Digidexo.com

hallux valgus smerter lår

Hvordan Ease Hallux valgus smerte

Hvordan Ease Hallux valgus smerte


En Hallux valgus er en bump som dukker opp på siden av stortåen. Dette skjer når stortåen begynner å helle mot de andre tærne. Bunions kan være smertefullt, men det er flere hjem rettsmidler for å lindre smerten.

Isposer og varmere

Ved hjelp av kjøleelementer og varmeputer kan avlaste noen av betennelse forårsaket av Hallux valgus. Varmeputer kan øke flyten av blod til fots. Isposer skal ikke brukes dersom den enkelte har noen sirkulasjonsproblemer i hans eller hennes føtter, eller om de er en diabetiker.

Smertestillende medikamenter

Ta aspirin eller andre smertestillende medisiner kan midlertidig lette noe av Hallux valgus smerte. Disse kan være reseptbelagte eller over-the-counter narkotika. Husk alltid å følge instruksjonene som anvist.

Warm Water soaks

For midlertidig lindring, kan soaking føttene i varmt vann i ca 10 minutter være nyttig. Legge Epsom salter kan beroligende også.

Bruk komfortable sko

Iført godt utstyrt sko kan også bidra til å avlaste noen Hallux valgus smerte. Det er best å bruke myke sko, for eksempel skinn eller semsket sko, fordi de er bøyelig og kan romme formen på Hallux valgus.

Kirurgi

For langvarig lindring, kan Hallux valgus fjerning kirurgi være et alternativ. Hallux valgus kirurgi tar normalt ca 30 minutter å fullføre. I ca to til tre dager, bør pasienten være i stand til å gå på at foten igjen.

Hvordan Soothe Hallux valgus smerte med parafinvoks

En Hallux valgus former som en stygg kul på siden av foten. Det stikker utover fra der ballen av foten møter stortåen. Bunions forårsake uutholdelig smerte. Hvis ikke tatt vare på, kan bunions hindre normal gange.

Bruksanvisning

•  Lær hva parafinvoks er og hvordan det fungerer å berolige Hallux valgus smerte. Parafinvoks er hvit eller fargeløs. Det er en solid hydrokarbonblanding, som brukes i å lage lys, voks papir og smøremidler. Varm, smeltet parafinvoks danner et belegg over Hallux valgus og konsentrerer varme til det smertefulle området.

Kjøp parafinvoks i blokker på nettet. Du kan også finne startsett for parafinvoks behandling på nettet eller i ortopediske forsyne butikkene.

•  Smelt parafinvoks i et forhold på? Kopp mineralolje til 1 lb av parafinvoks. Foruten soaking foten i en bærbar spa med blandingen lagt til, kan du også bruke smeltet voks direkte til Hallux valgus og vikle foten inn i plast. Voksen forsegler varm fuktighet og holder på varmen lenger til området.

La parafinvoks å bo på Hallux valgus i ca 10 minutter for å berolige Hallux valgus smerte. Det vil lett peal av etter at den er avkjølt.

Gjenbruk parafinvoks flere ganger når du bruker denne metoden for å berolige Hallux valgus smerte. Voksen kan vare i flere uker, og spare deg for penger siden du slipper å omorganisere så ofte.

Hint

 • Bruk sko som gir tærne nok plass til å vrikke oppover.
 • Iført sko som er for stramme kan forårsake bunions.

Hvordan få lindring fra Hallux valgus smerte

Hvordan få lindring fra Hallux valgus smerte


En bunion er et område av utvidelse av den indre del av skjøten på bunnen av stortåen. Som representerer ekstra beindannelse, ofte i kombinasjon med en forskyvning av stortåen. Den forstørrede ledd ved foten av stortåen kan bli betent med rødhet, ømhet og smerte. Her er noen måter å raskt få lindring fra Hallux valgus smerte.

Bruksanvisning

•  Bruk myke sko. Disse vil føle deg bedre på tå og liktorn og holde fra forårsaker du kontinuerlig smerte.

Suge føttene i varmt vann. En varm vann suge vil bidra til å gi rask, men midlertidig lindring fra mange foten plager, inkludert bunions. Et boblebad eller badestamp suge vil hjelpe også.

Gni smertelindring krem på Hallux valgus og omkringliggende områder. Dette vil bidra til raskt å lindre smerten.

Gi deg selv en god fotmassasje. Vær forsiktig rundt Hallux valgus, men bruker en sirkulær bevegelse.

Over skranke smertestillende hjelpe også. Anti-betennelse medisiner som aspirin, ibuprofen og naproksen, kan bidra til å lette betennelser samt smerte.

Prøv en kald pakke for å se om dette gir lettelse også.

Hint

 • Langsiktig vurdere Hallux valgus kirurgi.

Post Kirurgi Hallux valgus smerte

En liktorn refererer til en fotdeformitet karakterisert ved en kul på den innvendige kanten av foten. Bump, eller Hallux valgus, består av bein og bløtvev. Den danner da ben av foten som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir mer fremtredende enn den burde, og benet begynner å stikke fram ut. En liktorn kan være ganske smertefullt, og kirurgi kan korrigere denne smerten, men det er viktig å ha rimelige forventninger om Hallux valgus kirurgi.

Hva kan man forvente

Ifølge Din Ortopedisk Connection, mellom 85 og 90 prosent av pasienter som gjennomgår Hallux valgus kirurgi er fornøyd med det reduserte nivået av smerte oppnås ved kirurgi. Imidlertid har bunion kirurgi visse begrensninger. Det er ikke kosmetisk, og vil ikke rette utseendet av foten, den vil heller ikke tillate deg å bære en mindre skostørrelse eller visse sko (som høye hæler). Faktisk, iført utilbørlige sko etter kirurgi er en viktig kilde til post-kirurgisk Hallux valgus smerte, og kan føre til Hallux valgus å gå tilbake.

The Surgery

Bunion operasjonen selv blir generelt utført under anestesi, og er ikke spesielt smertefull. Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første type omfatter reparere vev i tå som har blitt for stram på den ene siden og også tape på den andre som et resultat av bunion. Den andre typen er kalt, og fremgangsmåten innebærer fjerning av den skadede ledd av tåen, etterfulgt av innsetting av skruer, plater eller tråder. Exostectomy, den tredje typen, fjerner bare bump på tå joint. Denne fremgangsmåten er uvanlig fordi det ikke løser noen drifting av stortåen som er oppstått og så smerter kan vedvare etter operasjonen som et resultat av stortåen drivende og strekke bein. Den fjerde typen, som kalles en reseksjon protesekirurgi, fjerner de skadede delene av tå og realigns tå.

