Digidexo.com

Gastritt Tilstand og Symptomer

Gastritt Tilstand og Symptomer


Gastritt er en smertefull helsetilstand som involverer betennelse i mageslimhinnen. Som fôret bryter ned, syrer som brukes for fordøyelsen brenne veggene i magesekken. Ulike faktorer kan føre til gastritt, og symptomer kan også variere avhengig av arten og alvorlighetsgraden av din tilstand. Gastritt forårsaker stort ubehag og kan føre til flere farlige helseproblemer hvis ignorert. Kontakt lege dersom du opplever symptomer hyppig assosiert med gastritt.

Årsaker

Gastritt har flere forskjellige årsaker. Bakteriell infeksjon er en av de viktigste årsakene til denne tilstanden. Helicobacter pylori bakterie-infeksjoner er kjent for å bryte ned magens beskyttende belegg, som fører til smerte og indre skader. Parasittinfeksjon kan også forårsake gastritt. Visse piller, som aspirin og ibuprofen, kan også forårsake akutt gastritt. Problemer kan oppstå når en person tar store mengder av slike piller over en lengre tidsperiode. Stress er en annen skyldige, som fører til en økning i destruktiv magesyre. Overdreven alkoholbruk også skader mageslimhinnen, som fører til gastritt. Andre helsemessige forhold knyttet til utvikling av gastritt inkluderer HIV / AIDS og Chron sykdom.

Risiko

Gastritt viser noen alvorlig risiko, spesielt når venstre ubehandlet. Ifølge Mayo Clinic, en av farene ved gastritt er den økte risikoen for magekreft. Andre risikoer inkluderer utvikling av smertefulle magesår. Den gode nyheten er at mange tilfeller av gastritt er lett å behandle, og de fleste mennesker leges raskt.

Symptomer

Burning smerter i magen er tegn på gastritt. Mange ganger er slike smerter forårsaket av enkle dårlig etter å ha spist noe syrlig eller krydret. Ikke bry deg om dine symptomer er sjeldne. Imidlertid gjentakende brenning og syrefordøyelsesbesvær, samt overdreven oppblåsthet og gass, er indikatorer på gastritt. Andre symptomer er kvalme og oppkast.

Akutt gastritt

Akutt gastritt kommer plutselig og varer bare en kort stund. Det vises vanligvis i form av kvalme og brennende smerter i øvre del av magen. Denne form for gastritt er mindre alvorlig, og er vanligvis forårsaket av forbruk av problematiske matvarer og piller. For eksempel kan en person oppleve akutt gastritt etter å ha drukket tungt og spise krydret mat natten før.

Kronisk gastritt

Kronisk gastritt er en mer alvorlig tilstand. Følelser av ubehag gradvis øke over tid før en person føles murrende smerte og tap av appetitt nesten hver gang han spiser. Helicobacter pylori bakterien infeksjoner ofte føre til kronisk gastritt. Se etter blod i oppkast eller avføring, et tegn på intern mage blødning som følge av gastritt.