Digidexo.com

Hva Mikroorganismer Fly & Crawl med insekter?

Hva Mikroorganismer Fly & Crawl med insekter?


Normalt deler vi vår boareal lykkes med en rekke insekter. Når mennesker kommer i kontakt med disse insekter, er det alltid den mulighet at en farlig mikroorganisme kan overføres til mennesker. Et svekket immunforsvar kan gjøre folk mer utsatt for disse smittsomme mikrober.

Flått

Sommeren er førsteklasses sesongen for flått. De finnes i skoger og i høyt gress eller ugress. Flått bære Lyme sykdom. Denne bakteriell infeksjon overføres til mennesker hvis hake er en bærer og bryter huden av offeret. Flått overlever på blod av dyr. De er funnet på hjort, rev, hunder og mennesker som kommer i kontakt med dem.

Mygg

Mygg er notoriske bærere av flere sykdommer. Malaria er den mest beryktede sykdommen båret av disse skapningene. Malaria er forårsaket av en type protozoer tilstede i bitt av mygg. Disse insektene er også ansvarlig for gul feber og West Nile-viruset.

Kakerlakker

Kakerlakker er en pest for menneske boliger. De er tiltrukket av mat kilder i hjemmene. Kakerlakker leter etter skjulte områder og spore gjennom fuktige og skitne omgivelser. Som de går, de plukke opp forfalt saken og bakterier. Dette overføres til matvarer, og ved inntak kan påvirke mennesker. Kakerlakker er kjent for å bære rundt 33 typer bakterier. Disse patogener kan føre til problemer fra mild diaré til alvorlige sykdommer.

Fluer

Fluer er trukket til avføring og råtnende kjøtt. Ved å komme i kontakt med dette materiale, fluer spredt bakterier og virus. Ved å komme i kontakt med husdyr, er fluer fryktet å overføre antibiotika-resistente bakterier. Husdyr er ofte matet store doser av antibiotika for å redusere sjansen for dyr som dør av sykdommen. Kontakt mellom fluer og disse dyrene har ført til en økt frykt for overføring av disse bakteriene til mennesker.