Digidexo.com

Vanlige fordøyelseskanal problemer

Fordøyelsesproblemer er problemer som kan ramme alle deler av fordøyelseskanalen og kan være mild eller ganske alvorlig. Fordøyelseskanalen i seg selv består av munnen, spiserøret, magen, små og store tarmen og anus. Ifølge Johns Hopkins Medicine, er det ca 70 millioner mennesker i USA med fordøyelsessykdommer.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom er egentlig kronisk halsbrann. I GERD esophageal sphincter, som er som en ventil mellom magesekken og spiserøret (spiserøret), åpnes ved upassende tidspunkter. Dette gjør at mat, væske eller magesyre å flytte opp fra magesekken til spiserøret, noe som fører til den brennende følelsen.

Laktoseintoleranse

Laktose intoleranse er en manglende evne av kroppen til sammenbrudd laktose, et sukker som finnes i meieriprodukter. De med laktoseintoleranse ikke produsere det spesifikke enzym, kalt laktase, som normalt bryter ned laktose. Alvorlighetsgraden av tilstanden er vanligvis diktert av hvor mye eller hvor lite laktose er fortært.

Dysphagis

Dysphagis er en tilstand der en person har problemer med å svelge. Den kan ha en rekke årsaker. Det kan være forårsaket av en innsnevring i spiserøret på grunn av GERD. Det kan være forårsaket av achalasia, som er en tilstand hvor musklene i spiserøret ikke trekke seg sammen. Det kan også være forårsaket av spiserør innsnevring, som er forlenget kontraksjon av esophageal muskler. I noen tilfeller vil kreftfaren resultere i dysphagis. Akalasi og esophageal striktur kan være fordøyelseskanal problemer uavhengig av dysphagis.

Kronisk pankreatitt

Kronisk pankreatitt er en tilstand preget av en betennelse i bukspyttkjertelen som skaper arrdannelse av orgelet. Denne betennelsen hemmer produksjonen av fordøyelsesenzymer. Når dette skjer, kan det inhiberer kroppens evne til å bryte ned i maten nyttige komponenter. Denne tilstanden kan også påvirke insulinproduksjonen.

Crohns sykdom / Ulcerøs kolitt

Både Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er inflammatoriske tilstander som påvirker tarmen. Crohns sykdom i hovedsak forårsaker betennelse i tynntarmen. Det kan forårsake skade på andre deler av fordøyelseskanalen, oftest tykktarmen. Ulcerøs kolitt forårsaker betennelse i tykktarmen. Det kan føre til enten forstoppelse eller diaré.

Divertikulitt

Diverticulosis er en tilstand der små poser, kalt diverticula, form i tykktarmen og deretter bule ut av svake områder i tarmveggen. I noen tilfeller kan de innvendige lommene bli betent eller infisert. Når en slik inflammasjon eller infeksjon oppstår det er referert til som divertikulitt.