Etter Surgery

For å unngå problemer etter operasjonen, for eksempel infeksjon eller andre skader på foten som kan forårsake smerte, er det viktig å følge legens instruksjoner for postoperativ omsorg. Det vil være bandasjer på foten for å holde tå på plass, og du må bruke spesielle sko for å beskytte tå mens den krenget. Hvis du ikke klarer å holde bandasjer tørr, kan smitte skje, og føre til en rekke smertefulle symptomer. Hvis du ikke klarer å bære de riktige sko for å holde tå på plass mens helbredelse, kunne Hallux valgus oppstår på nytt. Du kan bli bedt om å bruke en rullator, stokk eller annen støtte enhet i flere uker etter operasjonen, for å unngå smerter fra vandre på bandasjert fot og for å hindre konflikt med helbredelsesprosessen. Du bør også holde foten hevet og bruke is til foten for å avlaste noen hevelse, betennelse eller smerte forårsaket av kirurgi. Postoperativ hevelse kan vare opptil seks måneder etter operasjonen, og det er viktig å ha myke, løse sko å imøtekomme hevelse og unngå smerte. Fysioterapi kan også være anbefalt å styrke foten.

Smerter etter operasjonen

Etter operasjonen, kan fleksibiliteten i stortåen joint bli permanent påvirket. Videre foreslår Din Ortopedisk Connection nettsted som i sjeldne tilfeller nerve skade på tå kan oppstå under en operasjon, noe som fører til langvarig prikking eller brennende smerter i tåa. Kirurgiske komplikasjoner, for eksempel infeksjon eller bivirkninger av smertestillende medikamenter, kan også forårsake smerte.

Pain Fra Regelmessighet

Freds Health tyder på at 33 prosent av folk er ikke fornøyd med resultatene av Hallux valgus kirurgi. Mens pasienter rapporterer redusert smerte, grunnene disse pasientene er misfornøyde er ikke klart. Freds Helse spekulerer at det er mulig at den reduserte bevegelse på leddet og / eller levetid restriksjoner på sko stiler kan være en faktor som er ansvarlig for ulykkelighet.

Etter operasjonen, er en pasient begrenset fra å noensinne iført trange sko og frarådes iført høyhælte sko. Hvis utilbørlige sko er slitt, er Hallux valgus sannsynlig oppstår på nytt, og dette tilbakefall har alle symptomene forbundet med den første Hallux valgus, inkludert smerte i foten.

Hvordan avlaste Hallux valgus smerte

Hvordan avlaste Hallux valgus smerte


Bunions kan være både skjemmende og veldig smertefullt. Selv om du kanskje ikke være i stand til å korrigere utseendet på Hallux valgus, er det ting du kan gjøre for å lindre Hallux valgus smerte.

Bruksanvisning

•  Bruk komfortable sko. Ja, dette er veldig gode råd, men det er så vanskelig for kvinner å velge fornuftige sko enn fasjonable seg. De fleste er villig til å tåle Hallux valgus smerte over å se umoderne. Du kan plukke sko som er både moderne og komfortable. Bare husk å se etter en med en lav hæl og en lang tå området for å imøtekomme din Hallux valgus. Ikke gå for sko som er påpekt som dette vil publikum tærne og ytterligere forverre din Hallux valgus.

For ytterligere å avlaste Hallux valgus smerte, bruke joggesko når han går avstander. Hvis du gå et par kvartaler fra bilen til kontoret eller kommer til å kjøre ærend før besøke venner., Har et par joggesko å skli inn mens du går rundt. Når du trenger å se fint ut, skli tilbake på mer fasjonable sko. Med mindre stress på deg r Hallux valgus, vil smertene reduseres også.

Se inn Hallux valgus stropper og bukseseler. Når du er hjemme slapper uten sko, er en god tid til å prøve å korrigere Hallux valgus samtidig bidra til å lette Hallux valgus smerte. Sjekk ut linken nedenfor for noen vanlige typer Hallux valgus stropper og bukseseler.

Du kan også beskytte Hallux valgus og lindre smerte med en gel Hallux valgus ermet. Dette er en gel ermet som du kan bære med sko for å beskytte din Hallux valgus fra smertefulle friksjon og rubbing. Det hjelper gjennom å avlaste smertefulle press på Hallux valgus selv mens ut og om.

Hvis Hallux valgus er veldig sår, å sette en ispose over verkende området er en god måte å redusere smerte. Dette er et godt middel når du har vært på føttene dine mesteparten av dagen eller Hallux valgus er forverret av et stramt par sko.

Kontakt lege. Noen bunions er så dårlige at de trenger legehjelp eller kirurgi. Kun legen din kan fortelle deg hva som er best for din situasjon som alles er annerledes. Legen din kan være i stand til å henvise deg til en spesialist hvis bunions krever behandling.

Hvordan Pad på undersiden av foten til å avlaste Hallux valgus smerte

En Hallux valgus er en ofte smertefull misdannelse som oppstår på foten. Det er en genetisk feil i strukturen av foten som forårsaker stortåen å peke innover mot den andre tå, i stedet for rett frem. Til slutt, dette fører til bein å justere feil og resulterer i Hallux valgus varemerke bump. Iført sko som er for stramt kan bidra til dette over tid. Det er flere behandlinger for bunions, men en av de enkleste måter å håndtere Hallux valgus ubehag innpakning foten.

Bruksanvisning

Kjøp større sko. Få sko som er brede nok til å romme Hallux valgus og innpakning, slik at du ikke komprimere Hallux valgus og føre deg mer smerte.

Strekk tærne. Når føttene og tærne krampe, irriterer det ditt Hallux valgus. Før du legger en pute eller innpakning, strekke ut tærne, og sørge for at foten er så behagelig som mulig før pad applikasjon.

Fest Hallux valgus puten over Hallux valgus henhold til pad instruksjoner. De fleste putene er selvklebende og fungerer på samme måte som et plaster. Forsikre om at gummi er heldekkende Hallux valgus og stramt nok til å ikke skli av.

Skyv en sokk over foten etter at du fester puten for å gi ekstra polstring mellom foten og skoen.

Tips og advarsler

 • Det finnes en rekke Hallux valgus pads, og noen har medisinering. Finn en som er best for deg.
 • Splinter er også tilgjengelig for bunions. Leger anbefaler splinter for folk med en mer alvorlig Hallux valgus. De kan brukes om natten, også, for å prøve å rette på tå mens du sover.
 • Se en lege hvis Hallux valgus forårsaker store smerter og påvirke din evne til å fungere. Husk, kan det hende at Hallux valgus kreve kirurgi.

