Digidexo.com

Årsaker til Kvinnelige Hårtap

Årsaker til Kvinnelige Hårtap


Håravfall over aldre har vært antatt å være en mannlig eneste problemet, men ifølge American hårtap Association, 40 prosent av hårtap som lider i USA er kvinner. Denne tilstanden kan være pinlig og frustrerende å si det mildt. Mange årsaker til hårtap er midlertidig så det er håp i regenererende vekst. Nøkkelen til effektiv behandling er å finne ut nøyaktig hva som forårsaker hårtap i første omgang.

PCOS

Kvinner med polycystisk ovariesyndrom har en unormal mengde mannlig hormon (androgener). Dette hormonell ubalanse kan føre til en tilstand som kalles androgen alopeci (mannlig mønster hårtap). Ifølge Dr. Walter Futterweit, MD, av Obgyn.net, 40 til 70 prosent av kvinner med PCOS rapport denne typen hårtap. En rekke av disse kvinnene begynner å vise tegn på androgen alopeci i tenårene. Håravfall assosiert med PCOS kan også komme av anemi forårsaket av uregelmessig tunge perioder. Behandlinger som eksisterer for denne formen for alopecia som p-piller og monoxidil konsentrere seg mer om å bremse ned hårtap prosessen, og mindre på å reversere den faktiske tilstanden.

Postpartum alopecia

Den vanligste formen for hårtap som rammer kvinner etter graviditet kalles postpartum alopecia. I denne tilstanden, er håret tvunget inn i en hvile stadium, noe som fører til at håret gjenfødelse rate å bremse ned. Forsker er ikke helt sikker på hva som forårsaker det, men ifølge Americanpregnancy.org påvirker det 40 prosent til 50 prosent av kvinner, en til fem måneder etter fødselen. Denne tilstanden er noen ganger referert til som telogen effluvium.

Menopause

En ubalanse mellom østrogen og testosteron kan føre til hårtap i en akselererende hastighet i pre-menopausal og menopausal kvinner. Med overgangsalderen, er østrogen reserver oppbrukt og ubalanse som fortsatt fører hår i visse områder i hodebunnen å tynne. Disse områdene er følsomme for mannlige hormoner og resultat i mannlig mønster Hårtap. Dette ligner på hårtap opplevd hos kvinner med PCOS.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er en tilstand forårsaket av håret blir dratt for hardt fra hodebunnen. Denne typen alopecia er mest vanlig blant afrikansk-amerikanske menn og kvinner som bærer tett flettet frisyrer. Traction Alopecia er håravfall forårsaket av stramme frisyrer, skade hårsekkene og trekke håret ut med røttene fra hodebunnen. Fordi dette er ikke hårets naturlige syklus av Shedding og re-vekst, begynner håret å tynne og faller ut. Det er ingen behandling for å reversere sent stadium trekkraft alopesi, men det er behandling for å korrigere det med bruk av hår transplantat og transplantasjoner.

Telogen effluvium

Telogen effluvium (TE) er den nest vanligste årsaken til hårtap. Over 80 til 90 prosent av våre hår når som helst er i aktive vekstfasen. De resterende 10 til 20 prosent er i en hvilestadium som kalles telogen. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, er det lite forskning for å fastslå den eksakte årsaken til telogen effluvium, men forskere har samlet at en vanlig trigger i de fleste tilfeller er miljømessige stressfaktorer. Kvinner med TE merke til at håret røyter mye mer enn vanlig, noe som gir håret en tynning utseende. Hårvekst generelt gjenvinner på egen hånd med fjerning av stressor. Ved at belastningen ikke kan identifiseres det vanligvis behandlet med minoxidil (Rogaine).