Digidexo.com

Hvordan virker røyking forårsake fødselsskader?

Alt som en gravid kvinne får i seg inn i kroppen hennes reiser til babyen ved hjelp av blodet. Når en gravid kvinne røyker, hennes kropp og lunger absorbere nesten 2500 forskjellige kjemikalier i sigarett tobakk. De samme kjemikaliene tas opp i morens blod stream og reise til barnet via navlestrengen.

Røyking kan føre til at barnet å bli født med luftveisproblemer fordi disse kjemikaliene komme inn i barnets blodstrømmen og lungene. Den rammer er mye som lungeproblemer som røyking fører til den faktiske røyker, bare de reagerer mye verre og raskere i et spedbarn små lunger.

Kjemikaliene kan føre til lav fødselsvekt fordi babyen er ute av sårt tiltrengt oksygen i blodet til å vokse sunt. Den langsomme vekstperioden og liten fødselsvekt kan føre til at babyen har mange problemer etter at han er født. Fysiske og / eller lærevansker er mulig.

Barnet kan utsettes for nikotin abstinenssymptomer kort tid etter fødselen. Hun vil oppleve det samme irritabilitet og stress som voksne røykere tåle når de prøver å slutte å røyke. Barnet vil gråte uten noen åpenbar grunn, og kan nekte å amme på grunn av hennes irritabilitet. Nekter å spise kan føre til underernæring, noe som vil ytterligere øke barns helseproblemer.

Babyer som har vært utsatt for sigarettrøyk og kjemikalier i mors liv kan ha sterkt svekket lungene og kan være utsatt for luftveisinfeksjoner, astma og bronkial problemer.

Alvorlighetsgraden av fødselsskader avhenger av antall sigaretter mor røyker og varigheten. Røyking i første trimester løper en stor risiko for at barnet blir født med medfødte hjertefeil og mulig mental retardasjon.

Babyen kan virke normale og sunne ved fødselen, og mor kan fortsette å røyke. Dette vil føre til ytterligere skade på spedbarnets ømfintlige lunger som han inhalerer passiv røyking. Underutviklet lungene kan ikke være i stand til å håndtere stress av røyk og kjemikalier og barnet kunne gå inn respirasjonsstans.

For å hindre røykerelaterte helseproblemer hos babyer, kvinner bør slutte å røyke måneder før de blir gravide, og bør ikke tillate røyking rundt enten seg selv under svangerskapet eller barnet etter at han er født.