Digidexo.com

Hvordan å gjenopprette fra en mastektomi

Hvordan å gjenopprette fra en mastektomi


Mengden av tid til å komme fra en mastektomi avhenger av omfanget og lengden på operasjonen, den generelle helsen til pasienten og følge legens postoperative bestillinger. Umiddelbart etter operasjonen, vil du bli tatt til postoperativ avdeling for tett oppfølging mens du kommer ut av effektene av anestesi. At hjemmet omsorg etter sykehus utvinning kan ta noen uker til flere måneder. Les videre for å lære hvordan å gjenopprette fra en mastektomi.

Bruksanvisning

Planlegger å gjenopprette fra en mastektomi

•  Innse tidsbruk på postoperativ avdeling og sykehus etter en mastektomi er bare begynnelsen av reisen for å gjenopprette.

Forvent det emosjonelle utvinning å være like intens som den fysiske. Å ha folk rundt deg som er støttende og tilgjengelig for deg er kritisk i arbeidet med å gjenopprette fra en mastektomi.

Organiser deg selv før operasjonen. Du vil trenge all den mentale og fysiske energi mulig å hjelpe deg å gjenopprette. Du trenger ikke å bli distrahert av rutinemessige ting som du enten kan delegere til noen andre, eller omorganisere for å tillate utvinning.

Lag en liste over personer du kan ringe når du føler deg ned eller alene og holde det tett. Akkurat nå ut til noen kan hjelpe deg å gjøre det gjennom de vanskelige timene.

Practice oppgaver som å pusse tennene med den andre hånden hvis mastektomi er på din dominerende side. Ved å få et forsprang, vil det ikke være slik en hindring for å overvinne umiddelbart etter operasjonen. Det vil være noen få dager vil du ha for å ta det med ro med den siden av kirurgi.

Uttrykke dine bekymringer om utvinning tid og fremgang. La din lege eller liaison hjelpe deg å arbeide gjennom noen angst kan du ha om gjenopprettingsprosessen. Siden hvert tilfelle er unikt, dine helsepersonell er klar til å hjelpe deg i å møte utfordringene fremover med en handlingsplan.

Finn Life After Recovery

Forvent gjenoppretting for å være pågående, selv etter at behandlingen er avsluttet. Du bør aldri prøve å jag din helbredelse, selv om andre ikke har hatt behov for så mye tid å gjenopprette. Husk at din sak er individuell for deg og ingen andre.

Lær av andre kreftoverlevere hvordan man skal håndtere følelser av å vite at kreften kan komme tilbake. Mange lever i frykt, mens andre er i stand til å leve hvert øyeblikk til fulle.

Øv generelle god helse prinsipper. Spise næringsrik mat og utøve tilstrekkelig. Dette hjelper med mental og fysisk condition.

Tips og advarsler

  • Sjekk ut den informasjonen som er tilgjengelig av American Cancer Society Cancer Survivors Network angående programmer og tjenester for å hjelpe din utvinning fremgang. Se Resources for en link.