Digidexo.com

Infiserte mandlene Symptomer

I de fleste tilfeller en mandel infeksjon eller betennelse i mandlene, går bort av seg selv i løpet av få dager, og behandling fokuserer ofte på å gjøre den lidende føler seg bedre. I tilfeller der infeksjoner er hyppige eller vedvarende, kan en medisinsk faglig foreslå en mandlene.

Sore Throat

Denne tilstanden kan være mild eller alvorlig avhengig av den enkelte nivå av infeksjon. Vedvarende sår hals, spesielt når ledsaget av feber, warrants omsorg fra en lege.

Fever

En temperatur på 101 grader eller høyere tilhørende en eller flere av de andre symptomer er vanligvis en god indikasjon på infeksjon. En forhøyet temperatur sammen med en vedvarende sår hals kan være et resultat av en mandel-infeksjon.

Svelgeproblemer

En infeksjon kan føre til at mandlene blir betent og hovne opp, noe som ofte resulterer i problemer med å svelge. Alvorlige tilfeller kan føre til problemer med å snakke og puste.

Generelle Smerter og plager

Hodepine, magesmerter og øreverk kan også oppstå som følge av infiserte mandlene; disse symptomene, ledsaget av feber og / eller sår hals, kan kreve medisinsk behandling.

Diagnose og behandling

En medisinsk faglig tar en vattpinne av det berørte området for å stille en diagnose. Avhengig av alvorligheten av tilstanden, kan behandling består av over-the-counter rettsmidler, antibiotika eller mandlene (fjerning av de infiserte mandlene).