Digidexo.com

Hva er hensikten med fiskeolje?

Hva er hensikten med fiskeolje?


Fiskeolje er hentet fra visse typer fet fisk som ansjos, sild, laks og makrell. Vitenskapelig forskning har vist at inntak av fiskeolje, enten ved å spise fisk eller ved å ta fiskeolje kosttilskudd, er gunstig. Vitenskapelig forskning har vist at fiskeolje bedrer hjerte helse og reduserer betennelse forårsaket av forhold som leddgikt.

Fordeler

Fiskeolje inneholder omega-3 fettsyrer dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Vitenskapelige studier har vist at disse omega-3 fettsyrer kan senke triglyseridnivåer og langsom oppbygging av plakk i arteriene. Studier har også vist at regelmessig inntak av fiskeolje kan redusere hvilepuls, lavere blodtrykk og forbedre funksjonen av blodkar. Dette kan forebygge hjerneslag og hjerteinfarkt. Fiskeolje er også en anti-inflammatorisk, og inntak av fiskeolje kan forbedre felles ømhet og stivhet til stede i tilstander slik som artritt.

Funksjon

Forskere er ikke sikker på nøyaktig hvordan forbruket av fiskeolje hjelper hjertet helse, men forskning har vist at den fungerer. Koblingen mellom inntak av fiskeolje og reduksjon av betennelse er klarere. Fiskeolje hemmer produksjonen av prostaglandiner, som er substanser i kroppen som kan føre til betennelse.

Typer

I tillegg til fiskeolje i fisk og i kapselform, er det også et vegetarisk alternativ: mat eller kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyren ALA. Imidlertid ALA har ikke vist seg å være fullt så potent som omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje. ALA finnes i nøtter og mutter oljer, for eksempel engelsk valnøtter og linfrø olje.

Anbefalt dosering

The American Heart Association anbefaler at voksne spiser en 3-oz. servering av fisk to ganger ukentlig. Hvis fiskeolje ikke forbrukes gjennom kosten, råder American Heart Association at voksne som har hjertesykdom bør rådføre seg med sin lege om å ta fiskeoljekapsler. Det anbefales å ta mer enn 3 g fiskeolje per dag. Gravide eller ammende kvinner bør begrense sin fisk på grunn av mulig metylkvikksølv og PCB-forurensning. Det er ikke anbefalt at barn tar fiskeolje kosttilskudd.

Advarsler

Kosttilskudd kan være tryggere enn fisken, noe som kan være forurenset av metylkvikksølv. De fleste produsenter rense fiskeolje som brukes i kosttilskudd for å eliminere forurensning. Se etter USP symbol på kosttilskudd, noe som betyr at tillegget er verifisert for sikkerhet og renhet under et frivillig testing program. Høye doser av omega 3 fettsyrer kan forårsake blødninger. Fiskeolje kosttilskudd kan øke risikoen for blødning hvis tatt sammen med andre legemidler og kosttilskudd, inkludert men ikke begrenset til heparin, Plavix, ibuprofen og Ginkgo biloba.