller hukommelsestap, en hodeskade eller alvorlig og lokalisert smerte i det ene øyet.

Alkoholrelatert hukommelsestap

En av farene ved inntak av for mye alkohol er muligheten for mørkla og opplever en periode med midlertidig hukommelsestap eller hukommelsestap. Blackouts og hukommelsestap er svært vanlig for alkoholikere. For en person til å oppleve negativ bivirkning av hukommelsestap, ville de måtte være å drikke alkohol som en alkoholiker, i hovedsak, mange ganger om dagen, hver eneste dag i uken. Mange tolker dreven outs og hukommelsestap å være tidlige "høye risikoindikatorer" på alkoholisme.

Funksjon

Alkohol har sterke og vidtrekkende effekter på mange deler av hjernen. Når alkoholen er forbrukt, starter umiddelbart legemet prosessen med å bryte den ned. Når dette skjer, nedbrutte stoffer som kalles etylestere akselerere bevegelsen av positivt ladede kaliumioner fra hjernecellene i de ytre membraner. Dette fører til en negativ ladning på innsiden av hjernecellene, som så vidt skader kroppens kalsiumkanaler. Hjerneceller avhenge av kalsiumkanaler for å kommunisere med kroppens andre celler.

Andre Brain Effekter

I nærvær av alkohol, mottar hjernen langt mindre oksygen. Overdreven alkohol har også en ødeleggende virkning på kroppens sentralnervesystemet. Disse effektene, kombinert med svekket kalsiumkanaler, forstyrre kroppens hippocampus (i hjernens mediale tinninglappen) aktivitet. Alkohol forstyrrer romlig referansehukommelsesoppgaver og senker nivåene av glutamat utgitt i synapsene i hippocampus i hjernen.

Demens

Ifølge forskning utført ved John Hopkins University, synes overdreven alkoholforbruk også å øke risikoen for demens for personer senere i livet (hukommelsestap er en stor del av demenslidelse). Folk som drakk over 14 alkoholenheter per uke ble funnet å ha en høyere risiko for demens.

Wernicke-Korsakoff syndrom

Alkohol demens kalles Wernicke-Korsakoff syndrom. I denne lidelsen, folk har lavere tiamin nivåer som følge av hyppig alkoholforbruk (daglig alkoholinntak for eksempel at av alkoholikere). Vitamin B1 kosttilskudd, men kan bidra til å snu denne mangelen. Denne sykdommen fører til svekket hukommelse, læreevne og evne til problemløsning. En identifisere symptom på denne sykdommen er at enkeltpersoner utgjør levende og svært detaljerte beretninger om opplevelser som aldri skjedde.

Advarsel

Overdreven drikking av alkohol kan ha en rekke negative konsekvenser, inkludert permanent hjerneskade. Ungdom og unge voksne kan forårsake mer skade på andres hjerner enn eldre drinkers, ifølge forskning utført ved Duke University. Stordrikkere som er unge blitt langt mer sårbare for de farlige nevrotoksiske effekter som kommer som et resultat av å konsumere store mengder alkohol. Slik at ikke bare kan føre til overdrevet alkohol hukommelsestap, den kan også skade læreevner i hjernen så vel. Lignende resultater ble også funnet i studier utført av Dr. Thomas Heffernan, et Northumbria University psykolog.

Hva er årsakene til hukommelsestap hos ungdommer?

Hva er årsakene til hukommelsestap hos ungdommer?


Memory er en viktig del av hvem en person er, og hvordan han fungerer i dagliglivet. Som mennesker alder, reduseres ofte deres minnefunksjon. Lidelser som Alzheimers sykdom og demens svekke hukommelsen hos eldre mennesker. Men når hukommelsestap forekommer i en ung person, årsaken kan ikke alltid være så tydelig. Flere faktorer kan føre til at unge mennesker til å oppleve tidlig hukommelsestap.

