Digidexo.com

Hvordan bygge selvtillit hos kvinner

Hvordan bygge selvtillit hos kvinner


Selvtillit er en personlig tro på din evne til å oppnå mål og målsettinger. Dette er en intern følelse som kan opprettes og bygges bare du og ingen andre. Eksterne kilder kan gi deg kompetanse til å bidra til å bygge selvtillit. Til syvende og sist, må du ta disse ferdighetene og bruke dem til livet ditt.

Bruksanvisning

•  Være ansvarlig for deg selv. Dette betyr realisere du har makt til å gjennomføre endring i livet ditt. Ingen andre kan endre din selvtillit eller de tingene som skjer i livet ditt, men du.

Ta vare på din personlige utseende. Din personlige utseende er et ytre refleksjon av hva du kan føle inni. Begynne å bygge din selvtillit ved å kle pent, opprettholde god holdning og trener.

Lag en handlingsplan. En handlingsplan er en liste over tiltak for å ta for å endre et bestemt område i livet ditt. For eksempel, hvis du ønsker å begynne å trene, skrive ned din plan på hvordan du skal gjøre det. Den første dagen kan du ta en 20-minutters gange; den andre dagen kan du ta en 25-minutters spasertur. Fortsette med disse trinnene til du har nådd et mål (for eksempel kjører en 5K). Fortsett med hvert trinn, og selvtilliten vil øke etter hvert som du innser at du gjør endringer.

Endre din oppførsel. Selv om du ikke føler deg trygg, opptrer som om du er. Jo mer du opptrer som om du er sikker, jo mer trygg du vil føle. For eksempel, ikke henge slapt når du går. Hold hodet høyt, skuldrene tilbake. Denne holdning alene gjør at du ser selvsikker.

Etablere et forhold med en mentor. Finn noen som er trygg i hennes oppførsel og kan dele litt innsikt i de ferdighetene hun bruker for å bygge og vedlikeholde hennes selvtillit. Dette kan være en kvinnelig overlegen på jobben din eller en annen mor du beundre på ditt barns skole. Finn noen du er komfortabel med å snakke med og løse dine bekymringer med henne.

Vis en positiv holdning. Å være positiv inkluderer utfyller andre, noe som ofte fører til å bli likt av andre. I prosessen din selvtillit vil vokse fordi du har en positiv holdning om deg selv og positive tilbakemeldinger fra andre.