Digidexo.com

Hva er Dental Caps?

Hva er Dental Caps?


En tannlege cap, eller en krone som de også kalles, er en skreddersydd dekker for tannen din. Du må kanskje en cap hvis en del av tannen din mangler eller hvis tannen er sprukket eller i fare for oppsprekking. En cap kan styrke tannen din ved å holde den sammen. Det kan også forbedre utseendet på tennene dine ved å dekke opp flekker og chips.

Typer Caps

En kappe kan være laget av metall, porselen eller plast; hver type dekker hele tannen. To porselen cap-making metoder er tilgjengelige: felspathic og presset keramikk porselen. Den felspathic fremgangsmåte er den eldste og er gjort ved å bake porselen på aluminiumsfolie, som deretter oppvarmet i en ovn. Pressede keramiske opprettes fra et enkelt stykke av porselen og valset for å skape den ønskede form. En hette kan også være laget av porselen og harpiks, porselen og metall, eller gull.

Montering av Cap

Selve monteringen av en dental cap innebærer å fjerne skadet eller forfalt del av tannen. Det neste trinnet er å ha et inntrykk, eller mugg, laget av tannen din ved hjelp av en silikonliknende materiale. The dental lab danner kronen i henhold til dette inntrykket tatt på ditt tannlegekontor. Du vil ha en midlertidig cap for ca to uker før den permanente cap er klar. Den permanente cap vil da bli sementert på din tann med sement som matcher fargen på nabotenner.

Fordeler og ulemper

Gull caps er den enkleste type cap du kan få. En fordel med gull, er at mindre av tannen som kommer til å bli avkortet vil måtte bli fjernet. Gull gir også en bedre passform og er sunnere for omkringliggende tannkjøttet. Porselen eller harpiks caps er den flotteste, fordi de lett kan tilpasses dine tilstøtende tennene, men mer av tannen må fjernes og det er vanskeligere å få en god passform.

CAD / CAM Dentistry

Dataassistert design eller automatisert produksjon er en ganske ny teknologi som gjør dental caps ved hjelp av en datamaskin. Et inntrykk er tatt av tannen. Fra det inntrykk, er en hette freses ut av en blokk av porselen. Etter at tannen er forberedt, blir bildene tatt av det ved en datamaskin. Disse data blir så entret inn i en fresemaskin som produserer hetten. CAD / CAM prosedyren gir en passe sammenlignbar med tradisjonelle metoder.