Digidexo.com

Hvordan takle tap og smerte

Hvordan takle tap og smerte


Å miste en kjær er traumatisk for noen. Selv etter at tiden har gått, kan et minne eller en dato utløse sorg. Selv om dette er normalt, må du takle tap og smerte på en sunn måte for å helbrede.

Hvordan takle tap og smerte

Tegn komforten fra det faktum at den smerte og følelse av tap vil avta i tid. Tillat deg selv å føle seg trist fra tid til annen; dette er normalt og en del av sorgprosessen.

Planlegg en distraksjon. Hvis du vet at et jubileum eller spesielle datoen kommer opp, og at det kan gjøre at du føler deg trist eller deprimert, planlegge en aktivitet med venner eller slektninger.

Stay koblet til støttegruppen. Dette kan være din religiøs menighet eller ledere, venner eller sosiale grupper. Hvis du foretrekker online støtte grupper, i stedet for eller i tillegg til støtteapparat, er GriefNet.org en hjelpeside vedlikeholdes av en psykolog.

Seek selskapet av de som elsker deg i stedet for å bo borte. Jo før du fortsetter med livet ditt og gå tilbake til din rutine, jo lettere vil det være å takle tap og fortsette helbredelsesprosessen.

Kontakt din fastlege hvis du merker at dine følelser påvirker arbeidet ditt, forsømmer du ditt utseende eller synes det er vanskelig å fungere. Dette er tegn på at du kan ha en depresjon eller posttraumatisk stresslidelse (PTSD).