Stress

En stor mengde stress i et ungt menneskes liv kan bidra til hukommelsestap. Den britiske nettsiden Mind sier at langvarig stress fører til svekket hukommelse, forårsaker en yngre person til å glemme ting. Medical News Today rapporterer at stress i barndommen fører folk til å oppleve svekket hukommelse og lavere kognitiv funksjon. Det stress-assosiert hukommelsessvikt kan, i enkelte tilfeller, være permanent. Søvnforstyrrelser forårsaket av stress eller andre faktorer kan også bidra til redusert hukommelse.

Rusmisbruk

Mye bruk av narkotika og alkohol påvirker hukommelsen hos yngre mennesker. Tung drikking kan føre til Korsakoffs syndrom, en form for demens, ifølge nettstedet Mind. I tillegg har noen lovlige og ulovlige legemidler påvirker minnefunksjon når det brukes flere ganger. Nettstedet Avian Web bemerker at legemidler kjent som statiner (for eksempel Lipitor) kan føre til en form for falsk demens hos yngre mennesker.

Nærings mangler

Visse stoffer, enten skapt inne i legemet, eller absorberes inn i blodstrømmen fra mat og væsker, hjelp av hjernefunksjon skikkelig. Disse næringsstoffer, slik som vitamin C, vitamin B12, tiamin og sink, være til stede i en person for hjernen og minne for å fungere ordentlig. Jod hjelper også kjempe hjerneskade og må være en del av en persons kosthold. For folk som mangler noen av disse næringsstoffene kan hukommelsestap forekomme.

Trauma og infeksjons

Hos unge mennesker, hvis hjerner er fortsatt vekst og utvikling, kan noen traumer eller smitte til hjernen være skadelig. Traumer som faller ut av trær eller idrettsskader kan føre til skader på hjernen, som fører til svekket hukommelse. Infeksjoner som hjernehinnebetennelse eller andre sykdommer som påvirker hjernen kan føre unge mennesker til å oppleve hukommelsestap.

Diett

En ung persons kosthold kan føre til hukommelsestap. Avian Web rapporterer at dietter høy i soya kan øke hukommelsestap. I tillegg kan barn med hveteintoleranse kjent som cøliaki har problemer med hukommelsen. Hjerner krever 25 g glukose i blodet for å kunne arbeide på full kapasitet, herunder effektiv minne; hvis en ung persons kosthold er lav i glukose, kan minnet bli berørt.

Stadier av alkoholholdige hukommelsestap

Wernicke-Korsakoff syndrom

Den kliniske begrep for hukommelsestap forårsaket av alkohol avhengighet er Wernicke-Korsakoff syndrom. Utviklingen av denne tilstanden er relatert til en mangel på tiamin (vitamin B1) i kroppen. Alkoholmisbruk kan forårsake tiamin-nivåer for å være lav fordi alkohol hemmer nedbryting av tiamin for bruk i kroppen. Selv om en alkoholiker er å spise et næringsrikt og godt avrundet diett, kan han fortsatt utvikle en tiamin mangel, som alkohol gjør kroppen i stand til å bruke Tiamin finnes i mat og kosttilskudd. Selv når muligens to separate sykdommer, ble de to trinnene av denne tilstanden sammen når leger innsett at man alltid følger den andre.

Wernicke Encefalopati

Wernickes encefalopati er den første fasen av Wernicke-Korsakoff syndrom. I denne fasen av alkoholholdige hukommelsestap, fysiske symptomer knyttet til tiamin mangel begynner å manifestere seg. Pasienten vil ha tegn på ataksi, som er en tilstand som svekker muskel koordinering. Den mest åpenbare symptom på ataksi er at pasienten kan ha problemer med å balansere når han går. Visjon problemer er også et symptom på Wernickes encefalopati. Pasienten vil vise unormale øyebevegelser og har hengende øyelokk. I tillegg kan pasienten begynne å lide av dobbelt syn.
Wernicke encefalopati blir ofte referert til som den akutte fasen av Wernicke-Korsakoff syndrom. Dette betyr at, hvis sykdommen er diagnostisert og behandlet mens den fremdeles er i dette trinn, kan den bli stoppet før noen permanent hjerneskade resultater. Behandlingen innebærer tiamin erstatning, en sunn diett, hydrering og, av og til, medikamentell behandling. Pasienter må slutte å misbruke alkohol for å gjenopprette fra syndromet på dette stadiet.

