Digidexo.com

Øvelser for lymfødem

Alles kroppen har en naturlig dreneringssystem som renser cellene i kroppen. Dette systemet overfører fluider fra organer og vev i venene. Lymfesystemet har over 600 waypoints underveis kalt lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Den lymfedrenasje systemet kan bli forstyrret, forårsaker en opphopning av væske i vev av armer og ben som kalles lymfødem. Øvelser for lymfødem bidra til å redusere forekomsten av hevelse, øker komfort og mobilitet av pasienten.

Årsaker

Avbrudd i lymfesystemet kan forårsaker lymfødem. Den vanligste årsaken involverer kreft behandlinger inkludert fjerning av lymfeknuter. Kroppen forsøker å tilpasse seg de manglende noder, men noen ganger blir overveldet av behandling lymfe væske. Dette resulterer i svelling typisk sett med lymfødem. Strålebehandling og kirurgi ofte resultere i lymfødem. Invasive prosedyrer kan forårsake skade på lymfedrenasje trasé som kan virke minuscule men egentlig ikke er det. Du kroppen vil prøve å stadig rense cellene gjennom lymfesystemet, selv når deler av det mangler.

Hvorfor trening?

Lymfeknute fjerning og påfølgende lymfødem skaper ubehag for pasienten. Dette ubehag fører til en naturlig reaksjon for å beskytte armen eller beinet lider hevelsen. Å tilpasse seg behovet for å bruke en sår arm eller ben krever en erkjennelse av at trening kan virkelig forbedre lymfødem. Exercise stimulerer strømmen av lymfatiske fluider i hele kroppen, noe som hjelper dispergering skje raskere.

Spesifikke øvelser

Deep abdominal pusting er et must for enhver lymfødem lidende, ifølge The Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania. Dype pusteøvelser stimulere mellomgulvet til å bidra til å skape en pumpingen for lymfesystemet. Dette overfører lymfe i hele kroppen i stedet slik at det å samle i et enkelt område.

Trening stimulerer også ledd og muskler, øker omfanget av bevegelse, spesielt etter operasjonen. I tilfelle av mastektomi, kvinner ofte mister lymfeknutene under armene. Dette resulterer i redusert bakover forlengelse av den berørte arm. Øvelser inkluderer lys løft, aerobic trening for å stimulere hele kroppen og milde strekninger for skulderledd. Tunge løft er ikke en god idé. Overdreven vekt kan bringe på økt hevelse. Legen din bør lede noen øvelse plan. En fysioterapeut opplært i lymfødem trening og ledelse kan også opprette en øvelse plan tilpasset din form og alvorlighetsgraden av hevelse.