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus


Bunions er en av de vanligste klagene pasienter rapporterer til Fotpleie, ifølge Paul Langer, DPM. Hvis ikke riktig behandlet i de tidlige stadier av utviklingen, kan en Hallux valgus (Hallux valgus) utvikle seg til en svært smertefull og ødeleggende foten lidelse. Tidlig intervensjon bidrar til å hindre videre utvikling av bunions eller Hallux valgus smerte og behovet for Hallux valgus kirurgi eller en bunionectomy.

Bruksanvisning

Forebygging

bunions utvikle seg over tid, og noen ganger uten Hallux valgus smerte, så se etter fysiske tegn på en liktorn. Tidlige symptomer inkluderer stortåen beveger seg mot de mindre tær, rød betennelse og en kul på foten leddet i stortåen og andre foten misdannelser som hammertoe og klo tå.

Ubehag fra en Hallux valgus kan stivne i stortåen basen joint (artritt) eller smerte på toppen eller siden av stortåen fra skoen trykket. Men generelt, er Hallux valgus smerte en dyp, kjedelig "i joint" smerte og som kan forstyrre daglige aktiviteter.

Identifisere alvorlighetsgraden av en liktorn før behandling ved å henvise til Manchester skala, som måler den mediale avviket til metatarsophalangeal (MTP) felles med hensyn til den store tåen. Skalaen består av standardiserte fotografier av føtter med fire grader av Hallux valgus: none-mal-posisjonering er mindre enn 20 grader; mild - mal-posisjonering er mellom 20 og 30 grader; moderat-mal-posisjonering er mellom 30 og 50 grader; alvorlig - mal-posisjonering er mer enn 50 grader.

gripe tidlig hvis mal-posisjonering er mild (mindre enn 30 grader) med seg en fleksibel skinne og trener føttene daglig. Bruk en Hallux valgus skinne som stabiliserer metatarsal bue og trekker stortåen bort fra de mindre tærne, helst mens du går, slik at korreksjon av Hallux valgus skjer gjennom utvalg av bevegelse. Ifølge Dynamisk Kiropraktikk, en fot som utvikler en Hallux valgus må ha god støtte for den mediale lengdebuen og la bøye av den første metatarsal joint mens du går. The American Orthopaedic Foot and Ankle Society anbefaler hyppige, enkle fot øvelser for å unngå vanlige foten lidelser som bunions og hammertær.

Ta kontakt med en medisinsk faglig før iført en Hallux valgus splint hvis alvorlighetsgraden er moderat. For å bidra til å lindre Hallux valgus smerte, slitasje midten av foten bue støtte for å stabilisere metatarsal bein og et metatarsal pad å omfordele trykket unna formen smertefulle Hallux valgus mens iført sko.

Hvis Hallux valgus er alvorlig, bør du oppsøke lege om de ulike typer kirurgi og tilhørende risiko. Hvis en Hallux valgus kirurgi (bunionectomy) utføres, bære en Hallux valgus splint for post-kirurgisk rehabilitering, og på løpende basis, for å hindre tilbakefall av Hallux valgus.

Hint

 • The American Orthopaedic Foot & Ankle Society anbefaler mot iført sko med spiss tå og høye hæler fordi de presse tærne og øke presset på stortåen, betydelig bidra til videreutvikling av en Hallux valgus. Iført wide-toe eske sko med hæler mindre enn 1-1 / 2 inches høy er avgjørende for å forebygge videre utvikling av en Hallux valgus, uavhengig av alvorlighetsgrad.

Hallux valgus Relief Hjem Utbedring

Hallux valgus Relief Hjem Utbedring


Hvis du bruker for mye tid på seg dårlig tilpasset sko, kan du etterhvert finne deg selv med en liktorn på en eller begge føttene. Når du har en Hallux valgus, vil det ikke gå bort uten kirurgi - men hjemme rettsmidler tilby noen lettelse, og er verdt å prøve før du ringer din podiatrist.

Årsak

Foot bunions er forårsaket når konstant press fra sko som er for stramme krefter stortåen inn i tåa ved siden av. Til slutt, til felles som forbinder stortåen til resten av foten endringer posisjon imøtekomme denne posisjonen. En bump - Hallux valgus - utvikler på siden av foten din, og stortåen peker til den mindre.

Gå Shoe Shopping

Kjøpe sko som passer vil gjøre føttene føles bedre og holde Hallux valgus problemet blir verre. Pass på at skoene er brede nok for dine føtter. Handle på ettermiddagen eller kvelden, når føttene er mest hovne, og sørge for at det er plass om en tommel er verdt av plassen mellom lengste tå og foran på skoen. Hvis føttene er forskjellige størrelser, kjøpe sko som passer den større foten.

Endre Your Shoes

Når du har sko som passer, tilpasse innsiden av skoene for å ytterligere redusere Hallux valgus ubehag. Arch støtter fremme riktige gangmønster og lette smerter fra bunions. Setter inn og padding ment å avlaste Hallux valgus smerte også er tilgjengelig over disk.

Strekk Heel

Bunions kan være forårsaket av en feilaktig gangart som et resultat av en tett akillessenen. For å bøte på dette potensiell årsak, strekke akillessene flere ganger om dagen ved å stå flatt på føttene og lener seg fremover mot en vegg. Hold strekken i 5 til 10 sekunder, vekslende ben, men ikke sprette, noe som kan føre til mer skade.

Ta en Painkiller

Over-the-counter anti-inflammatoriske, for eksempel ibuprofen, raskt vil bidra til å redusere smerte og hevelse forårsaket av bunions. Følg anvisningen på pakken og ta smertestillende sammen med andre remedier, ikke som den eneste løsningen.

Prosedyre for Hallux valgus kirurgi

Bunions er en fotdeformitet som oppstår som en følge av problemer med bein som forbinder den store tåen, og metatarsal. Når dette benet begynner å stikke fram ut, starter stortåen å drive mot de andre tærne. Benet blir uttalt, og en bump kalt en Hallux valgus skjemaer på den indre grensen til tå, laget av bein og bløtvev. Bunions kan kirurgisk behandlet, men kirurgi er ofte en siste utvei.