Korsakoff syndrom

Korsakoff syndrom er kjent som den kroniske fasen av alkoholisk hukommelsestap. I denne fasen, hukommelsestap og andre relaterte psykiske symptomer. Ved første, vil pasienten ha problemer med å huske enkle fakta og prosesser knyttet til dag-til-dag lever. I tillegg kan pasienten begynne å gjøre opp historier om ikke-eksisterende siste forekomster; i disse tilfellene, pasienten vanligvis ikke innser at hun lyver. Dette er fordi Korsakoff syndrom kan også forårsake hallusinasjoner.
Ettersom dette stadiet utvikler seg, vil pasienten mister tilgang til de fleste av hennes minner. Hun vil også bli ute av stand til å danne nye minner. Selvfølgelig vil minneproblemer denne alvorlige gjengi pasienten ute av stand til å ta vare på seg selv. Det er ingen måte å reversere hukommelsestap når det har forekommet.

Legemidler som forårsaker Amnesia

Vi kan alle være litt glemsk til tider. Men hukommelsestap er tap av evne til å huske informasjon eller minner. Amnesia er oftest forårsaket av traumer eller skader på hjernen. Infeksjoner, narkotikamisbruk, slag og feilernæring er andre gjerningsmennene. Enkelte legemidler kan også være skylden.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner (valium og Mogadon) kan føre til forbigående hukommelsestap. Disse stoffene er ofte brukt til å behandle angst, søvnløshet, kramper, muskelkramper og tilbaketrekning fra alkohol.

Erektil dysfunksjon narkotika

Erektil dysfunksjon medikamenter som Cialis, Levitra og Viagra kan føre til hukommelsestap. Etiketter vil liste "forbigående global amnesi" som en mulig bivirkning.

Statin narkotika

Statin narkotika kan være ansvarlig for hukommelsestap. Statiner brukes til å behandle høyt kolesterol og inkluderer navn som Lipitor, Levacor, Pravachol og Crestor.

Legemiddelinteraksjoner

Enkelte legemidler og stoffer kan samhandle for å forårsake hukommelsestap. Selv vitaminer, urter og over-the-counter medisiner kan reagere med resepter. Noen eksempler er: Prilosec og Atican og prilosec og Halicon.

Alkohol

Alkohol er et rusmiddel, og kan føre til hukommelsestap. Alkohol sløver sansene og svekker dømmekraften og hukommelse. Personer som blir beruset kan ha problemer med å huske hva de gjorde mens i den tilstanden.

Recovery

De fleste legemiddelinteraksjoner som forårsaker hukommelsestap er midlertidige. Ikke glem å diskutere med legen din eventuelle kosttilskudd, vitaminer, alternative urte doser eller resepter du tar.

Hva er årsakene til hukommelsestap hos Young?

Mange klager over å ha en dårlig hukommelse, men hva får deg til å ha hukommelsestap? Hos eldre, normal aldring forårsaker hukommelsestap; degenerative sykdommer, slik som Alzheimers sykdom, resulterer i hurtig hukommelsestap. Imidlertid kan hukommelsestap forekommer hos barn og unge voksne også. Noen av årsakene til hukommelsestap hos de unge ikke kan kontrolleres, som en traumatisk hendelse, men du kan prøve å holde hjernen frisk og forebygge hukommelsestap gjennom et godt kosthold og bor mentalt aktive.

