Digidexo.com

Kan Helvetesild være på begge sider av kroppen?

Helvetesild er en infeksjon mest sannsynlig å finne den eldre befolkningen. Det er forårsaket av vannkopper virus og kan infisere de som tidligere har vært berørt med vannkopper. Helvetesild er smertefullt og vanligvis angriper stammen av kroppen. Mens helvetesild i seg selv er ikke smittsomt, kan viruset overføres som vannkopper til noen som ikke har hatt sykdommen.

Hva er Helvetesild?

Helvetesild er en smertefull infeksjon forårsaket av et virus som angriper nerverøttene. Helvetesild vil angripe den venstre eller høyre side av kroppen og oftest vises som et utslett. Når smittet, vil de fleste får bedre og ikke få det igjen.

Årsaker

Årsaken til helvetesild er herpes zoster virus, som er vannkopper-virus. Hvis du noen gang har hatt vannkopper, kan du utvikle helvetesild. Ikke alle mennesker som har hatt vannkopper utvikle helvetesild. Etter å ha utviklet vannkopper, går viruset nervesystemet hvor det kan ligge i dvale i mange år. Da, av grunner som er ukjente, kan det vises på nytt i form av helvetesild. Det antas å være utløst av noe som stress, et svekket immunsystem eller når sykdom oppstår.

Utseende

Helvetesild kan begynne med influensalignende symptomer, generell achiness, hodepine eller følsomhet for lys. Det vises så som utslett, som er i et bånd eller en strimmel som oftest begynner i midten av ryggraden, og vikle seg rundt den ene siden av legemet mot brystet. Det ikke angripe begge sider av kroppen. Utslettet er smertefullt og klør. Det blir til blemmer som fylles med væske, pause og deretter danne en skorpe. Det kan være to til fire uker før blemmene forsvinne. Det er også mulighet for at blemmer kan føre skremmer.

Er jeg smittsom?

Selv om du ikke kan passere helvetesild videre til noen andre, kan du passere på herpes zoster virus (vannkopper) til noen som aldri har hatt det Unngå direkte kontakt med høy-risiko individer, for eksempel gravide kvinner, barn og de med svekket immunforsvar , mens siver blemmer er tydelig. Du er smittsom før blemmer har scabbed over.

Forebygging

Du kan ta et skritt for å hindre helvetesild hvis du er en eldre voksen, 60 pluss, som har hatt vannkopper, og er i fare for å utvikle infeksjon. Det er en vaksine som kan bli gitt av en lege for å eliminere eller redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen. Ta kontakt med din fastlege for å diskutere denne vaksinen.

Behandling

Hvis du tror du kan ha helvetesild, ta kontakt med helsepersonell. Hun kan foreskrive behandling som vil redusere smerte, hjelpe healing og hindre komplikasjoner. Pass på å ta medisiner som foreskrevet og holde sår rene. Jo tidligere behandlingen er begynt, jo bedre blir resultatet.