Å vurdere behov for Hallux valgus kirurgi

Hallux valgus kirurgi er aktuelt når pasienter er ikke i stand til å håndtere Hallux valgus smerte og / eller når deres daglige aktiviteter blir påvirket av en Hallux valgus. Mellom 85 og 90 prosent av pasientene er fornøyd med nivået på smertereduksjon fra Hallux valgus kirurgi, ifølge Din Ortopedisk Connection. Imidlertid opprettholde rimelige forventninger er viktig å være fornøyd med kirurgi. Operasjonen er ikke kosmetisk, og vil ikke endre utseendet på foten eller tillate pasienter å bære fasjonable sko som de tidligere ikke kunne bære.

Før kirurgi

Før Hallux valgus kirurgi, vil en ortopedisk ta en full medisinsk historie. Han kan gjøre en fysisk og / eller undersøke foten i seg selv, og han vil vanligvis ønsker å vurdere andre alternativer du har prøvd for behandling av Hallux valgus. Til slutt, vil kirurgen ta røntgen av foten for å fastslå omfanget av misdannelse og valgte en type kirurgi for å utføre.

Kirurgi

Det finnes fire forskjellige typer Hallux valgus kirurgi. Den første type innebærer å reparere vev som har blitt for tape på siden og for stram på den andre som et resultat av strekking som inntreffer når tåen blir uttalt. Den andre, anthrodesis, fjerner skadede tå leddene og erstatter dem med plater, skruer eller ledninger. Den tredje, anthroplasty, innebærer å fjerne den skadede delen av tåa og re-samkjøre tå. Den fjerde, exostectomy, er en sjelden prosedyre som rett og slett fjerner bump. Det er hensiktsmessig bare når benet er i større målestokk og det er ingen avdrift av tærne.

Etter kirurgi

Etter operasjonen, vil foten vanligvis være i en bandasje for mellom sju og 21 dager før stingene kommer ut. Du må holde foten tørr. For noen få dager etter operasjonen, kan det hende du trenger for å holde foten hevet og / eller bruke is til å behandle smerter forbundet med operasjonen. For mellom seks og 12 uker, kan det hende du trenger for å unngå å sette vekten på foten ved hjelp av en rullator, stokk, krykker og / eller spesielle sko. For ytterligere flere uker etter det, kan du bare være i stand til å sette delvis vekt på foten.

Langsiktig Care

I sjeldne tilfeller kan nervene bli skadet under operasjonen som forårsake vedvarende prikking eller smerter i tåa. Selv når operasjonen fungerer perfekt, kan du bli begrenset i den type sko du slitasje for livet. Iført trange sko eller høye hæler kan føre til en gjentakelse av Hallux valgus som vil kreve ytterligere behandling.

Hvordan bruke en Hallux valgus Shield

Hvordan bruke en Hallux valgus Shield


Hvis stortåen har endret form og begynner å kurve inn mot resten av tærne, har du sannsynligvis en Hallux valgus. Bunions er smertefulle, spesielt når de gni mot dine sko. Ved hjelp av en Hallux valgus skjold demper Hallux valgus og reduserer dens tilhørende smerter.

Bruksanvisning

Kjøp sko som ikke krampe føttene og har god plass til tærne. Trange sko forsterke Hallux valgus smerte. En Hallux valgus skjold vil ikke hjelpe hvis skoene er stramt.

Velg en gel Hallux valgus skjold for de mest lettelse, som du finner på de fleste apoteker. Silikon-baserte Hallux valgus skjold holde opp til de fleste bruksområder, men du kan bruke hvilken som helst gel Hallux valgus skjold.

Sett Hallux valgus skjold på din nakne, rene foten ved slipping løkken over stortåen og plassere skjold over Hallux valgus. Noen Hallux valgus skjold inkluderer også en tå separator, som du bør plassere mellom stortå og første tå. Tå separator hjelper omstille stortåen.

Ha på Hallux valgus skjold under skoene og sokker i løpet av dagen. Det bør ikke påvirke dine aktiviteter i det hele tatt. Hvis det er ubehagelig, skoene dine er trolig for stramt.

Vask Hallux valgus skjold i varmt såpevann etter bruk. Klatt tørr, eller la det lufttørke på et sted med god luftsirkulasjon.

Hint

 • Du kan strekke en favoritt par sko med en sko båre hvis de er for stramt. Du kan finne en sko båre på større drugstores og foten spesialforretninger.
 • Bruk en Hallux valgus regulator om natten for å hjelpe strekke sener og omstille din store tå.
 • Hvis en Hallux valgus skjold ikke reduserer smerte, snakke med en podiatrist om behandlingsalternativer.

Hallux valgus kirurgi Pain

En liktorn er en fotdeformitet på den indre kant av foten. Det er forårsaket av stortåen og metatarsal bein som stikker ut, så stortåen blir mer fremtredende enn den burde og / eller driver mot de andre tærne. Når dette skjer, en hump laget av bein og myke vev former, og dette støt blir referert til som en liktorn. En liktorn kan fjernes kirurgisk for å behandle smerte forbundet med tilstanden.

Typer av Hallux valgus kirurgi

Det finnes fire hovedtyper av Hallux valgus kirurgi. Den første innebærer å reparere vevet i stortåen som har blitt for stramt på den ene siden og for løst på den andre som et resultat av å strekke å imøtekomme Hallux valgus. Arthrodesis er den andre type, som fjerner de skadede ledd av tåen og erstatter dem med skruer, wire eller plater. Exostectomy er den tredje typen, som innebærer fjerning av brak. Dette er sjelden, fordi det ikke løser drifting av tåa. Den siste typen er en reseksjon protesekirurgi som innebærer fjerning av de skadede delene av tå og omstilling.

Smerte under operasjonen

Hallux valgus kirurgi bør utføres av en kvalifisert ortopedisk kirurg etter en grundig konsultasjon, med røntgen av foten for å finne årsaken til Hallux valgus. Det er vanligvis en siste utvei, og anbefales ikke til andre metoder for å behandle liktorn og Hallux valgus smerte har mislyktes. Anestesi blir brukt i kirurgi, slik at fremgangsmåten i seg selv er ikke smertefullt, men det er en lang restitusjonsperiode som kan ha smerte forbundet med den, og operasjonen kan også ha smertefulle komplikasjoner i sjeldne tilfeller.

