Digidexo.com

Er en ACE-hemmer det samme som en betablokker?

Er en ACE-hemmer det samme som en betablokker?


Angiotensin converting enzyme, eller ACE, hemmere og betablokkere finnes medisiner tilgjengelig på resept bare å behandle hjertesykdommer. Selv foreskrevet for å behandle likeartede forhold, mekanismene er forskjellige.

Funksjon

En ACE-hemmer fungerer ved å hemme hormon som kalles angiotensin II, noe som fører til innsnevring av blodårene. Betablokkere handle på nerveimpulser og redusere hjerteslag forårsaker blodtrykket til å avta.

Bruksområder

ACE-hemmere er indikert for behandling av hypertensjon (høyt blodtrykk), skleroderma (bindevevssykdom) og migrene. Også foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk og migrene, er betablokkere brukes til å behandle grønn stær.

Fordeler

En studie utført av Dr. Paul Shekelle og kolleger og publisert i Journal of American College of Cardiology rapporterte ACE-hemmere og betablokkere er effektive i å gi livreddende fordeler hos kvinner, svarte og diabetikere med hjertesvikt.

Bivirkninger

Som med alle medisiner, bivirkninger er potensial med disse medikamentene. ACE-hemmere bivirkninger inkluderer hoste, lavt blodtrykk, svimmelhet og hodepine. Mens betablokkere kan forårsake tåkesyn, diaré, magekramper, kvalme og oppkast.

Forholdsregler

Betablokkere er vanligvis ikke foreskrevet for personer som tidligere diagnostisert med astma, depresjon og hjertesvikt, ifølge medicinenet.