Digidexo.com

Diagnostisering av livmorhals radiculopathy

En cervical radikulopati kan skje på grunn av en skade, aldring eller fra en vekst. En lege kan ofte gjøre en diagnose fra undersøke pasienten og ser på pasientens historie og nåværende smertenivå, men vil trenge ytterligere diagnostiske tester for å bekrefte en radiculopathy og for å finne den beste behandling.

Hva er en radiculopathy?

En radiculopathy er forårsaket av press på nerverøtter i ryggraden. Dette kan være forårsaket av degenerative endringer på grunn av aldring, en ulykke som forårsaker skade, eller en svulst.

Symptomer

Symptomer på en cervical radikulopati kan være smerter, nummenhet og muskelspasmer i nakken. Ofte smerte eller nummenhet stråler til skuldre, armer eller hender.

Undersøkelse

En lege vil spørre om symptomene dine og deretter gjøre en fysisk eksamen. Smerte ved berøring av nakke, skulder eller rundt øvre ryggraden området sammen med følelser av nummenhet stråler nedover armene kan kreve ytterligere testing for å fastslå en radiculopathy.

Røntgen

En X-ray kan gjøres for å vise degenerative forandringer som skyldes kroppens normale aldringsprosessen.

CT Scan

En CT scan eller CT scan gir bedre visualisering av ryggraden enn en X-ray. Herniations og ryggmargskompresjon er mer definert.

MR

En MR er den beste testen for å vise bløtvev visualisering, fordi det kan oppspore leddbånd og skive avbrudd bedre enn en X-ray eller CT scan. En lege vil bestille denne testen når historien til pasienten, bestemmer undersøkelse og smertenivå at det er nødvendig.