Digidexo.com

10 tips for bedre hørsel

10 tips for bedre hørsel


Som vi alder, begynner vår evne til å høre å minke. Hørselstap på grunn av alder generelt er ikke medisinsk behandles eller reversible; Imidlertid kan en person ta visse forholdsregler for å opprettholde en sunn høring for så lenge som mulig. For en person som er interessert i å forbedre sin hørsel, flere advarsler og oppgaver er tilgjengelig.

Hold ørekanalen Free

Unngå å sette inn elementer, for eksempel dobbel-ended bomullspinner, i øregangen, da dette kan forårsake skade på det indre øret.

Regelmessige kontroller

Regelmessige helse helsen med en familie lege bør også inkludere ørene. En lege sjekker en persons ører for tegn på skade eller hørselsproblemer.

Senke volumet

Skru ned volumet på TV til lav, før det tar fokus for å høre lyden. Denne øvelsen tvinger hjernen til å jobbe hardere for å høre og gradvis lærer hjernen konsentrert hørsel.

Snakke rolig

Snakk med andre på en rolig måte. Denne øvelsen tvinger hjernen til å plukke ut klangvariasjonene i stemmen, i stedet for å fokusere på å høre høyere volum lyder.

Være Silent

Tilbringe tid i stillhet tillater hjernen å plukke opp alle de små lyder en person normalt ikke ville høre med bakgrunnsstøy som musikk eller TV. Dette gjør også ørene å tilpasse seg ulike volumer i ulike miljøer.

Beskytt ørene

Bruk beskyttelse i form av øreklokker eller ørepropper når du er i miljøer med volum på mer enn 85 desibel. Også bruke beskyttelse når du bruker høye verktøy som snøfresere, gressklippere og elektroverktøy.

Hvile ørene

Etter eksponering for ekstremt støyende miljøer som konserter, gi ørene en pause ved å unngå ekstra høye lyder og utnytte ørepropper eller øreklokker.

Vær oppmerksom

Hold deg oppmerksom på tegn og symptomer på hørselstap. Symptomer på hørselstap omfatter stadig ber folk om å gjenta seg selv, konsekvent å skru opp volumet på en radio eller fjernsyn og irritabilitet under og etter lange samtaler.

Gå til en lege

Oppsøk lege umiddelbart etter å ha opplevd noen tegn og symptomer på hørselstap. Ubehandlet hørselstap kan føre til frustrasjon, problemer og sosial tilbaketrekning. Ubehandlet hørselstap kan også være farlig i visse situasjoner.

Begrense eksponeringen

Når en person opplever lyder som er for høyt for en lang periode, kan permanent skade på ørene og hørselsskader. Begrense all eksponering for høye lyder.