Digidexo.com

Om Hard hud på tommelen

Om Hard hud på tommelen


Mens hard hud på føttene er vanlige og generelt usett, er tommel calluses plassert i en mer fremtredende og merkbar posisjon. En callus på tommelen kan være en skjemmende forlegenhet eller bare en samtale forrett, men det er sjelden et medisinsk problem. Lær den fysiologiske mekanismen av callus formasjon for å forstå hvordan de skal forebygge og behandle tommel hard hud.

Hvordan Calluses Form

En callus er et område av tykt, herdet hud som kan dannes som en respons på gjentatt trykk eller friksjon. En Clavus, eller mais, er en type callus som spesifikt former på hårløse hudområder, slik som fingre og tær. Mange hard hud dannes som et resultat av gjentatte bevegelser som legger litt press på de samme områdene om og om igjen. Hard hud er ikke i seg selv smertefull, selv om en svært vanskelig callus kan forårsake smerter under press.

Årsaker til Thumb Calluses

Tommel calluses oppstå i personer med yrker, hobbyer eller vaner sette gjentatt press på en del av tommelen. Profesjonelle melkeren, som bruker et bestemt grep mange ganger om dagen for å melke kyr, ofte utvikle hard hud på ryggen av deres tommelen. Kroniske tommel-suckers utvikler ofte en tommel callus på det punktet der tennene i kontakt med huden. Cellister, gullsmeder, kirsebær Pitters og andre som gjør repeterende arbeid med hendene kan være utsatt for tommel hard hud.

Hindre Calluses

Hard hud dannes for å beskytte huden. For enkelte individer, for eksempel gitarister, finger calluses er ønskelig, som de lindre ubehag forbundet med å spille. Andre kan føle at calluses er irriterende eller skjemmende og ønsker å hindre deres dannelse. Den enkleste måten å unngå hard hud er å unngå gjentatt press på ett enkelt sted. Endre grep eller varierende aktiviteter kan bremse callus formasjon, men denne løsningen er ikke alltid mulig for fagfolk som utvikler yrkes hard hud. Du kan bruke hansker for å unngå friksjon, eller feste pads som sprer trykket over et større område.

Behandling Alternativer

Når en callus eksisterer, er det vanskeligere å behandle eller fjerne problemet. Av og til kan calluses rive av, rive den myke omkringliggende huden og forårsaker smerte. For å unngå dette problemet, behandler hard hud ved å pusse den herdet område med en callus remover eller Emery bord. Dette vil fjerne lag av hard hud. Regelmessig bruke fuktighetskrem til området for å myke opp og behandle huden.