Forventninger fra kirurgi

Din Orththopedic Connection rapporterer at mellom 85 og 90 prosent av pasienter som gjennomgår Hallux valgus kirurgi er fornøyd med reduksjon i smerte i forbindelse med operasjonen. Men Fred Health tyder på at 33 prosent av folk er misfornøyd med resultatene av operasjonen som helhet. Både Din Ortopedisk Connection and Peace Health anbefaler at nivået av lykke med operasjonen er assosiert med pasientenes forventninger. Operasjonen er ikke kosmetisk, og vil ikke gjøre foten vises normalt eller tillate pasienter å bære visse sko. Dens eneste formål er å lindre smerte.

Etter Surgery

Det kan være en periode med smerte og hevelse i foten etter operasjonen. Dette er normalt, og postoperativ behandling er avgjørende for å sikre at foten leges riktig, og at andre bivirkninger som forårsaker varig eller sever smerte ikke utvikler. Foten er vanligvis bandasjert når du blir sendt hjem, så du må passe på å holde bandasjen tørr for å unngå smitte. Du kan få beskjed om å bruke spesielle sko og / eller bruke en gåstol eller annen støtte enhet for å holde vekten av foten i flere uker etter operasjonen, og det er viktig å gjøre dette for å sikre foten hælene riktig og Hallux valgus ikke oppstår på nytt . Å behandle normal smerter forbundet med driften, og å administrere hevelse som kan vedvare i inntil seks måneder etter operasjonen, bør du holde foten hevet og bruke isen. Du bør også sørge for å ha myke, komfortable og godt passende sko.

Smerter etter operasjonen

Din Ortopedisk Connection tyder på at i sjeldne tilfeller skade på foten kan forårsake vedvarende prikking, svie eller smerter i tåa. Andre kirurgiske komplikasjoner er infeksjon eller bivirkninger av smertestillende medikamenter og anestesi. Endelig kan fleksibiliteten av stortåen skjøten bli permanent påvirket etter operasjonen.

Hvordan bruke en Hallux valgus Splint til Rett Hallux Valgus (bunions)

Hvordan bruke en Hallux valgus Splint til Rett Hallux Valgus (bunions)


En vanlig konservativ behandling for mild til moderat bunions (Hallux valgus) og Hallux valgus smerte er å bære en Hallux valgus splint. Den grunnleggende utforming av en splint bunion innbefatter en "holder" for stortåen, utvidet i en langsgående retning og koblet til en annen "binding" rundt midten av foten, noe som resulterer i en korrigerende kraft på stortåen. For å lykkes med omstille en Hallux valgus, sørg Hallux valgus splint støtter foten, retter stortåen og beskytter irritert vev.

Bruksanvisning

behandler den underliggende foten funksjon som bidrar til tå avvik. Initial avvik forårsakes ved å flate av foten, også kjent som pronasjon, som plasserer overdreven spenning på senen i den øvre midten av foten. Denne senen kontrakter, trekke stortåen sidelengs mot den andre tå og tvinger foten leddet i stortåen (metatarsophalangeal joint) utover. Press på dette området fører til fortykkelse av ben, hvilket resulterer i dannelsen av en liktorn misdannelse.

Velg en skinne som støtter midten av foten, retter stortåen og beskytter hoven Hallux valgus området. En godt designet Hallux valgus splint gir støtte til midten av fotens to buer (langsgående og tverrgående) og stabiliserer midten av foten, mens du trekker stortåen vekk fra den andre tå og forsiktig strekke senen mellom første og andre metatarsal bein. En effektiv splint beskytter også irritert område av Hallux valgus med myk polstring.

Bruk en Hallux valgus splint i løpet av dagen mens du går eller om natten mens du hviler. Vandre i Hallux valgus splinter (dag splinter) gir mulighet for å bøye av stortåen mens splint trekker stortåen vekk fra den andre tå, gi korreksjon gjennom utvalg av bevegelse. Stive natt splinter kan kun brukes mens du hviler, fordi de ikke er vektbærende; dermed omstilling av stortåen oppstår sideveis i en statisk stilling, og kan ikke være like effektivt som en dynamisk dag splint.

Bruk en Hallux valgus splint daglig eller ofte for best resultat. Compliance bidrar til suksess for enhver Hallux valgus splint i korrigere Hallux valgus misdannelse. Avhengig av alvorligheten av bunion, blir daglig eller hyppig bruk av en liktorn splint som kreves for å over noen vesentlig forbedring. Fordi en Hallux valgus ikke kan "kureres", pågående forebyggende behandling (for eksempel på seg en Hallux valgus splint ofte) hjelper deg å unngå ytterligere progresjon av en Hallux valgus eller tilbakekomst av en Hallux valgus etter Hallux valgus kirurgi.

Hint

 • For best resultat, bruk en splint daglig i 30 minutter og opp til tre eller fire timer, avhengig av alvorlighetsgraden av Hallux valgus.
 • Bruk en Hallux valgus splint etter en dag eller en hendelse av iført høyhælte og spisse-toe sko for å hjelpe strekke senen og justere stortåen.
 • Personer med diabetes bør unngå iført Hallux valgus splinter grunn av sirkulasjonsproblemer.

Hvordan redusere Hallux valgus Betennelse

En Hallux valgus er en utvidelse av den første Knoke av stortåen. Det kan føles som en normal del av beinet, men det kan endre posisjonen til tå, forårsaker den til å bevege seg og peker mot de andre tærne. Den felles rotasjon er berørt, og stress er satt på felles, forårsaker det å bli følsomme for trykk.

Hallux valgus smerte er forårsaket av betennelse i forstørret Knoke. Turgåing og stående kan være ubehagelig. Huden dekker Hallux valgus kan bli rød og hoven. Bunions kan føre til leddgikt av leddet i stortåen og forårsake ytterligere komplikasjoner som fører til betennelse.

Behandling for Hallux valgus betennelse konsentrerer seg om trykkavlastning på Hallux valgus til forskyvning av tåa kan korrigeres.

Bruksanvisning

Home Care

En Exchange-sko og tettsittende sokker for sandaler. Dette vil hindre friksjon og press som ytterligere vil irritere og inflame felles.

Hold betent fot forhøyet.

Kjøp demping Hallux valgus pads å avlaste presset på Hallux valgus og lette betennelser. Du kan også vurdere å kjøpe og bruke tå avstandsstykker, som vil hjelpe til å holde tærne i riktig stilling.

Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen og paracetamol, vil bidra til å redusere betennelse i ledd og lette smerter.

Påfør en ispose til Hallux valgus for opp til 20 minutter om gangen. Gjenta denne isen behandling annenhver time.

Reduser trykket på tåledd ved å unngå aktiviteter som fører til foten smerte, inkludert henstand i lengre tidsperioder.

