Digidexo.com

Lavkaliumdiett Vs. Nedsatt Diet

En lav kalium kosthold og en renal kosthold er ikke nødvendigvis i odds --- en lav-kalium kosthold er bare en undergruppe av en renal kosthold generelt. Mens lavkaliumdiett kan stå alene som en nærings strategi for personer som lider av unormalt høye nivåer av kalium i kroppen, inneholder en renal kosthold ofte (blant annet) anbefalingen at dieter grensen kalium til mer fullstendig fjerne overflødig arbeidsmengde fra hans eller hennes nyrer.

Lavkaliumdiett

Etter en streng lav kalium diett er ganske enkel i forhold til å overholde en full-on renal kosthold. Ifølge informasjon lagt ut på Stronghealth.com, mens de fleste matvarer inneholder noen spormengder av kalium, det overordnede målet i en lav kalium kosthold er å i hovedsak unngå de matvarer som inneholder unormalt høye nivåer av stoffet. Siden mange frukter og grønnsaker inneholder kalium, er en god generell retningslinje for å begrense forbruket av frukt og grønnsaker til ikke mer enn fire porsjoner per dag (som er allerede mer enn folk flest bruker, så dette utgjør ingen reell "begrensning" til den gjennomsnittlige dieter ). Andre matvarer for å unngå som inneholder høye nivåer av kalium inkluderer: avokado, bananer, honningmelon, tangelos, aprikoser, appelsiner, kirsebær, sjokolade, nøtter, tomater og poteter.

Nedsatt Diet

Leger ofte foreskrive en renal kosthold for å hjelpe pasienter som lider av nedsatt nyrefunksjon. Ifølge opplysninger fra Seksjon for nefrologi ved Medical College of Wisconsin, en renal kosthold ikke bare omfatter de prinsipper espoused i lav-kalium kosthold, men også tar ting ett skritt videre med ytterligere begrensninger til protein, natrium og fosfor inntak. Bruker ikke mer enn 40 til 60 g protein per dag, men sørg for å komme i nærheten av dette taket, som kroppen krever proteiner for å bygge og reparere vev. Begrense forbruket av elementer som har ekstra natrium lagt til, som hermetiserte grønnsaker og bearbeidede matvarer. Til slutt, unngå matvarer som inneholder mye fosfor: cola, peanøttsmør, nøtter av alle slag, ost, iskrem, og øl.