Digidexo.com

Fuktig varme autoklavoverganger Forholdsregler

Fuktig varme autoklavoverganger Forholdsregler


Fuktig varme, eller damp varme, er den mest effektive metoden for sterilisering, eller eliminere mikroorganismer. En autoklav bruker fuktig varme i en sylinder å sterilisere medisinske instrumenter. Autoklaven ble også brukt for å sterilisere det biologiske avfallet før den kastes; nivået av damp som produseres i autoklaven forårsaker koagulering av proteinmaterialer og resulterer i irreversibel skade på cellene.

Slik fungerer det

For at en fuktig-varme autoklav for å sterilisere skikkelig, må temperaturen inne i sylinderen være 121 grader eller høyere. Den tid som kreves for å riktig sterilisere et instrument er minst 30 minutter. Den totale tiden som trengs avhenger av elementer som blir sterilisert og er nådd når alle instrumenter i sylinderen har nådd riktig temperatur og damp har kontaktet alle instrumenter. Når steriliseringsprosessen er fullført, indikatorer på autoklaven endre farge. Damp fra autoklaven syrer papir, stoff og papir.

Ved hjelp av papirposer

Dampgjennomtrengelige papirposer brukes inne autoklaven å vedlegge gjenbrukbare elementer. Før damping, er posene brettet og teipet lukket. Etter sterilisering, elementer forbli i posene til deres neste bruk.

Ved hjelp av Biohazard Vesker

Plast biohazard poser brukes til å sterilisere biologisk avfall før den kastes. Risikoavfallssekker, plasseres i kokekar av rustfritt stål for å beholde drenering av væske. Siden risikoavfallsposer ikke er dampgjennomtrengelige, må de bli liggende delvis åpen for å tillate dampen å trenge inn i posene. Vann er noen ganger plassert inne i posen for å øke damp; imidlertid vann ikke tilsettes hvis det er en mulighet for biologisk skadelige materialer spruting utsiden av posen.

Sterilisering Uten Vesker

Noen ganger er gjenbrukbare instrumenter blir sterilisert i autoklav uten pose. Når dette skjer, må eventuelle rørformede eller koniske instrumenter kobles med vatt for å holde det indre av instrument steril etter prosessen. Trådkurver brukes for små instrumenter. Alle lokkene er løsnet for å forhindre eksplosjon.

Forholdsregler

Hvis dampen ikke når alle elementene i autoklaven, vil steriliseringsprosessen være ufullstendig. Personell må være nøye med å fylle autoklaven bare med anbefalt antall instrumenter slik at fuktig varme gjennomsyrer hele sylinderen. Når du bruker autoklaven, bære en frakk, vernebriller og hansker som motstår varme. Autoklaven må åpnes langsomt etter dampsyklusen for å unngå brannsår og glass brudd, slik at dampen slipper ut før du prøver å fullstendig åpne sylinderen. En autoklav er ikke ment for løsemidler, radioaktivt materiale eller noen flyktige eller etsende kjemikalier. Ikke forsøk å rengjøre søl inne autoklaven før sylinderen er helt avkjølt. Bruk aldri bare hendene for å hente knust glass. Skarpe gjenstander kan rote gjennom en autoklavpose og forårsake et nålestikk skade. Av denne grunn bør alle skarpe gjenstander ikke være anbrakt i autoklaven, men i en egnet avfallsbeholder. Autoklav poser skal løftes ut av sylinderen ved toppen av posene. Dampsterilisering kan lage skarpe kanter sløv. Steam ikke trenge olje, fett eller pulver materialer.

Teste Autoclave

Biologiske indikator testsett for fuktig-varme autoklav, er tilgjengelig på markedet. Disse indikatorene inneholde bakteriesporer som tester kompetansen til autoklaven. Dette skal benyttes ved regelmessige intervaller. Enheten må også vedlikeholdes av en produsent-sertifisert tekniker.