Bløt berørte foten i et varmt vannbad for å redusere smerte som følger med betennelse.

Professional Care

En fysisk eller massasje terapeut kan utføre dype friksjon teknikker som vil bidra til å øke blodsirkulasjonen og reduserer betennelse.

Legen din kan foreslå ultralyd terapi.

Du kan være foreskrevet lokale anestesi / steroidinjeksjoner som vil bidra til å lette smerter og betennelser.

Hallux valgus kirurgi og Komplikasjoner

En liktorn er en smertefull misdannelse av foten som oppstår når stortåen beveger seg mot den andre tå, og skaper en brak av ben og mykt vev i bunnen av stortåen. Iført altfor små sko med spiss tå er en vanlig årsak til bunions. Selv bunions kan behandles uten kirurgi, noen ganger ikke-kirurgiske behandlinger er ikke nok til å løse problemet. Hallux valgus kirurgi, kalt bunionectomy, kan bidra til å lette smerter og løse problemet, men er ikke uten risiko.

Prosedyrer

Det er flere tilnærminger for å bunion kirurgi. En kirurg kan fjerne de skadede delene av stortåen bein, reparere senene rundt stortåen og justere felles. De fleste Hallux valgus kirurgi er utført på poliklinisk basis. Pasienten tilføres en ankel blokkanestesi, som bedøver foten, men gjør det mulig for pasienten å være bevisst. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og pasienten er klar til å dra hjem en til to timer senere.

Typer kirurgi

Det finnes mange typer av bunion kirurgi. Anthrodesis operasjon er fjerning av den skadede felles flater og innsetting av skruer, ledninger og / eller plater. Reseksjon protesekirurgi er fjerning av den skadede delen av skjøten i seg selv. Exostectomy kirurgi fjerner bump på tå joint, og osteotomi kirurgi realigns leddet. En annen kirurgisk prosedyre innebærer reparere sener og leddbånd rundt stortåen, som ofte brukes i forbindelse med osteotomi kirurgi. Din ortopedisk kirurg vil velge kirurgi som er best for deg.

Komplikasjoner

Selv om færre enn 10 prosent av mennesker opplever komplikasjoner med Hallux valgus kirurgi, det er en viss risiko involvert. Infeksjon kan oppstå og krever ekstra behandling. Det er også mulighet for at Hallux valgus kan dukke opp igjen etter operasjonen. Andre Hallux valgus kirurgi risiko inkluderer nerveskader, arr, langvarig hevelse, langvarig smerte, blodpropp, stivhet, en forkortet tå, undercorrection, overcorrection og sjansen for at såret ikke kan gro skikkelig.

Forventninger

Ha realistiske forventninger - Hallux valgus kirurgi har begrensninger og det er ingen garanti for at det vil helt lindre smerte. Etter operasjonen er det ofte en lang restitusjonsperiode, og du må kanskje bruke tid på fysioterapi. Du kan også ha å bruke krykker og trening vil være begrenset til korte turer i de første ukene. Masker vil bli fjernet ca to uker etter operasjonen, men foten vil forbli i dressinger eller en spenne i opptil åtte uker.

Hallux valgus (e) kan gjenta seg hvis du går tilbake til seg små eller smale sko etter operasjonen.

Kandidatur

Er Hallux valgus kirurgi for deg? Du bør kanskje vurdere Hallux valgus kirurgi hvis du opplever tå stivhet, toe betennelse, tå misdannelse eller alvorlig foten smerte som forstyrrer hverdagen. En annen grunn til å vurdere Hallux valgus kirurgi er hvis ikke-kirurgiske løsninger som for eksempel medisiner, orthotic innleggssåler og sko endringene har liten eller ingen effekt på smerter eller andre symptomer. Konsultere en ortopedisk kirurg for å se om Hallux valgus kirurgi er det beste alternativet.

Hvordan redusere en Hallux valgus

Få ting er verre enn å ha verkende føtter. Hvert skritt bringer en påminnelse om smerten. Dette er tilfelle når en liktorn utvikler seg. Det gjør skoen strammere og trykket høyere, typisk på stortåen. Muskler og bein blir irritert, påvirker daglig aktivitet. Bunions forårsake stortåen å bevege seg mot de mindre, og at skift resulterer i en skyve ut av benet på siden av foten. Når en Hallux valgus utvikler, det finnes måter å håndtere det. Varig lettelse kan komme gjennom operasjonen.

Bruksanvisning

•  Kjøp en tå spacer. Når en Hallux valgus har utviklet, er en måte å gi lindring gjennom en spacer. Denne gummi-innsats går mellom tærne, spre dem og redusere trykket. Hvis liktorn har utviklet seg til venstre for og under bunnen av stortåen, for eksempel, vil avstandsstykket bli plassert mellom de første to tær. Avstands hjelper omstille tå joint.

Hev foten og bruke isen. Dette vil bidra til å minske smerten fra Hallux valgus. Og det er en garantert måte å få av føttene, som også er gunstig.

Kjøp bredere sko. En lang tå boksen reduserer presset på stortåen, reduserer nivået av smerte i en Hallux valgus. Høye hæler er de erkefiender bunions. Komfort over stil her, damer.

Ha kirurgi. Når en Hallux valgus har svulmet, til et kirurgisk inngrep barbere ned stikker bein og annet mykt vev kan være nødvendig. Operasjonen har blitt mye mindre krenkende for sent, selv om helbredelse ganger varierer avhengig av hvor mye bein og bløtvev ble endret. Generelt kan mange aktiviteter gjenopptas i seks til åtte uker.

Bruk en orthotic. Dette kan avlaste trykket og pad Hallux valgus når du går.

Hint

 • Jo tidligere en Hallux valgus er behandlet, jo bedre. Tilnærminger ovenfor er mer for lindring og vedlikehold. Hvis en Hallux valgus utvikler, prøve å ta vare på den med en gang.
 • Gjelder ikke isen direkte på Hallux valgus. Legg et tynt lag med klut over huden for å tjene som en buffer. Påfør isen i 15 til 20 minutter, og deretter fjerne.
 • Hvis du har sirkulasjons problemer, ta kontakt med en lege før du tar tiltak for å lindre smerten.

Hvordan bruke en Hallux valgus Brace

Hvordan bruke en Hallux valgus Brace


Mange ortopediske kosttilskudd kan brukes for å lindre smerte og irritasjon forårsaket av en liktorn. In-sko hjelpemidler som Hallux valgus tannregulering, kan være svært effektiv i å håndtere tilstanden som du venter eller prøve å unngå operasjon. Les videre for å lære hvordan du bruker en Hallux valgus spenne.

