Digidexo.com

MRI Cystisk Spinal lesjoner forårsaket av skade

Hva er en MR Cystisk brokk?

En MR cystisk brokk er en catch-all medisinsk betegnelse for en rekke mulige vekster i eller på ryggraden som er diagnostisert gjennom bruk av en magnetisk resonans imager. Uttrykket er noe overflødig ved at cyster er en type av lesjon. Teknisk sett er en lesjon noen slags vev i en levende ting som er skadet som følge av sykdom eller traume. En cyste er en lesjon som har utviklet seg til en lukket sac med en cellestruktur særegne fra omkringliggende vev. Denne sekk kan være fast, inneholder væske, luft eller en hvilken som helst kombinasjon av de tre. I noen tilfeller vil en cyste leges på egen hånd og i andre det må fjernes kirurgisk.

Araknoide Cyster

Araknoide cyster er forårsaket av slag mot hodet. Celler fra araknoid membran, en av de bærende lag som omgir hjernen og ryggmargen under skallen, kan lekke ut sammen med spinalvæsken og reise ned til der hvor bunnen av hodeskallen og ryggrad møtes. Araknoid cellene er på ingen måte død. Som svar på den sølte cerebrospinalvæske, danner de en cyste for å holde den inneholdt. Selv da kan tilstedeværelsen av araknoidale cyster forårsake anfall, hallusinasjoner, demens, så vel som anti-utvikling hos barn.

Synovial Cyster

Synovial cyster er ikke-kreft sekker som dannes i mellom beina i nedre del av ryggen eller lumbalcolumna som følge av gjentatte bevegelsesbaserte skader. Konstant slitasje på beina i ryggraden av bevegelser som bøying og løfting over mange år kan føre til irritasjon av støttevevet rundt ryggraden, som skal produsere flytende inntil en synovial cyste slutt danner. Disse cystene kan opprette en skyting smerte ned lengden på ryggen når hevet røsten som ofte forveksles med stenose av ryggraden til en MR er utført.

Vaskulær Cyste

Vaskulære cyster er bygget opp av en gruppe av blodkar som er sammenfiltret og vokst sammen. Dette kan skje hvor som helst i kroppen, men er særlig smertefullt når det skjer i ryggraden. Deres tilstedeværelse kan trykke mot ryggraden og føre til muskelsvakhet, milde hallusinasjoner, og delvis lammelse. Vaskulære cyster i ryggraden er forårsaket av stump innvirkning traumer som et slag, eller rask akselerasjon og retardasjon opplevd i løpet av en bilulykke. Idrettsskader som resulterer i en sklei eller klemt spinal plate kan ha den sekundære effekten av å komprimere blodårer i vaskulære cyster.