Digidexo.com

Utslagene av for høy Gum Chewing

Utslagene av for høy Gum Chewing


En Mt. Vernon, Ohio, tannlege tok ut den første patent på tyggegummi i 1869 De tidligste innspilte tannkjøtt chewers er forhistoriske mennesker som tygget treet harpiks. Andre gamle folk tygget treet sap, vanligvis for å rengjøre tennene eller friske pusten. Folk i dag tygge tyggis for de samme grunnene. Amerikanerne tygge ca 300 stykker av gummi i året, og de har mer enn 1000 varianter å velge mellom, inkludert sukkerfri tyggegummi. Tyggegummi, som ethvert produkt, har positive og negative effekter. Overraskende, de positive effektene av tyggegummi er mange; Imidlertid, kan overdreven bruk presentere problemer.

Kjeveledd Disorder

Dr. Joseph Sweer ved Northwestern Health Sciences Universitetet peker på repeterende tygge på den ene siden av munnen som en mulig årsak til kjeveledd lidelse (TMJ). TMJ er en smertefull lidelse i kjeven som forårsaker spratt og klikke. Tygge på den ene siden av munnen, felles med folk som har hatt tenner trukket, kan føre til muskel ubalanse i kjeven. The National Institutes of Health anbefaler at de som er diagnostisert med TMJ unngå visse kjeve bevegelser, inkludert tyggegummi.

Sukker og tannråte

Ifølge American Dental Association (ADA), kan spise sukkerholdige matvarer resultere i break-down av tannemaljen, noe som fører til hull i tennene. Bakteriene i plakk som dannes på tennene bindes med sukker og stivelse for å skape syrer som spiser bort på tannemaljen. Den ADA anbefaler at tyggis-tygger velger sukkerfri tyggegummi.

Aspartam og toksisitetsstudier

Sukkerfri tyggegummi er ofte søtet med aspartam, et kunstig søtningsmiddel som er gjenstand for uenighet om sin toksisitet i høye anvendelser. The National Institutes of Health fortsetter å gjennomføre forskningsstudier på aspartam og kreft. Tidligere studier har vist noen årsaksforhold hos mennesker, men studier med mus har resultert i forskjellige konklusjoner.

Sorbitol og Vekttap

Sorbitol er et kunstig søtningsmiddel som fungerer som et avføringsmiddel i enkelte mennesker. Pasienter klager av diaré og alvorlig vekttap har blitt funnet av leger til regelmessig, og noen ganger overdrevet, tygge tyggegummi søtet med sorbitol. National Institutes of Health bekrefter at sorbitol fungerer som et avføringsmiddel.

Gode ​​effekter

Forskning er rikelig på de gunstige effektene av tyggegummi. Det er allment kjent at tyggegummi bidrar til å lindre øre-popping under fly flyreiser. ADA sier at tyggegummi kan forebygge tannråte ved å øke spytt, som skyller bort syre og sprer mer kalsium. Studier rapporterer at tyggis tygger viste bedre konsentrasjon og redusert spenning. På grunn av tilsetningsstoffer, kan tyggegummi brukes til å levere medisiner, å slutte å røyke og å bleke tennene.