Digidexo.com

Er Tea Tree Oil Effektiv på tånegl sopp?

En tånegl sopp, onychomycosis, kan være ubehagelig å se på, så vel som smertefullt. Ifølge Mayo Clinic, kan soppen bli forårsaket av gjær, mugg eller sopp en type som kalles dermatofytter. Soppen finner veien under neglen, ofte gjennom en sprekk i neglen eller huden rundt neglen sengen. Medisinsk behandling for nail sopp kan omfatte medisiner som kan ta opp til et år å jobbe, eller til kirurgi. Hvis du ønsker en mildere, mer naturlig behandling, prøve tea tree olje.

Hva er Tea Tree Oil?

Tea tree olje er fra et tre som kalles melaleuca alternifolia som er innfødt til Austrailia. Oljen blir produsert fra damp-destillering av bladene på te treet. Ifølge en rapport fra American Cancer Society, har tea tree olje blitt brukt i årevis for å behandle mange hudsykdommer. Vitenskapelige bevis støtter nå tea tree olje som et effektivt middel for mange plager, blant annet spiker sopp. 2003-utgaven av Journal of Applied Microbiology inneholder en studie som viser alle de kjemiske komponentene i tea tree olje er effektive i behandling av flere forskjellige typer sopp, og i august 2002 om nummer av Journal of Antimicrobial Kjemoterapi spesifikt navn dermatofytter å være mottakelige til tea tree olje behandling.

Hvordan du bruker det

Tea tree olje er veldig sterk, og kan være et irritasjonsmoment for noen mennesker. Det er svært sjelden anvendes i full styrke på hudsykdommer, men det kan påføres i full styrke til tånegl sopp. For å søke, vask og rengjør den infiserte tånegl. Buff neglen og trimme den ned. Tørk den grundig. Når tørr, hell noen dråper 100 prosent tea tree olje på berørte spiker. Ved hjelp av en steril bomullspinne, pass på at oljen er brukt så langt under neglen, og i kantene av neglen, som du kan muligens få det. Den eneste måten at du effektivt kan behandle soppen er å sørge for at det kommer i kontakt med oljen. Gni oljen dypt inn i neglen, men vær forsiktig med å ikke sette full styrke olje på huden rundt. Bruke en bandasje til tea tree olje-dekket spiker vil bidra til å holde spikeren ren, samt hjelpe oljen opphold på tå. Påfør oljen en gang om morgenen og en gang om natten.

Advarsel

Hvis du opplever noen smerter eller rødhet ved anvendelse av tea tree olje, bytte til en løsning av halve olivenolje og halv tea tree olje. Hvis rødhet vedvarer ved senere søknader, kan det hende du har en allergi mot olje- og må avslutte bruken.