Digidexo.com

Hvordan ta en klyster

Hvordan ta en klyster


Hvordan ta et klyster. Klyster er en sunn og trygg måte å behandle forstoppelse og fremme god fordøyelseskanal helse. Lære å ta en klyster er enkelt, men siden du arbeider med en delikat del av kroppen din og risikere eksponering for menneskelig avfall, er det viktig å vite den riktige måten å gjøre det.

Hvordan ta en klyster

•  Forbered deg klyster ved å sørge for at du har riktig utstyr på hånden. Hvis du tar en vannflaske eller stål kan klyster, trenger du et stativ eller krok til å henge den fra. For å sikre riktig mengde og trykk, sørg klyster væsken er suspendert 18 til 24 inches ovenfor endetarmen din.

Bland ønsket rensing løsning og samle den i din klyster flaske. Vann bør være 97-105 grader F. Dette vil hindre kramper eller skålding av tarmene.

Smør rektum før innsetting av klyster dyse. Populære smøremidler inkluderer KY Jelly, Astroglide og vaselin. Forsiktig inn en fingertupp inn i smurt anus før du prøver å ta klyster dyse.

Velg en komfortabel posisjon, og sett klyster dyse. Den vanligste posisjon når du tar et klyster alene er å ligge på din venstre side mens du tegner høyre ben mot magen. Hvis du har hjelp, prøv å hvile på hendene og kne med baken hevet.

Åpne klyster ventilen og la rensing løsningen å gå inn i tarmer. Når klyster pose er tømt, fjerner munnstykket fra rektum og forbli i posisjon.

Behold rensing løsning i avføringen i 5 til 15 minutter. Dette kan være litt ubehagelig, men det er et nødvendig skritt. Jo lenger du klarer å holde løsningen, jo lenger inn i tarmer vil det være i stand til å rense.

Evakuer tarmer. Du vil avgi en blanding av rensende væske og avføring. Forvent å gjøre hyppige turer på do for opptil en time etter å ha tatt et klyster.

rengjøre alle dine klyster forsyninger grundig. Ta deg tid til å tømme hvert rør med såpevann. Kontroller at klyster utstyr er tørr før lagring.

Hint

  • Prøv å legge såpe til din klyster løsning for ekstra rensende kraft. Castilla såpe, Dove eller Ivory er alle mild nok til å brukes trygt i et klyster. Ikke bruk klesvask eller oppvask såper. Du må umiddelbart følge en såpe klyster ved å ta en vanlig vann klyster for å rense eventuelle såperester fra tarmene.