Digidexo.com

Hvordan vet jeg om mensen er normal

Hvordan vet jeg om mensen er normal


Hver kvinne tenker sannsynligvis hennes menstruasjonssyklus er unormal for en eller annen grunn en gang under hennes reproduktive liv. Hvordan vet du når du opplever unormal menstruasjon? Hva er tegn og symptomer på unormale perioder? Les videre.

Hvordan vet jeg om mensen er normal

Hvordan vet jeg om mensen er normal

En figur menstruasjonssyklusen. Er det lenger enn 31 til 35 dager fra hverandre, eller mindre enn to uker fra første dag i menstruasjonen til første dag av neste menstruasjon? Hvis dette er tilfelle så må du se en gynekolog.

•  Vurdere alvorlighetsgraden av menstruasjonssmerter. Opplever kramper under menstruasjonen er normale, alvorlige menstruasjonssmerter som hindrer deg i å gjøre hverdagslige ting er ikke normalt. Jeg

Ta hensyn til konsistensen av det som kommer ut. Propper vev i din menstruasjon er vanligvis normalt, men hvis det er plutselig mer enn du normalt har, kan noe være galt. Jeg

Opplever uregelmessig menstruasjon eller hvis du hopper perioder i de fleste tilfeller er dette normalt til en viss grad. Hvis det vedvarer bør du oppsøke lege for å finne ut hva som er galt fordi det er ikke normalt.

aktivitet i idrett kan føre hoppet over perioder og de ​​som er svært aktive i idrettsaktiviteter blir ofte hoppet over for lange perioder av gangen. Ingen er sikker på hvorfor dette skjer, men det er en vanlig foreteelse for mange kvinner som regelmessig deltar i intense sport eller andre aktiviteter. I alle fall kan det være vanskelig å avgjøre hva som er normalt og hva som ikke er det er derfor det er best å oppsøke lege når noe virker unormalt.

Hint

  • Normal menstruasjonsblødning varer ca 5 dager.
  • Normal mengde blod tapt under menstruasjon er ca 2-8 spiseskjeer, selv om det kan virke som mer enn det.
  • Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklus er 28 dager fra dag 1 til dag 1 av mensen. Men alt fra 25 til 31 dager mellom periodene er ansett som en normal menstruasjonssyklus.
  • Hvis du er en kvinne som er postmenopausal eller yngre enn elleve så bør du oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen mengde vaginal eller livmor blødning. Dette kan være et tegn på poly cystisk ovariesyndrom eller PCOS.