Bruksanvisning

•  Forstå hva en Hallux valgus brace er og hvordan det fungerer. En Hallux valgus brace er en fot hjelpemiddel, med en spesiell holder for din stortå, som pads konturene av din Hallux valgus på den ene siden, og samsvarer med formen på skoen på den andre. Det gir et beskyttende lag for å redusere irritasjon når du går. Specialized Hallux valgus bukseseler er også tilgjengelig for bruk uten sko.

Mål bredden på foten din for å sikre at du kjøper en Hallux valgus seler som passer ordentlig. Det er en god idé å vite bredden i både cm og inches, i tilfelle du velger å bestille fra et internasjonalt selskap som bruker det metriske systemet.

Velg en spenne laget av et pustende syntetisk stoff, som for eksempel neopren. Dette vil minimere varmeutvikling i foten og sko når du bærer Hallux valgus brace inni fottøy.

Plasser Hallux valgus spenne foran på foten. Skli foten inn seler og veilede stortåen inn i spesialiserte holderen festet til polstring.

Sett foten med Hallux valgus brace i skoen. Det bør ikke forstyrre mye med tilpasning av skoen hvis skoene du bruker er riktig størrelse for dine føtter.

Walk som normalt. Du bør merke en markant nedgang i mengden av irriterende friksjon mot Hallux valgus. Ta et notat av alvorlighetsgrad og plassering av eventuelle nye ubehag brakt videre av skoen spenne og rapportere det til din podiatrist.

Bruk en spesialisert Hallux valgus spenne over foten om natten. Podiatrist kan anbefale en modell som forsiktig vil strekke ut sener og muskler, bidrar til å motvirke forverring av din Hallux valgus og lindre langvarige smerter gjennom styring av tilstanden. Husk at kirurgi er et alternativ for pasienter i ekstremt ubehag eller for folk som ønsker å rette opp kosmetiske mangler som skyldes bunions.

Hint

 • Supplere din bruk av ortopediske behandlinger med trening. Selv om en fysioterapeut er den beste kilden til forslag som er spesifikke for ditt tilfelle, tilbyr Dr. Foot nettstedet en nyttig liste over øvelser du kan utføre for å stoppe din Hallux valgus fra forverring. Se Resources for en kobling.

Hallux Valgus syndrom

Hallux Valgus syndrom


Hallux valgus syndrom er en tilstand som oppstår når stortåen slår innover, mot den andre tåen forårsaker et brak, eller misdannelse, på kanten av foten. Et annet navn for tilstanden er Hallux valgus.

Årsak

Den vanligste årsaken til hallux valgus syndrom er dårlig montering sko som squish tærne for hardt og tvinger dem inn i unaturlige posisjoner. Leddgikt og polio forårsake også tilstanden.

Symptomer

Symptomer på hallux valgus syndrom inkluderer sløvt huden langs innsiden av stortåen med en benete bump, smerter i leddet på stortåen, og stortåen snu seg mot de andre tærne.

Komplikasjoner

Forhold knyttet til hallux valgus syndrom inkluderer kronisk foten smerte, misdannelse, stiv fot og hallux varus, der kirurgi overcorrects misdannelse og stortåen peker bort fra de andre tærne.

Behandling

For bunions som ikke er smertefullt, American Academy of Orthopaedic Surgeons anbefaler kjøp sko som passer godt; ved hjelp av splinter å omplassere stortåen; iført orthotics eller såleinnlegg som samsvarer med formen på foten; og tar medisiner for leddgikt.

Kirurgi

For personer med hallux valgus syndrom som er smertefullt og ikke blir bedre med behandling, er kirurgi et alternativ. Kirurgi brukes til å hjelpe med smerte, omstille felles og fikse eventuelle misdannelser.

Alternativer til Hallux valgus kirurgi

Alternativer til Hallux valgus kirurgi


Bunions oppstå når en bony kulen vokser på utsiden av bunnen av stortåen. Dette benete veksten blir større og skyver stortåen inn mot de andre tærne, slik at det ser deformert. Dette kan være en smertefull tilstand, slik at felles å svelle. Det er mange ikke-kirurgiske alternativer for å behandle og forebygge bunions.

Årsaker

For å forstå de ulike behandlinger for bunions, først forstå hva som forårsaker dem. Bunions kan kjøre i familien din, og visse foten former - som flate føtter - kan være arvelig og mer utsatt for bunions. Mange kvinner utvikler bunions på grunn av uriktig sko valg. De høyhælte pumper kan se søt med den nye designer dress, men de kan skade føttene. Sko som legger press på tærne og ikke tilbyr bue støtte er beryktet for å forårsake bunions.

Farene ved kirurgi

Mange mennesker som opplever smerte og skjemmende av bunions rett og slett vil ha dem fjernet. Kirurgi er et alternativ for Hallux valgus behandling, men det er ofte ikke anbefalt. Akkurat som en hvilken som helst operasjon, bør ikke-invasive behandlinger prøves først. Fordi historien og resultatene av Hallux valgus behandling ikke er godt studert, er resultatet av operasjonen uforutsigbar. Det er mer enn 100 operasjoner som kan utføres på bunions, avhengig av alvorlighetsgrad og konkrete saker. Det finnes ikke nok forskning til å forutsi den beste kirurgi. Mulige komplikasjoner omfatter infeksjon, nerveskader, gjentakelse av Hallux valgus, seneskader, begrenset bevegelse, smerte og leddskader.

Orthotic enheter

Behandlingstilbud omfatter bue støtter som vil ta presset av stortåen. Du kan også finne splinter som trekker stortåen vekk fra den andre tå som kan bidra til å rette opp Hallux valgus å unngå operasjon. Andre produkter kan kjøpes i dagligvarebutikker og apotek. Den fotpleie gangen inneholder moleskin pads som beskytter Hallux valgus og avlaste trykket på den.

Fottøy

Det kan være vanskelig å gi opp en høy hæl avhengighet, men føttene vil takke deg. Smerten av bunions kan bli sterkt lettet ved å bytte til mer støttende fottøy. Mange butikker har spesialisert seg på sko for folk med ortopediske problemer. Det beste alternativet er en sko som har god plass på tå og har en lav eller flat hæl. Høye hæler og sko som snevrer på tå bare føre til press på Hallux valgus, noe som gjør det verre.

