Digidexo.com

Begrensninger av Scaling & Root Høvling

Begrensninger av Scaling & Root Høvling


Når en person ikke klarer å forholde seg til en daglig tannpuss og bruk av tanntråd rutine, en klebrig belegg av bakterier som kalles plakk bygger seg opp på tennene. Hvis disse plakk innskudd har lov til å somle, periodontal, eller tyggegummi, sykdom resultater. Skalering og rot planende er minimalt invasive prosedyrer og derfor vanligvis periodontist førstevalg å stoppe tannkjøttsykdom. Ofte effektive, disse prosedyrene bære visse begrensninger.

Skalering

Den første delen av en dyp rengjøring prosedyre, innebærer skalering ved hjelp av spesielle verktøy for å fjerne plakk som har bygget opp under tannkjøttet. I periodontal sykdom, skjuler plakk i dype lommer under tannkjøttet 'overflate. For å stanse forfallet og skader på tenner og tannkjøtt, må disse lommene skrapes, eller skalert ren for all begravet plakk. Ofte har plakk omgjort til tartar, et hardt stoff som binder seg til tennene mye som sement. Lokalanestetika bidra til å eliminere smerte forårsaket av innføring av instrumenter under tannkjøttet.

Root Høvling

Root høvling ofte følger skalerings prosedyren. Fordi begge er tidkrevende intervensjoner, periodontist ofte utfører dem over en rekke avtaler i stedet for alle på en dag. I root høvling, legen setter en liten kyrette i lommen rundt tannen. Han bruker da bladet på curette å kutte bort og jevner ut roten overflate. Dette muliggjør sunn ny tyggis vekst å feste solid til tannen, noe som eliminerer bakterier-husing lommer som bidrar til periodontal sykdom. Lokal anestesi numbs de områder som er utsatt for rot planing. Muntlig søkt eller ingeantibiotikabehandling ofte følger skalering og rot planende i et forsøk på å kontrollere bakterievekst i løpet av den tiden det tar for tannkjøttet og tannrøtter å helbrede.

Begrensninger

Selv en ganske invasiv prosedyre, skalering og rot plan gir bare en midlertidig løsning til periodontal sykdom. Hvis pasienten ikke klarer å vedta konsistente daglig munnhygiene, vil plakk bygge opp igjen over tid, forårsaker ytterligere skade på tenner og tannkjøtt. Pasienter som ikke klarer å kontrollere tannkjøttsykdommer etter skalering og rot planende ofte finne seg kandidater til mer aggressiv kirurgisk behandling.

Avanserte Behandlinger

Gum og benvev skal sitte tett mot hverandre, uten lommer for å aktivere bakteriell overvekst. Når skalering og rot plan ikke klarer å eliminere disse lommene, vil en periodontist anbefale en av flere kirurgiske løsninger. Pocket reduksjon kirurgi, kan regenerative prosedyrer ved hjelp av vev-stimulerende proteiner eller bein grafts eller dekker eksponerte røtter med bløtvev grafts alle bistår i å hindre ytterligere forfall.