Digidexo.com

Om betydningen av Hep A & B Vaksinasjoner

Om betydningen av Hep A & B Vaksinasjoner


Selv sjelden dødelig, kan hepatitt være en ødeleggende sykdom. Mens høyeste hygieniske rutiner og forholdsregler vil hjelpe deg å unngå å pådra enten Hep A eller B, vaksinasjoner er trygge og svært effektive.

Definisjon

Hepatitt er betennelse i leveren. Leveren funksjon er å filtrere blodet, produserer viktige proteiner, lagre sukker og vitaminer inntil nødvendig og aktiverer nødvendige kjemiske reaksjoner.

Sykdoms Komplikasjoner

Når påvirket av betennelse eller infeksjon forårsaket av hepatitt, er leverens funksjon kompromittert og kan føre til tap av matlyst, kvalme, feber, svakhet og gulsott. Mens de fleste blir helt fra hepatitt, kronisk stammer av sykdommen vare hele livet til pasienten.

Vaksinasjoner

Hepatitt A-vaksiner er gitt i to doser, og administreres en gang, gir beskyttelse i minst 20 år. Vaksinen for hepatitt B er gitt i tre doser med to måneders mellomrom. Det er anslått til å være 95 prosent effektive.

Hepatitt A Anbefalinger

Hepatitt A vaksinasjoner anbefales for reisende til underutviklede områder eller områder hvor hepatitt A er felles; homofile menn; ulovlige narkotikabrukere; og pasienter med clotting lidelser.

Hepatitt B Anbefalinger

Hepatitt B-vaksinasjon anbefales til spedbarn; de som er yrkesmessig eksponert for blod og blodprodukter; pasienter som får hemodialyse; blødere; homofile menn eller de med nylig diagnostisert seksuelt overførbare sykdommer; og reisende som tilbringer seks måneder eller mer i områder med høy forekomst av hepatitt B.