Pain Relief

Selv om du bære støttende sko og har prøvd ulike ortoser og behandlinger, vil det trolig være ganger når betennelser og smerte vil blusse opp i bunions. Situasjoner der du er på føttene i lang tid eller har å bære ubehagelig sko for en formell hendelse kan forlate deg i smerte. Over-the-counter inflammatoriske medisiner kan bidra til å bringe ned hevelse og smerte. Glasur området kan hjelpe så godt.

Hallux valgus Cure

Hallux valgus Cure


Opprinnelig fra Øst anglikanske ordet "bunny," ordet "Hallux valgus" betyr "hevelse". Også kalt "hallux valgus," den beskriver et fremspring på bunnen av stortåen. Bunions er ni til ti ganger hyppigere hos kvinner enn hos menn. Fordi vår stortåen felles bidrar til å bære og fordele vekten under de fleste aktiviteter, er det viktig å vite hvordan man skal bremse Hallux valgus utvikling, kontrollere smerte, og bestemme når du skal melde deg på kirurgi.

Årsaker

Tight pekte-toed sko og høye hæler er viktige årsaker til bunions. Faktisk, i en smal tå boks, skyver stortåen mot de andre tærne, ofte ender opp over eller under dem. Dette tvinger bunnen av stortåen utover, bort fra de andre tå baser. Andre medvirkende faktorer inkluderer: arvelighet, alvorlig flatfoot misdannelse, kronisk tetthet i akillessene, svake føtter, muskel ubalanse, og revmatoid artritt. En bump kan også utvikle på leddet på femte tå, forårsaker en "skredder Hallux valgus," eller "bunionette."

Egenomsorg

Det viktigste steget er å starte på seg rett type sko. Boxed gate sko, atletisk sko, myke skinnsko, og sandaler er vanligvis gode valg. Dette er fordi, for å avlaste presset på Hallux valgus, må skoene støtte føttene godt og gi stortåen joint nok plass til å bøye. Dessuten bør den del av skoen som omgir hælen tett hold at hælen på plass. Du kan vurdere å ta skoene til en butikk eller til en podiatrist å ha dem strukket.

Du kan også bruke Hallux valgus skjold pads eller tå separatorer på bunions. Men sørg for at skoene er store nok til å komfortabelt inneholde ekstra polstring. Moleskin eller gel-fylt pads kan bidra til å ta presset av ulike områder av Hallux valgus rammede tær.

Andre tiltak inkluderer bruk av orthotics til å plassere føttene riktig som du treffer bakken når du går. Hallux valgus splinter kan brukes om natten for å holde den deformerte tåen rett. Hallux valgus stropper, som vanligvis er mykere, er slitt med vanlig fottøy.

En Hallux valgus brak som blir større kan føre til en betennelse i væskefylte sac rundt beinet. Kroppens reaksjon er normalt å dekke brak og bein med en callus hardt beskyttende vev. Varme soaks, isposer eller smertestillende midler som aspirin og ibuprofen, er ofte anbefalt for smertefulle bunions. Hvis du bruker kjøleelementer for å redusere betennelse, utføre en stryke massasje av din Hallux valgus i retning mot kroppen, for å stimulere blodtilførselen til hjertet. Vaselin og en liten mengde av lammeull i skoene dine kan hjelpe med friksjons blemmer.

Kirurgisk behandling

Egenomsorg tiltak kan mislykkes. Hvis smertene begynner å forstyrre daglige aktiviteter, eller hvis du har en underliggende misdannelse, du kan kreve en bunionectomy, eller kirurgisk fjerning av Hallux valgus. Tallrike kirurgiske teknikker eksisterer, basert på alvorligheten av en liktorn. Deres formål er å fjerne Hallux valgus bump, rette ut tå, og redusere smerte til et minimum.

Informasjon om Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en fot misdannelse som oppstår når bein som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir for fremtredende. En brak, kalt en liktorn, laget av bein og myke vev former langs den innvendige kant av foten som følge av benet stikker ut. Dette problemet kan utvikle seg som et resultat av en hallux valgus (som betyr stortåen på latin).

Hallux valgus kirurgi

De aller fleste av bunions kan behandles uten å ty til kirurgi, så Hallux valgus kirurgi er ofte en siste utvei når andre behandlinger mislykkes. En ortopedisk kirurg kan bidra til å avgjøre når Hallux valgus kirurgi er hensiktsmessig, og operasjonen selv kan lindre smerte og bidra til å gjenopprette den normale formen på foten, slik at du kan gå tilbake til normale aktiviteter. Majoriteten av mennesker som gjennomgår Hallux valgus kirurgi (mellom 85 og 90 prosent) finner operasjonen er vellykket.

Er Hallux valgus kirurgi for deg?

Hallux valgus kirurgi er anbefalt for pasienter som viser en rekke ulike egenskaper. Kirurgi kan nytte dem som opplever foten smerte som er alvorlig nok til å begrense normale aktiviteter (som å gå eller iført sko uten smerter). Det kan også anbefales for de som har hevelse og betennelse som ikke responderer på medisiner, eller de som opplever smerte som ikke kan behandles med medisiner. De med stivhet og en manglende evne til å bøye eller rette stortåen kan også være kandidater.

Typer av Hallux valgus kirurgi

Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første innebærer reparasjon av vev på den tå som er for stram på den ene side og for løst på den andre, ved å forkorte de løse vev og gjøre de trange vev lengre. Den andre, anthrodesis, innebærer å fjerne skadede ledd og sette inn skruer, ledninger eller plater. Den tredje gangen, exostectomy, innebærer å fjerne bump på tå joint å behandle en forstørret bein. Denne prosedyren brukes ikke ofte, fordi det ikke løser drifting av stortåen. Den fjerde, en reseksjon anthroplasty, fjerner det skadede parti av skjøten, og det realigns.

Forbereder For Surgery

Vanligvis er en fullstendig fysisk anbefales før kirurgi, inkludert en grundig sykehistorie med oversikt over alle medisiner du tar. Pre-kirurgiske tester anbefales, inkludert blodprøver, en kardiogrammet, og foten røntgenbilder for å bestemme riktig type Hallux valgus kirurgi.

Forventninger

Pasienter bør ikke forvente en rask løsning eller en perfekt mat etter Hallux valgus kirurgi. Målet er å forbedre smerter og justering; det er ikke kosmetisk kirurgi, og vil ikke å kurere misdannelse. Hallux valgus kirurgi vil ikke endre din fot størrelse, og du fortsatt kan være nødvendig å bruke spesielle sko for å unngå gjentakelse av Hallux valgus.