Digidexo.com

Nyrekreft hos barn

Nyre kreft kjennetegnes av ukontrollert celledeling i vev lining nyrene. Til tross for at nyrekreft oftest utvikler hos voksne, er barn noen ganger berørt. Wilms tumor er en av de vanligste formen for nyrekreft utvikler seg i barn 3 til 10 år gamle, og står for nesten 95 prosent av alle tilfeller. Umodne nyreceller anses å være en av de mulige risikofaktorer som fører til Wilms tumor. Heldigvis, med fremme av medisinsk teknologi, leger er i stand oppdage Wilms svulster effektivt og planlegge behandling i henhold til pasientens behov.

Symptomer på Wilms Tumor

Ifølge Mayo Clinic, Wilms tumor produserer sjelden noen tegn eller symptomer under sin innledende stadier. Men vanlige symptomer assosiert med Wilms tumor i løpet av sine siste stadier inkluderer hevelse og smerte nær magen, økt blodtrykk, høy feber, nedsatt appetitt og blod i urinen (tilstedeværelse av blod i urinen).

Årsaker og risikofaktorer

Den eksakte årsaken til nyrekreft hos barn er ukjent, men visse faktorer som familie historie av tilstanden, genetiske mutasjoner, rase og kjønn blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer. The Mayo Clinic rapporterer at svarte barn har større risiko for å utvikle sykdommen enn asiater og latinamerikanere, og jenter er mer sannsynlig å utvikle Wilms tumor enn gutter. Den nøyaktige årsak til slike preponderances er ikke kjent.

Tester og diagnose

Vanlige diagnostiske tester for å påvise forekomst av Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn inkluderer en fysisk undersøkelse og imaging tester som ultralyd og MR for å oppdage unormal celledeling i nyrene.

Behandlingsmetoder

I likhet med de fleste andre kreftformer, ingen behandling er ennå ikke kjent som helt botemidler Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn. Således leger forsøker å begrense metastase og proliferasjon av kreftceller ved hjelp av kirurgi, kjemoterapi og stråling. Delvis nefrektomi er en av de mest vanlige kirurgiske metoder hvor det skadede parti av nyrene blir fjernet kirurgisk. I sjeldne tilfeller er komplett nephrectomy utført for å kontrollere veksten av kreftcellene.

Barn med høy fare for kreft sanering er ofte anbefales behandlinger som kjemoterapi og strålebehandling etter operasjonen. Anti-kreft legemidler administreres i cellegift for å drepe kreftceller. Stråling bruk høy-energi stråler til å drepe kreftceller og hindre deres spredning.

Time Frame

Tidsrammen for behandlingsmetoder generelt varierer, avhengig av spredning og vekst av kreftcellene. Vanligvis er kjemoterapi gis periodisk i tre til fire måneder, og stråling metoden administreres fire til fem ganger i uken i ca en til to måneder.