Digidexo.com

Hva er behandlingen for atopisk dermatitt?

En vanlig form for eksem, er atopisk dermatitt en hud tilstand som påvirker barn mer enn voksne. Symptomer på atopisk dermatitt med utslett, hevelse, alvorlig rødhet, ekstrem kløe og crusted eller gråtende sprekker i huden. Symptomene minker som regel med alderen og kan forsvinne av voksenlivet, men i mange tilfeller behandling anbefales.

Antihistaminer

Antihistaminer brukes til å redusere kløe og rødhet assosiert med atopisk dermatitt. Som de fleste antihistaminer forårsake døsighet, de er ofte foreskrevet for bruk før sengetid for å hjelpe til med søvn og unngå riper på kvelden. Foreldre bør sjekke med sin lege før administrering over-the-counter antihistaminer til barn.

Aktuelt Kortikosteroider

Kortikosteroider bidra til å redusere betennelse og kløe hos de fleste pasientene. Kortikosteroider er reseptbelagte styrke og behandling er ikke anbefalt for mer enn et par uker om gangen, men kortikosteroider kan være foreskrevet for fremtidige atopisk dermatitt flare-ups også. Bivirkninger knyttet til langsiktig bruk av kortikosteroider er grå stær, bremset vekst og økt risiko for infeksjon.

Lysterapi

Lysterapi er gjort på poliklinisk basis og innebærer utsette områder av huden påvirkes av atopisk dermatitt for ultrafiolett lys. Behandlingen gjøres vanligvis to til tre ganger i uken og flere måneders behandling kan være nødvendig å rydde opp symptomer. Lysterapi kan brukes i forbindelse med aktuelle behandlinger for å øke hastigheten helbredelse.

Calcineurinhemmere

Calcineurinhemmere undertrykke immunsystemet for å redusere og forebygge rødhet og kløe assosiert med atopisk dermatitt. Medisinen er en aktuell salve eller krem, og kan brukes når kortikosteroider behandlinger ikke er effektive. Bivirkninger av calcineurinhemmere kan omfatte en midlertidig brennende følelse, hodepine og kviser.

Home Care

Forebyggende omsorg i hjemmet er en viktig del av behandlingsprosessen. Personer som lider av atopisk dermatitt oppfordres til å bade mer enn en gang om dagen og bruke mild såpe. Tørr hud kan forverre symptomene, så en fuktighetskrem bør brukes umiddelbart etter bading, og i løpet av dagen. Tykke kremer eller emollients som hjelper lås i fuktighet uten å absorbere inn i huden for fort er favoriserte over lotions. Iført løstsittende bomullsklær vil også bidra til å forhindre ytterligere irritasjon.

Antibiotika

En lege kan forskrive antibiotika for gjentatte sprekker i huden som fører til bakterielle infeksjoner. Folk tar immunsystem dempere har en økt risiko for sekundær infeksjon. En anti-sopp krem ​​kan også være foreskrevet hvis en soppinfeksjon er til stede.