Digidexo.com

En handleliste jeg kan spise sunt som

Å vite hva du skal kjøpe fra dagligvare kan gjøre en stor forskjell til å spise sunt. Holde enkle, friske matvarer på hånden gjør jobben med å forberede sunne måltider et blunk. Viktigste mat elementer inkluderer frisk frukt og grønnsaker, hele korn - inkludert brød, knekkebrød og frokostblandinger, samt lav-fett kjøtt som kylling og fisk. Til slutt er det viktig å ha lav-fett meieriprodukter å runde ut ditt daglige behov som anbefalt av USDA.

Frukt og grønnsaker

Frisk frukt er en god matbit eller en sunn tillegg til frokost. Hvis mat på farten er viktig, så prøv druer eller jordbær. Begge kan bli snappet opp i et travelt og konsumert uten søl eller avfall.

Friske grønnsaker forsyningsvitaminer og næringsstoffer, som hjelper drivstoff kroppen. Opt for mørkegrønne grønnsaker så ofte som mulig. De mørkegrønne grønnsaker har lagt fiber og holde deg følelsen fyldigere lenger. Noen mørkegrønne grønnsaker er grønnkål, sennep greener, grønne grønnsaker, spinat, brokkoli, og romanosalat.

Varierende grønnsaks utvalget er også viktig. Rotere i oransje grønnsaker som gulrøtter minst en gang i uken. Rå grønnsaker gjør en god matbit også.
Så i den ferske produsere midtgangen, legg til:

Spinat

Kale eller andre løvrike grønn

Gulrøtter

Romanosalat (eller salat)

Druer

Jordbær

Enhver annen frisk frukt eller veggie som ser bra ut eller streiker din fancy.

Korn

Velge grove kornprodukter vil hjelpe i fordøyelsen samt gi kroppen din med nok drivstoff til å gjøre det gjennom dagen. Hele korn som hele hvete og havre, kan finnes i de fleste brød, frokostblandinger og kjeks.
Unngå hvitt eller bearbeidet bakevarer. Prøv å erstatte brun ris for hvit ris også.

Fra korn legge til i listen:

Helkornbrød (hel hvete eller 7 korn)

Fullkorn kjeks

Fullkorn frokostblanding (som Raisin Bran, All Bran, eller havregryn)

Brun ris

Dairy

Kalsium er et viktig næringsstoff for kroppen. Melkeprodukter er høy i kalsium. Vær forsiktig skjønt, og velg kun lav-fett utvalg av melkeprodukter slik som lav-fett, eller 2 prosent melk-fett ost, fettfattig yoghurt og skummet melk.

Å ha en yoghurt til frokost eller en snack (med ekstra granola eller frukt) er en fin måte å komme i ditt daglige behov av melk. En annen god matbit eller rask lunsj ville være å kombinere dine fullkorn kjeks med noen fettfattig ost.

For din meieri midtgangen:

Skummet melk

2 prosent (eller lavere fett) ost

Lav-fett yoghurt

Kjøtt, fisk og protein

Proteiner finnes i kjøtt (inkludert fisk), bønner og nøtter. Velg magre kjøtt som kylling eller kalkun. Legge fisk minst en gang i uken til kosthold bidrar til å holde kolesterolet i sjakk og kan hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt.
Prøv å erstatte kjøtt med bønner. Bønner er en flott måte å få de nødvendige protein i for dagen uten splurging på kalorier på kjøtt.

Nøtter, for eksempel mandler og cashewnøtter, gjør en god matbit eller tillegg til noen salat eller et måltid.
Egg også gi et sunt alternativ til høy fett kjøtt.

Shopping for proteiner, legg til:

Egg

Fisk (noe slag, men villfanget gir bedre helse fordeler)

Skinnfri, hvitt kjøtt kylling eller kalkun

Bønner (for eksempel sort, nyre eller marineblå)

Nøtter