Digidexo.com

IRC Hemorrhoid Behandling

Hemorroider er en vanlig klage og de fleste forbinder tilstanden med noen form for smertefull operasjon. Men med utvikling av ikke-invasive fremgangsmåter for behandling, er kirurgi generelt nødvendig bare for en liten prosentandel av pasienter med avanserte symptomer. Blant andre former for behandling, er det gummibåndet ligering, injeksjon sklerose og den siste infrarød koagulering-teknologi, eller IRC. Som en av de mest populære behandlingsmetoder har IRC blitt funnet å være foretrukket i henhold til flere parametere. Det er raskt, vanligvis godt tolerert av de fleste, og presenterer færre etter behandling komplikasjoner.

Hemorrhoid Typer Behandlet

Ikke alle typer av hemoroider kan behandles med infrarød koagulering terapi. IRC fungerer bare på interne hemorroider opp til det tredje stadiet og ikke fungerer i det hele tatt på eksterne hemorroider. Dette kan være på grunn av det materiale som disse to typer stammer. Den interne hemoroide utvikler seg fra slimhinnen, mens det ytre man vokser fra den ytre hud av kroppen. Siden huden er mye tykkere enn slimhinne, kan de infrarøde bølgene har vanskelig for å trenge inn i vevet i det ytre hemoroide.

IRC Process

Legen først gjennomfører tester for å forstå utviklingen av sykdom og for å vurdere om denne spesielle modus for behandling er egnet. En liten sonde avslører området over hemoroide og utsetter vevet til et kort utbrudd av infrarødt lys. Dette komprimerer og forsegler hemorrhoid årer og får dem til å krympe. Det er ingen smerte som er involvert i prosessen, men IRC pasienten kan oppleve en mild følelse av varme for en kort periode. Anestesi derfor er vanligvis ikke nødvendig for behandling.

Post-Treatment Care

Det er vanligvis ingen ettervirkninger etter IRC prosedyre og pasienter kan gå tilbake til sin normale livsstil på samme dag, selv om løfting av tunge gjenstander bør unngås. Siden de fleste mennesker har mer enn én hemorrhoid, kan noen flere besøk være nødvendig å fullføre prosessen.

Bivirkninger

Det er vanligvis ingen alvorlige bivirkninger etter IRC prosedyre, selv om det kan være noen blødning og smerter. Begge disse oppstår på grunn av prosessen med sloughing av av den infiserte vev som var en del av hemoroide.

Betraktninger

Muligheten for gjentakelse av hemoroide er kanskje den største risikoen for behandling IRC. Denne modusen for behandlingen har en høyere grad av tilbakefall enn andre typer behandling av hemorroider. IRC, som noen form for kirurgi, kan føre med seg en liten risiko for støt eller infeksjon, selv om disse er sjeldne.