Digidexo.com

Diagnose og behandlinger for Allergi hos spedbarn

Diagnostisering og behandling av allergi hos spedbarn kan være utfordrende siden det kan vanskelig å fastslå hva som forårsaker allergi symptomer. Noen tester er tilgjengelige for å bidra til å diagnostisere spedbarn allergier. Behandling av allergi hos spedbarn vanligvis innebærer å fjerne allergener fra barnets miljø.

Typer

Spedbarn er oftest enten påvirket av nasal allergi eller matallergier.

Symptomer

Symptomer på nasal allergi kan omfatte vedvarende forkjølelsesliknende symptomer, nysing og rennende eller kløende øyne. Symptomer på matallergi kan omfatte elveblest, oppkast og diaré. Alvorlige reaksjoner som pustevansker og hevelse i ansiktet krever akutt medisinsk behandling.

Diagnose

Allergier bør først diskuteres med en barnelege. Om nødvendig kan en henvisning gjøres til en allergi spesialist. En blod allergi antistofftest kan utføres for å fastslå om barnet opplever allergier. En hudtest kan utføres for å fastslå hvilke stoffer som utløser allergiske reaksjoner.

Behandling

Behandling av nasal allergi kan omfatte fjerning av allergi utløser fra miljøet og antihistamin medisiner foreskrevet av lege. Matallergier er behandlet ved å unngå allergener helt.

Misforståelse

Allergier kanskje ikke vise fram til et spedbarn blir utsatt for et allergen over en tidsperiode. Noen allergier kan ikke bli merkbar før et barn er noen få år gammel. Dessuten kan barna vokse allergi over tid.