Digidexo.com

Om Basal Metabolic Rate

Basal metabolic rate (BMR) er antall kalorier forbrent under resten forbrukes bare fra å opprettholde grunnleggende biologiske funksjoner som respirasjon, sirkulasjon av blodet samt kalorier brent av organer som lever, nyrer og hjerte. Nøyaktig BMR er målt etter 12 timers faste. Visse forhold påvirker metabolismen som forkjølelse, stress og lean body mass.

Betydning

Forståelse BMR kan hjelpe til med vekttap og vektøkning. I tider med kosttilskudd restriksjoner under hva som kreves ofte resulterer i å redusere BMR, som fører til vektøkning. Når kosten, spiser nok kalorier for å opprettholde BMR og nok ekstra kalorier for å forsyne kroppen med nok drivstoff til funksjon avhengig av aktivitetsnivå for å unngå å redusere BMR.

Kalkulator

Discovery Health har en online kalkulator for å gi en grov BMR estimat. Denne kalkulator gir et estimat av basen antall kalorier som må forbrukes per dag for å opprettholde basiskroppsfunksjoner. En høyere eller lavere andel av muskelmassen øker eller minsker BMR henholdsvis og bør tas i betraktning når du bruker denne online kalkulator.

Organ som regulerer BMR

Orgelet ansvarlig for regulering av stoffskiftet er hypothalamus. Dette organ er plassert over hjernestammen og kontrollerer autonome responser basert på visuell, olfactory, stress og andre stimuli.

Betraktninger

Økende lean body mass, eller muskel størrelse og tone, øke BMR slik at flere kalorier blir brent under hvile. Dette er en viktig faktor i ethvert vekttap. Det finnes imidlertid ingen formler opprettet for å beregne den økte BMR i sammenheng med økt muskelmasse.

Misforståelse

Kardiovaskulær trening, som for eksempel aerobic, ikke øker BMR. Aerob trening er en viktig del av noe vekttap program for de kortsiktige kalorier forbrent samt styrke det kardiovaskulære systemet.