Traumatisk hendelse

En traumatisk hendelse, for eksempel en naturkatastrofe eller et angrep, kan følelsesmessig påvirke et barn. Det er imidlertid en biologisk effekt av en traumatisk begivenhet som har en innvirkning på hjernen. Etter en traumatisk hendelse, kan du utvikle delvis hukommelsestap, der du blokkere ut hendelsen og kan ikke lenger husker detaljer om traumer. Noen overlevende husker aldri detaljene, mens andre husker hendelsen senere i livet.

Stress

Stress kan være nyttig for å gi motivasjon til å gjøre jobben, men for mye stress kan være farlig for helsen din. Under en ekstremt stressende situasjon, frigjør hjernen en stor mengde av kortison, et stresshormon. Kortison har en negativ effekt på hippocampus, som er den del av hjernen som er ansvarlig for konvertering av korte minner for langtidshukommelse. Hvis hippocampus er skadet, så vil du ha problemer med å tilbakekalle minner og danne nye minner.

Depresjon

Foruten den virkning stresshormoner har på hippocampus, depresjon kan også ha en effekt på hukommelse. Når du er deprimert, vil din følelsesmessige tilstand forstyrre konsentrasjonen din; dermed, hvis du ikke klarer å konsentrere seg, så du vil ikke være i stand til å huske og vil også ha problemer med å foreta beslutninger.

Bad Diet

Ikke bare en dårlig diett gjøre kroppen din usunn, påvirker det også ditt sinn og din hukommelse. En diett som består av stekt mat og høy kolesterol matvarer kan gjøre deg groggy og forstyrre konsentrasjonen din og din evne til å huske. Imidlertid kan en diett med grønne grønnsaker, kalsium rik mat, omega-3 fettsyrer, soyabønner og helkorn forbedre din hukommelse og din generelle helse.

Inaktiv Mind

Akkurat som det gamle ordtaket "hvis du ikke bruker den, mister du den," hvis du ikke holde sinnet aktivt, så vil du ha problemer med hukommelsen. Foruten å holde opp med skolearbeid, kan du også gjøre oppgaver, som Sudoku, å forbedre hjernens funksjon.

Forbigående Globalt Amnesia Årsaker

Amnesia

Forbigående global amnesi (TGA) er en tilstand som resulterer i plutselig, om enn midlertidig, hukommelsestap som er sammenfallende med ingen etablert diagnose av en nevrologisk tilstand, for eksempel slag eller epilepsi. Når brutt ned i sine enkelte deler, er setningen TGA svært nøyaktig: forbigående, som i flyktig eller midlertidig; global, som betyr alt; hukommelsestap, med henvisning til tap av hukommelse, eller glemme. Ifølge Mayo Clinic, når en TGA skjer, du spontant glemme nylige hendelser, inkludert hvor du befinner deg og hvordan du kom dit. Du kan bli desorientert og redd. Du husker hvem du er, men vil ofte være ute av stand til å forholde detaljer om de siste dagene, måneder eller år. Fordi korttidshukommelsen er ofte involvert, kan du stå ute av stand til å danne nye minner for en dag eller to, en medfølgende tilstand som kalles anterograd amnesi. Når TGA episoden har gått, men hukommelsen kommer tilbake uskadd, og det er dokumentert at spontan TGAs sjelden skje to ganger til samme person.

Årsaker

Per Mayo Clinic, kan årsakene til TGA variere. Det finnes bevis på at plutselige, radikale temperaturendringer i kroppen kan utløse en Amnesiac hendelse, som plutselig være midt i veldig varmt eller veldig kaldt vann. Det er også bevis for at akutt emosjonelt stress, slik som død av en kjær, kan føre til at TGA. Mens de underliggende årsakene er faktisk ukjent, har sporing patologi TGA resultert i bevis blir samlet som indikerer selv samleie kan føre til en hendelse, som kan akutte smerter. I en studie gjort ved UCLA, pasienter med TGA vanligvis gjennomsnittlig rundt 60 år, med utmarksalders parametere av hvor som helst fra 40 til 80 år. Studien sier videre at andre årsaker må undersøkes dersom en pasient under 40 år erfaringer hva synes å være TGA.

