Digidexo.com

En diett plan for en pasient med leversvikt

Lever, eller lever, er svikt en livstruende tilstand. Omtrent 60 000 mennesker dør hvert år av leversvikt. Lever svikt oppstår som et resultat av forskjellige typer av leversykdom, slik som cirrhose og cancer, som er igjen ubehandlet eller diagnostisert i senere trinn. Drastiske forandringer kosten er en av de viktigste elementene i behandling av leversvikt for å forsøke å forlenge levetiden av leveren og opprettholde sin funksjon.

Limit Protein

Den første anbefalte endring i kosthold for de med leversvikt er begrensende proteiner. Leger anbefaler normalt at pasienter med leversvikt spiser ikke mer enn 40 til 60 gram protein daglig. Det er svært viktig å sette en begrensning med din lege eller ernæringsfysiolog og ikke overskrider grensen. Hver pasient, eller personen omsorg for pasienten, må sikre at mat etiketter blir lest nøye og helt til nøyaktig telle mengden av proteiner forbrukes på en daglig basis.

Limit Sodium

De med leversvikt må også begrense sitt inntak av natrium i sitt daglige kosthold. For mye salt gjør kroppen beholde vann, og denne effekten er verre i leverpasienter. Leveren er bare i stand til å behandle store mengder av salt, forårsaker giftstoffer for å bygge opp i kroppen. Begrensningene av natrium vil variere fra pasient til pasient. Derfor er det ekstremt viktig å snakke med en lege for å bestemme riktig mengde natrium å konsumere.

Reduser Væsker og øke karbohydrater

Personer med leversvikt bør også redusere mengden av væske som de forbruker på en daglig basis. De bør ikke drikke mer enn 48 gram av væsker i en 24-timers periode. Men, som natrium og protein begrensninger, begrensninger på væsker bør også avgjøres på individuell basis. Væsker i supper, drikker og til og med mat kokt i vann eller andre væsker telle mot de daglige tillatte grenseverdiene. Pasienter eller omsorgspersoner av leversvikt pasienter bør sørge for at de holder orden på hele væskeinntak hver dag.

For å gjøre opp for alle de proteinene som kroppen mister fra denne streng diett, vanligvis leger vil anbefale at en pasient med leversvikt forbruke ekstra karbohydrater. Mens proteiner brytes ned i leveren etter energi, kan karbohydrater bli brutt ned andre steder i kroppen. Selv karbohydrater er ofte den raskeste form for energi som skal brukes opp, er de nødvendig for å erstatte de proteiner som mangler i dietten.