Digidexo.com

Hvordan kan Skin Cancer behandles?

Skin Cancer Typer

De to vanligste typer hudkreft, basal og plateepitelkreft, er langsom voksende kreft som vanligvis vises på områder av kroppen utsettes for sollys, ultrafiolett stråling eller stråling. Overlevelsen for basal og plateepitelkreft hudkreft er utmerket når de blir funnet, og behandles tidlig. Melanom er mindre vanlig enn andre former for hudkreft. På grunn av sin raske vekst og evne til å spre seg, er melanom regnes som den farligste typen hudkreft. Soleksponering og genetikk både spille en rolle i å utvikle melanom og effektiviteten av behandlingen avhenger av tidlig oppdagelse og hvor langt kreften har spredd seg.

Frysing

Cryosurgery fryser det berørte området med små mengder nitrogen, effektivt drepe kreftceller. Denne type behandling er vanlig ved fjerning av overfladiske små områder av hudkreft og er den samme behandling som ofte brukes for å fjerne mol forstadier og hudlesjoner. Frysing er en ikke-invasiv behandling, men det kan føre til at noen arrdannelse.

Electrodessication

Electrodessication er en annen ikke-invasiv behandling for hudkreft. Mye som cryosurgery, kan electrodessication gjøres på et legekontor eller poliklinisk senter og komplikasjoner fra behandling er sjeldne. Anestesi blir brukt til å nummen området som skal behandles. En lege bruker deretter et lite verktøy for å skrape av en cancerous lesjon. En liten nål settes inn i området og elektrisitet slippes inn i området drepe de resterende kreftceller.

Eksisjon Mohs kirurgi

En effektiv behandling på mindre områder av hudkreft er excising eller skjære bort det påvirkede området, og noen av de omgivende vev, og deretter å sy den friske huden sammen igjen. Mohs kirurgi er en mindre prosedyre hvor lag av huden er fjernet individuelt. Hvert lag av huden fjernet blir testet for kreftceller, noe som indikerer når sunn hud er blitt nådd, og ikke mer huden skal bli fjernet.

Laser Therapy

Laserterapi eller kirurgi er noen ganger brukt til å fjerne overfladiske hudkreftlesjoner. Denne type behandling er vanligvis brukt i ikke-melanom hudkreft. En tynn laserstråle anvendes for å ødelegge og fjerne overflatisk hudkreft, ofte unngå skade på omgivende friske hud. Laserterapi kan kreve gjentatte behandlinger for å sikre suksess.

Stråling og kjemoterapi

For større områder, kreft som har spredt seg eller tilbakevendende kreft, stråling eller kjemoterapi kan brukes. Med strålebehandling, er kreftområdet utsatt for stråling stråler for å krympe eller drepe kreftceller. Kjemoterapi bruker medisiner for å drepe kreftceller i hele kroppen. For mer avanserte saker eller personer med melanom, er kjemoterapi narkotika vanligvis tatt intravenøst ​​eller oralt. For basale eller plateepitelkreft hudkreft, kan en aktuell kjemoterapi middel brukes til å målrette et bestemt område. Stråling og kjemoterapi er ofte brukes i forbindelse med andre behandlinger.