Digidexo.com

Typer Ocular Revmatoid Artritt

Typer Ocular Revmatoid Artritt


Revmatoid artritt, en allment diagnostisert autoimmun sykdom, kan utløse et bredt spekter av synsproblemer som spenner fra røde og tørre øyne fullstendig tap av synet på ett eller begge øyne. Leger og pasienter må være oppmerksomme på manifestasjoner av revmatoid artritt, slik at de kan behandles i tide for å unngå permanent skade på pasientenes syn.

Årsak av revmatoid artritt

Årsaken til revmatoid artritt er ukjent, ifølge MedlinePlus. Det er en autoimmun sykdom, en av flere som er kjennetegnet ved angrep fra immunsystemet mot en eller flere deler av kroppen. Selv om denne sykdommen er oftest assosiert med smertefull betennelse i ledd og omkringliggende vev, kan det dukke opp i andre deler av kroppen, inkludert øynene.

Vision manifestasjoner

I en artikkel i den 15 september 2002, utgaven av American Family Lege, Lt Sayjal Patel og Capt. Diane Lundy, som begge var servering ved US Naval Medical Center i San Diego, undersøkte øyesymptomer ved autoimmune sykdommer, inkludert revmatoid artritt. Manifestasjoner knyttet til revmatoid artritt inkluderer choroiditis, episcleritis, episcleral knuter, keratitt, keratoconjunctivitis sicca, makulaødem, netthinneløsning, retinal vaskulitt, skleritt og ulcerøs keratitt.

Betydning

Øyet relaterte manifestasjoner av revmatoid artritt er ikke å bli tatt lett på, da flere av de forholdene som er nevnt av Patel og Lundy til slutt kan resultere i en synshemming eller totalt tap av syn. I en artikkel skrevet for UpToDate nettside, påpeker M. Reza Dana, MD, at "okulær engasjement, spesielt alvorlig tørre øyne, kan eksistere uavhengig av alvorlig leddsykdom, og bør vurderes hos alle pasienter med RA (revmatoid artritt) uavhengig av ekstra-oftalmiske manifestasjoner. "

Tegn på Ocular Engasjement

De avslørende tegn på keratoconjunctivitis og keratoconjunctivitis sicca, i henhold til Johns Hopkins leddgikt Center, er rød, betent og / eller tørr øyne, mens episcleritis forårsaker mild smerte og ekstrem rødhet i det berørte øyet (s). Mindre vanlig sett, men langt mer alvorlig er skleritt, en betennelse i det hvite i øyet, og ulcerøs keratitt, som forårsaker ekstrem smerte, uskarpt eller nedsatt syn, river og uttalt skjeling. Tegn på retinal vaskulitt kan omfatte tåkesyn, en endring i farge persepsjon, blinde flekker og flytere, mens netthinneløsning kan bli varslet med flytere, tåkesyn og lysglimt.

Se Din Ophthalmologist

Selv den mildeste av disse okulære former for revmatoid artritt til slutt kan føre til synsproblemer hvis venstre ubehandlet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, uavhengig av om du har blitt diagnostisert med revmatoid artritt, se din øyelege omgående slik at han kan begynne å behandle disse sykdommene før de går videre til mer alvorlige symptomer.