Digidexo.com

Kolostomi Lukt Forebygging

En kolostomi er en prosedyre som er nødvendig for folk som ikke kan passere avfall gjennom tarmen eller kolon. Fremgangsmåten innebærer å bringe enden av tykktarmen gjennom et innsnitt gjort i bukveggen, og å feste en spesiell tarmen renne til den. Enden av avløps stikker gjennom magen, og en kolostomi bag eller pose er koblet til det. Selv om de fleste kolostomi- Posene er forseglet i begge ender, kan lukt være en bekymring.

Luktkontroll

Den kolostomi posen er oftest kilden lukt. Kolostomi- Posene er nødvendig for trygg, steril samling av avføring. Luktkontroll begynner med å gjøre informerte valg av mat. The American Dietetic Association ernæring Care Manual (Se Resources-PDF-fil) anbefaler å velge mat som er lett å fordøye og uten tilsatt melk, smør eller fett. The Nutrition Care Manual har en liste over matvarer fra alle de store matvaregruppe, slik at du kan planlegge måltider som er lett på kolostomi og neppe å produsere overflødig gass eller lukt.

Legg rikelig med løselig fiber i kostholdet ditt. Det er viktig å spise løselig fiber i små mengder for å hindre mat blokkeringer. Løselig fiber holder krakk utgang jobbe effektivt. For lite fiber kan lage en stor mengde væske produksjonen som er ledsaget av en stygg lukt.

Hvis kolostomi- Posene er gjenbrukbare, ta vare å rense dem godt mellom hver bruk, og vurdere å legge posen deodorant. Bag deodoranter kommer i filteret, væske og tablettform og er plassert på bunnen av posen kolostomi. Rom deodorizers kan også være nyttig, spesielt i rommet der du tom, ren eller kast kolostomi- poser. Du bør alltid tømme posen før den er full for å unngå uønsket lekkasje rundt forseglingen.