Digidexo.com

Cell Wall & Water

Cell Wall & Water


Det cellevegg er den ytre barriere av planter og sopp. Denne veggen er ikke å forveksles med cellemembranen, som nesten alle dyre-og planteceller inneholder. Den cellemembran har både strukturelle og funksjonelle egenskaper. Det cellevegg er strukturelt, ved at den gir et ekstra beskyttelseslag.

Osmose

Osmose er kjent som bevegelse av vann over en membran. Når vannet beveger seg inn i en celle, kan det revne. Det cellevegg-slutter dette skjer på grunn av sin stivhet.

Fasthet og Shape

Selv når en plante tar opp en stor mengde vann for lagring, bidrar til celleveggen planteceller til å forbli fast og beholder sin form.

Permeabilitet

Det cellevegg er gjennomtrengelig for vann, så vel som gasser. Veggen er i stand til å holde opp til 50 prosent av sin kapasitet.

Gulrøtter og epler

Når du bite i grønnsaker og frukt som gulrøtter og epler, knase de - og celleveggen er ansvarlig for det. Det cellevegg består, hovedsakelig, av cellulose, som er en ufordøyelig materiale. Cellulosen i celleveggen gir knase. Disse plantene holder vann, så når du bite i dem, er frigjort vannet.

Struktur

Det cellevegg-holder cellen strukturelt lyd. I hovedsak celleveggen bend, men ikke knekke.