Digidexo.com

Staphylococcus Aureus hud infeksjon

Stafylokokker bakterier er ofte funnet lever på huden og i nesa av mennesker, ofte forårsaker ingen negativ effekt. Mange forskjellige stammer av bakterien eksisterer, men Staphylococcus aureus --- også kjent som staph --- er en vanligvis ansvarlig for å forårsake infeksjon. Hudinfeksjoner er de vanligste, selv om staph bakterier kan infisere andre organer også.

Betydning

Nesten alle har en stamme av staph bakterier som lever på huden eller i kroppen akkurat nå. Mesteparten av tiden, dette fører ingen problemer, som immunsystemet holder bakteriene i sjakk. Bakteriene er en hardfør rase og kan spres enten fra person til person eller via forurenset putevar eller håndklær. Staph bakterier kan overleve ekstreme temperaturer, høye nivåer av salt og selv matlaging.

Infeksjoner

De vanligste hudinfeksjoner forårsaket av staph bakterier er byller og abscesser. Byller oppstår når en hårsekken blir infisert med staph bakterier, og blir ofte rød og øm. En abscess oppstår når et hulrom fylles med puss, noe som kan resultere fra en stor byll eller annen skade. En smittsom og smertefulle utslett som kalles impetigo kan også utvikle seg fra staph bakterier, og har store blemmer som oser og skorpe over.

Diagnose

Mange hudinfeksjoner og forholdene ser svært like ut, så legen vil mest sannsynlig bestille en test for å fastslå den eksakte årsaken til infeksjonen. En prøve eller vattpinne av det infiserte området kan bli testet for tilstedeværelse av staph bakterier. En blodprøve kan også anvendes for å bestemme kilden for infeksjon.

Behandling

Noen varianter av staph bakterier er blitt resistent mot visse antibiotika, så det er viktig å identifisere de spesifikke bakterier som forårsaker infeksjonen å sikre riktig behandling. For noen infeksjoner, vil en enkel runde med antibiotika klare ting opp, mens for andre, en sterkere antibiotika --- eller en rekke av dem --- kan hjelpe.

Forebygging / løsning

Den beste måten å unngå å utvikle eventuelle infeksjoner fra staph bakterier er å observere riktig hygieneprosedyrer, for eksempel vanlig håndvask. Hold noen sår dekket med rene, tørre bandasjer før de leges. Ikke del personlige gjenstander, for eksempel barberhøvler eller håndklær; også, vaske håndklær og sengetøy i varmt vann med vaskemiddel og blekemiddel.