Behandling Alternativer

Ifølge Dr. Bruce Landres av UCLA, har en tendens forbigående global amnesi skal løses på egen hånd med svært lav sjanse for det noen gang skjer igjen. Skulle din hukommelsestap vedvarer i mer enn 24 til 48 timer, må du kontakte legen din, da dette kan være en indikator på en mer alvorlig eller permanent hukommelsestap. Lang restitusjonstid fra TGA kan også indikere tilstedeværelse av epilepsi eller muligens en skade på hjernen selv. Et eksempel på dette ville være blod pooling i hjernen, kjent som intrakraniell blødning.

Årsaker til Long-Term Memory Loss

Årsaker til Long-Term Memory Loss


De fleste mennesker lider av sporadisk glemsomhet eksempel å glemme å sette ut søpla, men for millioner av amerikanere, er å glemme en mye mer alvorlig problem. Langsiktig hukommelsestap tar bort evnen til å huske hendelser og mennesker. Noen ganger folk som lider langsiktige minne tap selv glemmer hvem deres familiemedlemmer er. Mens kortsiktig hukommelsestap ofte går bort, er langsiktig hukommelsestap permanent.

Nerve og hjernesykdommer

Alzheimers er en degenerativ hjernelidelse uten kjent behandling eller årsak som forårsaker langvarig hukommelsestap. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, pasienten begynner å lide langsiktige problemer med hukommelsen. For eksempel kan pasienter glemme familiemedlemmer og navn. Nevrodegenerative lidelser som forårsaker skade på nerveceller også forårsake langvarig hukommelsestap. Disse sykdommer innbefatter: Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom og multippel sklerose. Demens, en tilstand forårsaket av disse sykdommene, og ved andre sykdommer, er en annen årsak til langvarig hukommelsestap.

Trauma

Traumatiske hendelser til hodet er hukommelsestap utløser. For eksempel, helst hjernen er ute av oksygen, for eksempel hvis en persons hjerte slutter å slå, kan hukommelsestap forekomme. Dette også skjer noen ganger på grunn av komplikasjoner fra anestesi. Beslag er en annen årsak til traumatisk hukommelsestap. Hodeskade og fallskader kan føre til langvarig hukommelsestap, selv om pasienten ikke led en hjernerystelse.

Mental Helse og Avhengighet

Psykiske lidelser også føre til hukommelsestap. Når psykiske tilstander som depresjon, bipolar lidelse og schizofreni ikke er kontrollert, kan hukommelsestap forekomme. Dissosiativ lidelse oppstår etter en traumatisk hendelse skjer når pasienten glemmer langsiktige og kortsiktige minner etter den hendelsen.

Avhengighet og livsstil valg kan også påvirke langsiktige minne tap. Langsiktig og gjentatt bruk av narkotika og alkohol er knyttet til langsiktige minne tap.

Andre årsaker

Kreft behandlinger som stråling og kjemoterapi noen ganger føre til langvarig hukommelsestap. Visse hjernen infeksjoner som Lyme sykdom og syfilis er en annen hukommelsestap trigger. Hjernesvulster eller vekster forårsake langsiktige problemer. Noen medisiner liste langsiktige minne tap som en mulig bivirkning, inkludert barbiturater og benzodiazepiner. Hjernekirurgi, slik som kirurgi for å behandle anfall, også noen ganger fører til langvarig hukommelsestap. Hvis epilepsi ikke er kontrollert av behandling, kan langtidshukommelsen tap oppstår. Ernæringsmessige mangler, som mangel på vitamin B12 er en annen årsak. Dersom mangelen er løst, kan tilstanden være kort sikt.