Digidexo.com

Hvordan behandle mononukleose

Hvordan behandle mononukleose


Mononukleose er en smittsom virussykdom forårsaket av Epstein-Barr-virus og i sjeldne tilfeller, av cytomegalovirus (CMV). Det finnes ingen kur for det, og det vanligvis klarner opp på sin på uten å forårsake noen komplikasjoner.

Hvordan behandle mononukleose

Rest. Det er trolig den viktigste du kan gjøre. Ikke kjempe mot trangen til å sove.

Hold deg i sengen i den akutte fasen av sykdommen hvis du føler deg veldig syk og trett. Kroppen din er å fortelle deg hva den trenger for å helbrede.

Drikk rikelig med væske for å holde fra å bli dehydrert. Drikk vann eller fersk juice.

Gurgle med varmt saltvann hvis du har en sår hals. Suge på halspastiller, hard godteri eller popsicles.

Spis myke, nonspicy matvarer hvis halsen er sår.

Opprettholde god ernæring. Det er viktig å øke immunsystem. Spise flere små måltider om dagen. Det er lettere på fordøyelsessystemet og kan bli bedre tolerert mens du er syk.

Unngå junk food. Det presser immunsystemet ditt.

Bruk urter astagalus og solhatt. De er tilgjengelige som te, i kapsler eller som et skjær. De øke immunforsvar.

9. Ta løvetann og melk tistel urter for å beskytte leveren, som er noen ganger påvirket av kyssesyke. De er tilgjengelig som et skjær, te eller kapsler.

Ta en høypotent multivitamin.

Ta vitamin C med bioflavonoider, 5,000mg daglig, fordelt på flere doser for å styrke immunforsvaret.

Bruk Vitamin E, 400-800 IE per dag. Det er nødvendig for immunsystemet fungerer.

Bruk Vitamin A, 50 000 IE per dag i 2 uker bare, og deretter sakte redusere ned til 10 000 IE. Det er viktig for immunsystemet fungerer.

Ta en feber redusering, for eksempel ibuprofen, aspirin eller acetominofen å avlaste feber og smerter / smerter. Ikke gi aspirin til barn under 18 år på grunn av sin tilknytning til Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig sykdom.

Hint

  • Antibiotika er ineffektive mot mononukleose, fordi det er forårsaket av et virus. De er foreskrevet bare hvis det er en sekundær bakterieinfeksjon, så som øre-infeksjon eller streptokokker.
  • Mononukleose er ofte forveksles med influensa fordi symptomene er like. En blodprøve er nødvendig for å bekrefte tilstedeværelse av kyssesyken. De akutte symptomene varer mellom to og fire uker, men tretthet kan fortsette i flere uker eller måneder.
  • De fleste tilfeller løse uten komplikasjoner, men kyssesyke kan føre til problemer med milten og leveren.
  • Hvis du får plutselige skarpe smerter i venstre øvre del av magen, puster og / eller svelge blir stadig vanskeligere, eller hvis du pigge feber over 103 F, kontakt legen din umiddelbart.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.