Digidexo.com

Hvordan Mangel på søvn påvirke deg?

Hvordan Mangel på søvn påvirke deg?


Tilbakeholdelse søvn har blitt brukt som et tortur eller avhør teknikk i det siste, slik at du vet at søvn serverer noen viktig formål, spesielt når du ikke får dine åtte timer i natt. Flertallet av amerikanerne ikke får nok søvn, med 56 prosent klager på at de blir døsig til tider i løpet av dagen. Studenter bør få minst åtte timer søvn - yngre barn kan trenge mer - mens de eldre mennesker trenger mindre. Ingen er helt sikker på hva som skjer under søvn; hjernen kan behandle læring eller innlemme minner, immunsystem kan diagnostisere og reparere skader og aktive musklene kan hvile.

Kognitiv Evne

J. Christian Gillin, en psykiater og forsker fra University of California i San Diego, fant at personer fratatt søvn gjorde det dårlig på matematiske tester. De parietallappene - sentra i hjernen som utfører matematiske funksjoner - viste lavere aktivitet enn i fag gitt normale mengder søvn.

Barn i sine unge år trenger litt mer enn ni timer søvn en natt. I denne alderen er barns hjerner vokser og endrer på en fenomenal rate, og sove kan barna få plass og innlemme disse endringene. Foruten de fysiske følelser av tretthet og utmattelse, kan barn som mangler søvn ikke tenke abstrakt. I tillegg studenter som konsekvent får høyere karakterer rapporterer at de får mer søvn enn studenter som får lavere karakterer.

Fedme

Dr. SR Patel og kolleger fra Case Western Reserve University Department of Medicine funnet ut at ulike studier publisert mellom 1966 og 2007 pekte å sove-fratatt barna enten har vekt problemer eller å bli overvektige i fremtiden. Sytten av 21 studier indikerte at voksne som fikk mindre søvn enn normalt viste større forekomst av å bli overvektige senere i livet. Med eldre voksne, sammenhengen mellom mangel på søvn og vektøkning var ikke så viktig.

Sykdommer

Søvn påvirker kroppens reaksjon på sykdom: Immunsystemet bekjemper infeksjoner mens folk døse. Folk som konsekvent rapportert lite søvn hadde høyere forekomst av høyt blodtrykk, hjertesykdom og diabetes. Fatal familiær søvnløshet, en uhelbredelig sykdom overført i genene, ødelegger hjerneceller og forårsaker søvnvansker, hallusinasjoner og økt hjerterytme.

Mental Disorders

Med tap av søvn, folk blir rastløse, tror irrasjonelt og viser tegn på depresjon. Dr. Matthew Walker, en forsker ved Sleep and Neuroimaging Center ved University of California i Berkeley, forfattet en studie med kolleger for å fastslå sammenhengen mellom tap av søvn og uberegnelig følelser. Forskerne tillatt forsøkspersoner som hadde ikke sove i 35 timer for å se negative scener, slik som de viser blodige dødsfall. De deretter fant ut at disse bildene forårsaket fag å reagere overdrevent til bildet ved å utløse en primitiv del av hjernen aktiveres i stressende situasjoner. Hos personer som fikk normal søvn, hjernen knyttet til prefrontal cortex, et senter i hjernen som oppgave å holde følelsesmessige reaksjoner under kontroll.

Fysisk Ytelse

Mange jobber krever ansatte å være helt våken mens du er på vakt, og noen forfalle i årvåkenhet kan føre til ødeleggende konsekvenser for andre. Etterforskerne tilskriver en del av skylden fra Three-Mile-Island kjernefysisk katastrofe, romfergen Challenger eksplosjon og Exxon Valdez-forliset til teknikere som hadde mindre søvn enn normalt. Charles Czeisler, forsker ved Harvard Medical School Division of Sleep Medicine, fant ut at hvis sykehusene begrenset leger til å jobbe 16-timers skift og 80 timer i uken, kan 36 prosent av medisinske feil elimineres.