Digidexo.com

Hjem rettsmidler for divertikulitt

Divertikulitt er en vanlig tilstand som oppstår når det er en infeksjon eller betennelse i diverticula som ligger i fordøyelseskanalen. Divertikler er små poser som kan danne hele fordøyelsessystemet. Du kan oppleve kvalme eller magesmerter med denne tilstanden. Det er flere hjem rettsmidler for å behandle denne tilstanden.

Matvarer og næringsstoffer

Fiber er et viktig mineral for å normalisere fordøyelseskanalen. Divertikulitt kan være forårsaket av overdreven press på kolon. Et fiberrikt kosthold bidrar til å dempe presset fra avføringen på tykktarmen samt normalisere avføringen. Korn, hel-korn brød, bønner, frukt og grønnsaker er høy i fiber. Det beste er å øke fiber forbruket gradvis å få fullt utbytte og hindre oppblåsthet.

Du kan også ta psyllium som er høy i fiber og fremmer sunn bevegelse i tarmen. Du bør drikke mye vann. Vann er svært viktig å myke opp avføringen og lindre andre symptomer på divertikulitt som forstoppelse.

Du bør spise en pære daglig for å redusere betennelse i divertikler. Ananas inneholder enzymet bromelain som fremmer helbredelse i kolon så vel som å redusere inflammasjon. Hvis du lider av diverticula, kan du lette symptomer ved å spise mange små måltider om dagen. Dette reduserer presset på kolon vegger, som fremmer et sunnere fordøyelsen.

Trening

Det er viktig å opprettholde en regelmessig mosjon rutine. Trene øker flommen av blod gjennom kroppen din, inkludert kolon, som bidrar til å regulere avføring. Enhver rutine som øker hjertefrekvensen - som løping, svømming og gåing - er effektiv. Trene også avlaster presset på tykktarmen som kan føre til betennelse i divertikler.

Ting du bør unngå

Hvis du er en røyker, er det viktig å slutte å røyke for å lindre symptomer på kramper. Røyking virker mot kroppen og øker symptomene på kramper. Dette skjer når røyken er inhalert dine blodtilførselen reduseres gjennom kroppen din. Du bør også unngå kaffe. Kaffebønner kan forårsake kramper og koffein vil forverre symptomene på diaré.

Matvarer som inneholder frø bør unngås fordi de kan sette seg fast i diverticula poser som kan føre til betennelse. Eksempler på seeded matvarer for å unngå er nøtter, popcorn, sesamfrø og valmuefrø.

Du bør også unngå bearbeidet mat fordi det legger press på kolon vegger. Når det er press på kolon vegger, blir avføringen tørr, noe som gjør det vanskeligere å passere.